Haluatko tubettajaksi? Hyvä siitä tulee, kun seuraat näitä kymmentä ohjetta.

1. Valitse omakohtainen aihe.

Jaat sitten arkeasi, työnhakuvinkkejäsi tai poliittisia mielipiteitäsi, paras aihe on sellainen, josta sinulla riittää omaperäistä sanottavaa.

2. Hanki välineet.

Alkuun pääsee vaikka puhelimen kameralla, mutta jos olet kunnianhimoinen, kannattaa sijoittaa järjestelmä- tai videokameraan. Moni vloggaaja käyttää myös erillistä mikkiä. Se parantaa äänenlaatua huimasti.

3. Nimeä Youtube-kanavasi kiinnostavasti.

Jos kanavasi nimi on monimutkainen ja vaikea kirjoittaa, katsojat eivät löydä sinne. Kirjoita napakka kuvaus itsestäsi Youtube-
kanavasi tiedotkenttään, jotta potentiaaliset tilaajat pääsevät nopeasti kärryille siitä, mistä vlogissasi on kyse. Satsaa kanavasi esittelyvideoon, joka pyörähtää käyntiin joka kerta, kun profiiliasi tarkastellaan.

4. Karsi videolta häiriötekijät.

Nätti olohuone tai selkeä seinä on parempi tausta kuin kasa rojua. Tarkista, ettei yllesi lankea turhia varjoja eikä päästäsi kasva jalkalamppu tai jukkapalmu. Eliminoi taustamelu.

5. Mene
suoraan asiaan.

Katsojat lopettavat tylsien videoiden katsomisen surutta kesken. Älä siis panttaa kiinnostavaa asiaa videon viimeiselle minuutille vaan koukuta katsojasi heti alussa.

6. Juttele kameralle kuin ystävälle.

Niin olet luonnollinen. Eläydy, innostu ja näytä tunteita, koska se on kiinnostavaa. Kovin itsetietoista tai liioitellun hallittua esiintymistä on lähinnä vaivaannuttavaa katsoa.

7. Editoi.

Leikkaaminen tuo ammattimaisen vaikutelman. Alkuun pääsee hyvin esimerkiksi Windows Live Movie Makerilla tai Mac-koneiden iMoviella. Leikkaa kaikki turha pois ja luo videoon napakka rytmi. Oppia voi hakea Youtuben opetusvideoita hakusanoilla ”editing tutorial”. Viimeistele videosi vielä Youtuben parannukset-työkalulla.

8. Nimeä video
ja lisää tageja.

Mieti, millaisen otsikon itse klikkaisit auki. Tagisanat auttavat katsojia löytämään videosi hakutoiminnan kautta, joten lisää
niitä runsaasti.

9. Mainosta somessa.

Usein helpoin tapa saada katsojia on mainostaa kanavaa vaikka Facebookissa ja Instagramin bio-tekstissä.

10. Pysy aktiivisena.

Youtube suosittelee julkaisemaan vähintään videon viikossa. Tiivis tahti pitää katsojat koukussa. Muista myös, että vloggaamisessa on kyse vuoropuhelusta tekijöiden ja katsojien välillä. Vastaa kaikkiin kommentteihin ja kommentoi itse muiden videoita. Yhteistyövideot muiden vloggaajien kanssa ovat hyvä keino saada lisää tilaajia.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?