Myyrmäki. Kuva Flickr / Timo Tervo
Myyrmäki. Kuva Flickr / Timo Tervo

Suunnitteilla kesäretki pääkaupunkiseudulle? Unohda Kallio ja Punavuori – aito kaupunkilaistunnelma löytyy Vantaan Myyrmäestä.

Facebookin Humans of New York -sivulla on kuvia suurkaupungin ihmisistä aidoimmillaan. Sivustosta on tullut hurjan suosittu, ja sillä on jo lähes kuusi miljoonaa seuraajaa. Kuviin ei etsitä niitä kaikkein tyylikkäimpiä tyyppejä, vaan kaupunkilaisia sellaisina kuin he ovat. Heitä katsellessaan ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle.

Nyt sivusto on saanut kotimaisen version. Humans of Myyr York -sivulla nähdään Vantaan Myyrmäen asukkeja. Sivuston taustalla saattaa olla hitunen ironiaa, mutta tunnelma ei eroa lainkaan esikuvastaan! Elämänmeno Myyrmäessä – paikallisten suussa Myrtsissä – näyttää yhtä monimuotoiselta kuin amerikkalaisessa suurkaupungissakin.

Jos Helsingin hipsterikulmat kyllästyttävät, päärautatieasemalta kannattaa siis hypätä M-junaan – matka Vantaan puolelle kestää reilun vartin. Myyr Yorkin tapahtumia voi seurata esimerkiksi Myyrmäki-liikkeen Facebook-sivulla.

 

 

Perinteet freesaantuvat ihanasti joka vuosi.

 1. Nyt kaikki ”alastomat neidot” niityllä, huomio, haiseeko näissä taikajutuissa teidänkin mielestä hiukan patriarkka.
 2. Tonni vetoa, että taioissa pitää olla alasti siksi, että joku vanha rasvainen kyylä on voinut juhannusyönä väijyä alastomia naisia.
 3. Ei se lähteellä pyllistelykään tästä näkökulmasta miltään muulta vaikuta.
 4. Sitä paitsi miksi kaikki taiat keskittyvät siihen, että ”neidot” haluavat nähdä tulevan ”sulhonsa”, ihan kuin joku kämäinen jätkä olisi ainoa asia, mikä meitä kiinnostaa.
 5. Ja se loputon kukkien kerääminen. Miehet, rehut ja lapselliset taiat, nehän meillä on aina mielessä.
 6. Tiedoksi myös, kaikki väinämöiset, jos näen sun lätyn unessa häiriköimässä, siitä ei hyvää seuraa.
 7. Vaatteet päälle ja asiahommiin. Ja tällä ei tarkoiteta tiskausta.

Viikonloppuna telkkarista ei ole pakko tuijottaa vain jalkapalloa.

 1. Friends with Benefits – Vain seksiä (2011) Kaverukset Mila Kunis ja Justin Timberlake pohdiskelevat, voiko kavereiden kesken ryhtyä petipuuhiin ilman rakkautta. Varsin samaistuttava tilanne, joten elokuva sopii tällaisen erityisen kaverin kanssa katseltavaksi. Ja onhan leffassa myös seksiä.
 2. Titanic (1992) Ikoninen romanttinen draama ei juuri saatesanoja kaipaa. Hyvä puoli leffassa on se, että useamman katselukerran jälkeen tarinan osaa jo ulkoa. Filmin pyöriessä voi siis keskittyä kaikkeen muuhun.
   
 3. Love and Other Drugs (2010) Samaa kategoriaa Kuniksen ja Timberlaken leffan kanssa, mutta Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal tarjoilevat sen syvällisemmällä tarinalla. 
 4. Pretty Woman (1990) Kaveriseksileffojen äiti. Julia Robertsin ja Richard Geren kemia luo kontaktitilanteita myös kotisohvalla. Lähellä tosin oli, että elokuvan loppu ei olisi ollutkaan niin onnellinen.
 5. Dirty Dancing (1987) Suomenkielinen nimi Kuuma tanssi kertoo kaiken. Saattaa aiheuttaa kuumaa tanssia myös televisiota katsovien välille – esimerkiksi vaakamambaa.
 6. P.S. Rakastan sinua (2007) Tarina saattaa aiheuttaa kyyneliä, mutta onneksi vieruskaverilta on tarjolla lohtua. Paras katsottavaksi jonkun kainalosta.
 7. The Notebook (2004) Tällä kertaa tarjolla ei ole surun kyyneliä. Elokuvan jälkeen pääosia näytelleet Rachel McAdams ja Ryan Gosling aloittivat oman rakkaustarinansa. Tähänkin voisi samaistua.