Arman Alizad iloitsee siitä, että hänen ohjelmansa on saanut ihmiset auttamaan niin vanhuksia kuin turvapaikanhakijoitakin. Kuva: Sanoma-arkisto / Liisa Valonen
Arman Alizad iloitsee siitä, että hänen ohjelmansa on saanut ihmiset auttamaan niin vanhuksia kuin turvapaikanhakijoitakin. Kuva: Sanoma-arkisto / Liisa Valonen

– Se on ollut yksi kiitetyimpiä ja suosituimpia jaksoja, Arman Alizad sanoo keskustelua herättäneestä ohjelmastaan.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen moittii päivän Helsingin Sanomissa tv-journalismia ”aidon tasapainon” puutteesta.

Kirjoituksellaan hän viittaa viime viikolla nähtyyn Arman pohjantähden alla -jaksoon, jonka aiheena oli ravinto. Ohjelmaa kritisoitiin siihen valituista haastateltavista, joista valtaosa edusti ravitsemussuosituksista poikkeavia näkemyksiä. 

Apunen huomauttaa, että myös Arman Alizad on itseoppinut televisiotyöläinen.

– Kiivailemme siitä, voiko personal trainer tuntea tarpeeksi ravitsemustiedettä kommentoidakseen rasvansyöntiä. Samalla kukaan ei ole huolestunut itseoppineen Arman Alizadin pätevyydestä toimia toimittajana. Se kertoo jotain journalismista, Apunen kirjoittaa.

”Työ puhuu puolestaan.”

Arman Alizad ei kuitenkaan ole huolissaan Apusen kommenteista.

– Mä koen, että mä oon tuollaisesta hermostumisen yläpuolella. Mun mielestä mun työ puhuu puolestaan.

Huomio hyvinvoinnissa

Arman Alizad kertoi viime viikolla Twitterissä, että virallisia kantoja edustamaan pyydettiin Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professoria Mikael Fogelholmia, mutta tämä ei suostunut.

Nyt.fi:n haastattelussa Fogelholm perusteli kieltäytymistään sillä, että hänen mielestään ohjelma edustaa niin sanottua tasapainoharhaa.

– Siis sellainen, että samaan ohjelmaan marssitetaan kaiken maailman poppamiehiä, itseoppineita tietäjiä ja professori. Tasapäistetään kommentit ja sanotaan katsojille, että ratkaiskaa itse tämä asia. Näin esimerkiksi kampaajan näkemys ravitsemuksesta on yhtä arvokas kuin ravitsemustieteen professorin näkemys, Fogelholm sanoo Nyt.fi:n jutussa.

”Lähestymistapamme ei ollut tieteellinen.”

Armanin mielestä tiedekeskustelu on vienyt katseen pois itse ohjelman sanomasta.

– Lähestymistapamme ei ollut tieteellinen. Se koski hyvinvointia, pääsääntöisesti subjektiivista hyvinvointia.

Armanin mukaan ohjelman viesti eli omien ruokailu- ja kulutustottumusten kyseenalaistaminen on mennyt katsojille hyvin perille.

– Se on ollut yksi kiitetyimpiä ja suosituimpia jaksoja. Jokainen sitä katsonut on miettinyt, millaiset hänen tottumuksensa ovat ja voisiko niitä parantaa. Ymmärrän, että tieteilijän kannalta se näyttää erilaiselta.

Arman on edelleen sitä mieltä, että Mikael Fogelholmin saaminen mukaan ohjelmaan olisi ollut hyvä asia. Ruokailu on niin henkilökohtainen asia, että se jakaa helposti mielipiteet.

– Toivon, että ihmiset voisivat olla leiriytymättä ja pystyisivät keskustelemaan saman pöydän ääressä.

Arman Alizad on käsitellyt ohjelmasarjassaan muun muassa asunnottomuutta ja maahanmuuttoa. Sarjan viimeinen jakso nähdään tänään. Siinä Arman pohtii suomalaisuuden syvintä olemusta. Uusi tuotantokausikin on tulossa.

– Aiheiden nostaminen pöydälle on herättänyt ihan mielettömän positiivisen energian tsunamin. On ollut helvetin hienoa nähdä, miten paljon ihmiset aktivoituivat auttamaan. Ei kauheasti hetkauta, jos joku kyseenalaistaa pätevyyteni sen jälkeen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Vierailija

Näin Arman Alizad vastaa ohjelmansa saamaan kritiikkiin

Ihan ok aiheitakin oli k.o sarjassa mutta rupes kyllä jo ärsyttämään Armanin yliempaattisuus!Esim.jakso missä oli vankilaan tuomittuja rikollisia ja siinä sit vinkuvat,kun eivät näe lastaan.Olisko pitänny ajatella vähän aikasemmin!!Ja Arman suorastaan väkisin yrittää jotain itkun tapasta tuhertaa.Sama jotkut narkkarit,kyllä se on IHAN ITSE AIHEUTETTU ongelma!Kaikkea ei tarvitse suvaitsevaisuuden nimissä hyväksyä.
Lue kommentti

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

                   

VESIMIES

Älä anna pikkujuttujen häiritä onneasi. Etsi yksinkertaista keinoa asioiden ratkaisemiseen. Liian monimutkaiseen kuvioon ei kannata lähteä mukaan.

 

KALAT

Kanavoi energiasi luovaan tekemiseen. Älä anna takaiskujen lannistaa sinua ja harhauttaa sinua polultasi. Määrätietoisuus vie sinut pitkälle.

 

OINAS

Älä tee merkittäviä muutoksia ottamatta taustoista selvää. Olisi virhe pitää ihmisiä tai sinulle tarjottuja mahdollisuuksia itsestäänselvyyksinä.

 

HÄRKÄ

Ota opiksi näkemästäsi. Lähde mukaan sinua kiinnostavaan hankkeeseen. On hyvä hetki uusien taitojen opettelemiseen.

 

KAKSONEN

Älä anna tunteiden sekoittaa päätäsi. Tee ratkaisusi vasta sitten, kun olet päässyt tilanteen tasalle. Joku johtaa sinua harhaan tarkoituksella.

 

RAPU

Mielikuvituksesi laukkaa ja vie sinua vauhdilla eteenpäin. Antaudu sen valtaan ja ylläty iloisesti lopputuloksesta. Kerää ympärillesi innostavaa seuraa.

 

LEIJONA

Hermosi voivat olla tänään pinnassa. Kysy lisää sinua askarruttavasta asiasta. Varmista, että jokainen ympärilläsi saa tasa-arvoisen kohtelun.

 

NEITSYT

Tee kotiisi piristäviä muutoksia. Pidä rahanmeno kurissa ja siivoa nurkkia turhista tavaroista. Eteesi avautuu uusia mahdollisuuksia.

 

VAAKA

Saat tietoosi salaisuuksia, joita voi olla hankala sulattaa. Palaa menneisiin ja käsittele vaikea asia pois päiväjärjestyksestä. Rehellisyys kannattaa.

 

SKORPIONI

Päästä itsesi helpommalla. Muutama muutos arkeesi saa ihmeitä aikaan. Terveytesi tulisi kiilata nyt tärkeysjärjestyksen kärkeen.

 

JOUSIMIES

Sinisilmäisyydestä sakotetaan tänään. Älä ole naiivi, vaan suodata kuulemasi jutut huolella. Ole skarppina, niin et tule pettymään.

 

KAURIS

Nyt ei ole aika hullutella rahan kanssa. Pidä elämäsi yksinkertaisena. Älä anna kauniiden sanojen viedä sinua väärälle polulle.