Joo ei. Ei näin. Kuva: Shutterstock
Joo ei. Ei näin. Kuva: Shutterstock

Koska uusi keppi ansaitsee uudet ideat! Tästä vapaasti käyttöön.

Kun kaikki kuitenkin saavat joululahjaksi selfiekepin, on syytä ryhtyä ajattelemaan selfietä uudella tavalla. Siihen nimittäin mahtuu nyt muutakin kuin peili ja oma duckface.

1. Mene makaamaan nähtävyyden eteen. Täällä myös muita, joskin vaivalloisia ja taiteellisia ideoita.

2. Oravannaama. Ankannaama on niin nähty. Orava on – tavallaan – loppuvuoden suosikkieläin. Lookki syntyy tekoripsillä ja hampaita söpösti törröttämällä.

3. Takapuoli ja pyssy. Pelkkiä treenipeffoja on jo internet täynnä.

4. Vältä ryhmäselfieitä, jos kuvassaolijat eivät ole maailmanluokan julkkiksia. Ketään ei kiinnosta teidän posliininmaalausryhmän jäsenet.

5. Aseta selfieen joku mielenkiintoinen objekti. Joku mielenkiintoisempi kuin kuohuviinilasi tai kukka.

6. Kikkaile. Selfieissä ei VOI kikkailla liikaa. Saatat olla maailman ensimmäinen, joka on ottanut itsestään ja koirastaan kuvan niin, että koiran vartalo yhdistyy sinun päähäsi. Kokeile!

Lue myös:

Miten ryhmäselfie onnistuu varmasti? Kokeile tätä laitetta

Ärsyttävimmät selfiet Top 3

Näin otat itsestäsi edustavan alastonkuvan

Pääskysestä päivää! On oikea hetki tarkistaa, tunnistatko aivan tavalliset pikkulinnut.


 

Ei, se ei ole sama asia kuin päänsärky.

Migreeni on mahdollisesti kaikista vaarattomista vaivoista maan päällä se pirullisin. Sen kourissa kärvistelee Terveyskirjaston mukaan yksi kymmenestä aikuisesta. Riesa on kolme kertaa yleisempi naisilla kuin miehillä.

Migreenittömien voi olla mahdotonta ymmärtää, millaista rajujen kipukohtausten kanssa on elää. Tiede on kantanut kortensa kekoon, esimerkiksi tällä migreenin oireita havainnollistavalla videolla.

Jotta rinnakkaiselo migreenistä kärsivien ja siltä välttyneiden välillä sujuisi sutjakkaammin, on tiettyjä lausahduksia parempi välttää.

Pyysimme migreenipotilaita kokoamaan listan asioista, joiden heille ei kannata sanoa:

1. ”Tuo sinun päänsärkysi…”

Tehdäänpä yksi asia selväksi heti kättelyssä: päänsärky on ikävää. Migreeni on pikemminkin visiitti Tuonelaan ja takaisin.

2. ”Ärsyttävää! Päätä särkee jo toista tuntia. Onkohan minullakin se migreeni?”

Tällä repliikillä keräät sympatian sijaan katseita, jotka säikäyttäisivät hunnilauman hiljaiseksi.

3. ”Ei kai se nyt oikeasti voi tuosta johtua...”

Kyllä voi. Migreenin voi laukaista melkein mikä vain. Kynttilänvalo, lumesta heijastuva aurinko, stressaava palaveri. Lista on loputon.

4. ”Mikset ota särkylääkettä?”

Migreeniä sairastava toverisi on luultavasti aihepiirin ekspertti ja käynyt läpi kaikki mahdolliset lääkkeet, meditaatiotekniikat ja kuppaukset helpotusta etsiessään. Emme suosittele ehdottamaan Buranaa.

5. ”Onneksi se on vain migreeni. Ajattelepa niitä, joilla on…”

Aina voisi olla pahemmin, tiedetään. Migreenikohtauksen uhrille on kuitenkin turha puhua motivaatiojulisteiden iskulauseita. Suosittelemme kokeilemaan uudestaan vähemmän tulenarkana ajankohtana.