Valmiina baanalle. Mitä nolompi, sen parempi.
Valmiina baanalle. Mitä nolompi, sen parempi.

Mauttomuuden vuosikymmen, 90-luku on nyt täällä. Vedä jalkaan tolppakengät, pukeudu tätijakkuun ja jytää Dr. Albanin tahdissa.

Nirvana vai Spice Girls?

Edessäsi on vaihtoehtojen taivas. 90-luvulla mitään yhtä tyyliä ei ollut. Jos haluat jäljitellä Nirvanaa, pukeudu suureen skottiruutuiseen flanellipaitaan ja risaisiin farkkusortseihin. Mitä räjähtäneempi look, sitä parempi. Frendien ja Melrose Place -sarjojen diggarina kiskaiset jalkaan tietysti korkeavyötäröiset Leviksen 501 -farkut, lappuhaalarit tai tekonahkapöksyt. Spice Gilrs -bändin jäljittely on yhtä aitoa ysäriä. Pukeudu kirkkaanväriseen minihameeseen ja metallinhohtoiseen napapaitaan. Eniten pokkaa vaatii  tätityyli: pitkät kukkamekot ja ylisuuret olkatoppausjakut. Miehillä on helpompaa. Jos löydät ullakon kätköistä kirjavat salihousut tai nappiverkkarit, olet oikeilla jäljillä. Satiininen pilottitakki ja liivi täydentävät kokonaisuuden.

Etuheitto ja Kalevala-koru

Nappaa mukaan tekonahkainen olkalaukku tai heitä selkään minireppu. Jalkineista maiharit, purjehduskengät ja tolppakorkoiset kengät ovat täydellistä ysäriä. Tätityylin kruunaa pronssinen Kalevala-koru ja Spice Girls -asun seksikäs kaulapanta tai tatuointikoru. Jos et omista kuuluisaa Jennifer Aniston -tukkaa, kietaise hiukset kiinni jättidonitsilla tai hiuspannalla. Otsatukan voit tupeerata etuheitolle. Googlaa malliksi Tanja Karpela vuodelta 1991.

Mattapuuteri ja ruskea huulipuna

Yksi sääntö: mattaa sen olla pitää. Etsi kaupan tuhdein meikkivoide ja taputtele sitä iholle niin paksu kerros, ettei iho vahingossakaan näytä luonnollisen kuultavalta. Pakkaa laukkuun myös puuteri, jolla voi taputella kiillon peittoon. Silmien rajaukset ovat paksut, poskille sutaistaan reilulla kädellä aurinkopuuteria tai oranssia poskipunaa. Huulipuna löytyy todennäköisesti kaupan alelaarista: se on se rumin ruskea puna, joka kehystetään astetta tummemmalla paksulla rajauskynällä.

Alkudrinksut

90-luvulla kukaan ei juonut kuohuviiniä. Nousuhumala syntyi valkovenäläisistä, tahmaisista hotshoteista ja elintarvikeväriboolista.

Disko täynnä euroteknoa

Eurodance, eurotekno, konehumppa. 90-luvun teemalla järjestettyjä festareita ja keikkoja on nyt Suomi täynnä. Hausmylly kiertää maata parhaillaan 25-vuotisjuhlakiertueellaan, ja Movetron virittelee paluuta. We love 90´s -tapahtuma kokosi ysärifanit viime helmikuussa Helsingin Kaapelitehtaalle. Elokuussa sama festari järjestetään Espoon Suvilahdessa.

Muistatko nämä helmet?

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **