Myyrmäki. Kuva Flickr / Timo Tervo
Myyrmäki. Kuva Flickr / Timo Tervo

Suunnitteilla kesäretki pääkaupunkiseudulle? Unohda Kallio ja Punavuori – aito kaupunkilaistunnelma löytyy Vantaan Myyrmäestä.

Facebookin Humans of New York -sivulla on kuvia suurkaupungin ihmisistä aidoimmillaan. Sivustosta on tullut hurjan suosittu, ja sillä on jo lähes kuusi miljoonaa seuraajaa. Kuviin ei etsitä niitä kaikkein tyylikkäimpiä tyyppejä, vaan kaupunkilaisia sellaisina kuin he ovat. Heitä katsellessaan ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle.

Nyt sivusto on saanut kotimaisen version. Humans of Myyr York -sivulla nähdään Vantaan Myyrmäen asukkeja. Sivuston taustalla saattaa olla hitunen ironiaa, mutta tunnelma ei eroa lainkaan esikuvastaan! Elämänmeno Myyrmäessä – paikallisten suussa Myrtsissä – näyttää yhtä monimuotoiselta kuin amerikkalaisessa suurkaupungissakin.

Jos Helsingin hipsterikulmat kyllästyttävät, päärautatieasemalta kannattaa siis hypätä M-junaan – matka Vantaan puolelle kestää reilun vartin. Myyr Yorkin tapahtumia voi seurata esimerkiksi Myyrmäki-liikkeen Facebook-sivulla.