Pienikin rintojen kokoero voi heikentää itsetuntoa. Kuva: Shutterstock
Pienikin rintojen kokoero voi heikentää itsetuntoa. Kuva: Shutterstock

Tutkimuksen mukaan epäsuhtaiset tai todella suuret rinnat heikentävät naisen itsetuntoa.

Nehän ovat vain rinnat.

Monelle ”normaalipoviselle” tissit tosiaan saattavat olla ihan vain tissit, mutta yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan rinnoista voi olla suurtakin haittaa henkiselle hyvinvoinnille.


Daily Mailin
haastatteleman tohtori Brian Labow’n mukaan rintojen epäsymmetriasta kärsivillä naisilla on enemmän mielenterveyden ongelmia ja huonompi itsetunto kuin muilla. Labow’n tutkimuksessa analysoitiin 59 nuoren naisen kokemuksia rinnoistaan ja hyvinvoinnistaan. Tutkittavat olivat 12–21-vuotiaita, joilla oli vähintään yhden kuppikoon ero rintojensa koossa. Osalla rinnat eivät myöskään olleet kehittyneet normaalisti.

Lisäksi tutkittavina oli ryhmä naisia, joiden rinnat olivat kasvaneet epänormaalin suuriksi. Verrokkina käytettiin normaalirintaisten nuorten naisten joukkoa.

Leikkaus vai tukea?

Itsetunto-ongelmien lisäksi tavallisesta poikkeavat rinnat olivat ainakin osasyynä tutkittavien ongelmiin sosiaalisissa suhteissa. Joillakin naisista oli myös ongelmia syömisen kanssa.

Tutkimuksessa havaittiin myös, että pienikin rintojen epäsuhta on mielelle yhtä haitallinen kuin suurempikin kokoero.

Brian Labow ja Bostonin lastensairaalan lääkäriryhmä ovatkin sitä mieltä, että naisten elämänlaatu voi kohentua, jos ongelmaan puututaan ajoissa.

Suomessa rintaleikkaukseen on mahdollista päästä julkisen terveydenhuollon kautta, jos haitta luokitellaan epämuodostumaksi tai kehityshäiriöksi. Jonot voivat tosin olla pitkät. Yksityisen puolen leikkauksista saa jonkin verran Kela-korvausta, mutta itselle tulee silti yleensä iso lasku maksettavaksi. Kannattaa myös tarkistaa, mitä oma sairauskuluvakuutus kattaa.

Vaativa kirurginen operaatio ei kuitenkaan aina ole tarpeen.

– Aikaisesta arvioinnista ja puuttumisesta voi olla hyötyä, ja siihen pitäisi aina kuulua myös neuvontaa painonhallinnassa ja mielenterveyden ongelmissa, Brian Labow sanoo Daily Mailissä.

Lue myös:


Plastiikkakirurgi: Suomessa nuorimmat asiakkaat 13-vuotiaita


Tällaiset ovat tutkitusti täydelliset rinnat


Suomalaiset haluavat nyt näitä kauneusleikkauksia


Suuremmat rinnat juhliin tai lomalle – nyt sekin on mahdollista

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?