Kuva miehestä ja naisesta tuskin olisi suututtanut ketään. Kuva: Shutterstock
Kuva miehestä ja naisesta tuskin olisi suututtanut ketään. Kuva: Shutterstock

Adidas jakoi ystävänpäivänä Instagramissa kuvan, joka on kerännyt yli satatuhatta kommenttia.

Urheiluvaatemerkki Adidas julkaisi ystävänpäivänä yli seitsemälle miljoonalle Instagram-seuraajalleen kuvan kahden vastakkain seisovan naisen jaloista. Kuvatekstissä puhuttiin rakkaudesta.

Kuva on tähän mennessä saanut yli 120 000 kommenttia, ja siitä on tykätty yli 200 000 kertaa.

The love you take is equal to the love you make.

Kuva, jonka adidas (@adidas) julkaisi

Suuri osa kommentoijista sekä Instagramissa että Twitterissä ihaili Adidaksen kuvaa, jota voi pitää kannanottona seksuaalivähemmistöjen puolesta.

”Hyvä Adidas, saitte juuri uuden fanin”, kommentoi eräs Instagram-käyttäjä.

Kommenteissa oli kuitenkin myös paljon haistattelua ja vihaa homoja kohtaan.

”Yritysten ei pitäisi ottaa kantaa tällaisiin asioihin. Tämä on helvetin tyhmää”, kommentoi yksi käyttäjä BuzzFeedin mukaan.

Adidakselta rauhaa ja rakkautta

Kenkäjätti päätti vastata kommentteihin rauhanomaiseen tyyliin, mikä on ilahduttanut sosiaalisessa mediassa. Eräs raivostunut kommentoija kirjoitti, että ystävänpäivänä kuuluu juhlia miesten ja naisten muodostamia pariskuntia, ei lesboja.

”Ei, tämä on RAKKAUDEN päivä. Hyvää ystävänpäivää”, Adidas kommentoi suukkoemojin kera.

Eräs Instagram-kommenteista kuului: ”Häpeä Adidas! Vaihdan nyt Nikeen.”

Adidas vastasi hänelle kahdella emojilla: vilkuttavalla kädellä ja suukolla.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.