Valmiina baanalle. Mitä nolompi, sen parempi.
Valmiina baanalle. Mitä nolompi, sen parempi.

Mauttomuuden vuosikymmen, 90-luku on nyt täällä. Vedä jalkaan tolppakengät, pukeudu tätijakkuun ja jytää Dr. Albanin tahdissa.

Nirvana vai Spice Girls?

Edessäsi on vaihtoehtojen taivas. 90-luvulla mitään yhtä tyyliä ei ollut. Jos haluat jäljitellä Nirvanaa, pukeudu suureen skottiruutuiseen flanellipaitaan ja risaisiin farkkusortseihin. Mitä räjähtäneempi look, sitä parempi. Frendien ja Melrose Place -sarjojen diggarina kiskaiset jalkaan tietysti korkeavyötäröiset Leviksen 501 -farkut, lappuhaalarit tai tekonahkapöksyt. Spice Gilrs -bändin jäljittely on yhtä aitoa ysäriä. Pukeudu kirkkaanväriseen minihameeseen ja metallinhohtoiseen napapaitaan. Eniten pokkaa vaatii  tätityyli: pitkät kukkamekot ja ylisuuret olkatoppausjakut. Miehillä on helpompaa. Jos löydät ullakon kätköistä kirjavat salihousut tai nappiverkkarit, olet oikeilla jäljillä. Satiininen pilottitakki ja liivi täydentävät kokonaisuuden.

Etuheitto ja Kalevala-koru

Nappaa mukaan tekonahkainen olkalaukku tai heitä selkään minireppu. Jalkineista maiharit, purjehduskengät ja tolppakorkoiset kengät ovat täydellistä ysäriä. Tätityylin kruunaa pronssinen Kalevala-koru ja Spice Girls -asun seksikäs kaulapanta tai tatuointikoru. Jos et omista kuuluisaa Jennifer Aniston -tukkaa, kietaise hiukset kiinni jättidonitsilla tai hiuspannalla. Otsatukan voit tupeerata etuheitolle. Googlaa malliksi Tanja Karpela vuodelta 1991.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mattapuuteri ja ruskea huulipuna

Yksi sääntö: mattaa sen olla pitää. Etsi kaupan tuhdein meikkivoide ja taputtele sitä iholle niin paksu kerros, ettei iho vahingossakaan näytä luonnollisen kuultavalta. Pakkaa laukkuun myös puuteri, jolla voi taputella kiillon peittoon. Silmien rajaukset ovat paksut, poskille sutaistaan reilulla kädellä aurinkopuuteria tai oranssia poskipunaa. Huulipuna löytyy todennäköisesti kaupan alelaarista: se on se rumin ruskea puna, joka kehystetään astetta tummemmalla paksulla rajauskynällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkudrinksut

90-luvulla kukaan ei juonut kuohuviiniä. Nousuhumala syntyi valkovenäläisistä, tahmaisista hotshoteista ja elintarvikeväriboolista.

Disko täynnä euroteknoa

Eurodance, eurotekno, konehumppa. 90-luvun teemalla järjestettyjä festareita ja keikkoja on nyt Suomi täynnä. Hausmylly kiertää maata parhaillaan 25-vuotisjuhlakiertueellaan, ja Movetron virittelee paluuta. We love 90´s -tapahtuma kokosi ysärifanit viime helmikuussa Helsingin Kaapelitehtaalle. Elokuussa sama festari järjestetään Espoon Suvilahdessa.

Muistatko nämä helmet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla