Vivienne Westwood ja Stella McCartney. Kuvat: Reuters
Vivienne Westwood ja Stella McCartney. Kuvat: Reuters

Stella McCartneylla ja Vivienne Westwoodilla on ollut vahvojen lausuntojen teemaviikko.

Muotiuutisia. Suunnittelijat ovat puhuneet.

Stella McCartney julkisti Pariisin muotiviikolla uuden mallistonsa ja kertoi, että siinä juhlitaan naisten haurautta ja pehmeyttä.

Kyllä. Me tytöt olemme huteraa tekoa, ja onneksi, koska:

– Vahvuus on naisessa aika aggressiivista eikä välttämättä kovin viehättävää, Stella kertoi.

– Tämä mallisto on omistettu pehmeälle puolelle.

Näin Stella alkuviikosta Voxin mukaan. Muotisuunnittelija teki siinä samalla mentaalisen hypyn noin sadan vuoden takaisiin asenteisiin, mutta ei se mitään. Onhan hänellä oikeus juhlia naisen pehmeää puolta, mikä on kiva, ja olla sitä mieltä, että vahvuus on naisessa epäviehättävää, mikä on muinaista.

Liian halvat vaatteet

Kanaalin toisella puolella Lontoossa on kuunneltu toista, ihan tarkoituksella kärjekkäitä lausuntoja harrastavaa tähtisuunnittelijaa, Vivienne Westwoodia. Hän antoi Guardianin järjestämässä puhetilaisuudessa palaa muodin ympäristövaikutuksista. Westwoodin mielestä vaatteet ovat Britanniassa liian halpoja, ja muutaman punnan hinta paidasta ei ole missään suhteessa sen ympäristövaikutuksiin.

Jos on koskaan penkonut Lontoon-matkallaan Primarkin halpisrättejä, voi helposti yhtyä Westwoodin mielipiteisiin. Westwood on aikaisemminkin puhunut ilmastonmuutoksesta ja kehottanut ostamaan vähemmän vaatteita. Kriitikot tosin louskuttavat, että Westwoodin oman firman ympäristötietoisuus ei ole koskaan edennyt puheita pidemmälle.

Sitten suunnittelija alkoi puhua ruuan hinnasta. Jos broileri maksaa kaksi puntaa, sen elämä on ollut liian halpa. Pointti siinäkin.

Westwood laajensi vielä makrotaloustieteen puolelle ja julisti, että kapitalismin aika on ohi. Sen tehtävänä on vain imeä kaikki varallisuus muutamalle vallankahvassa olevalle, ja:

– Älä koskaan luota hallitukseen – he eivät ole puolellasi. He ovat tämän kamalan koneiston palveluksessa.

Westwood kertoi myös aikovansa pienentää firmansa kokoa, koska haluaa olla mukana pienentämässä ympäristötuhoja.

– Minulla on rahaa, joten minun ei tarvitse suunnitella muuta kuin vaatteita, joista pidän.

Lue myös:

Vivienne Westwood pelastaa maailmaa peseytymällä miehensä kylpyvedessä

Kate Moss vilautti Roosa nauha -kuukauden kunniaksi

Onko sinunkin päälläsi kotimainen riistovaate?

Alexander Wang teki sporttisen H&M-malliston

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Älä ota asioita liian henkilökohtaisesti. Keskity omaan juttuusi ja anna muiden puuhata omiaan. Hermostuminen saattaa sinut vain hankalaan asemaan.


SKORPIONI
Vietä aikaa omissa oloissasi. Etäpäivä töistä voisi tehdä hyvää. Kokeile huviksesi aivan uutta lähestymistapaa tuttuun arkiseen ongelmaan.


JOUSIMIES
Pidä tahti tasaisena. Kiirehtimällä et voita mitään. On hyvä hetki tutustua uusiin ihmisiin ja kuunnella heidän tarinoitaan.


KAURIS
Järjestelmällisyys vie sinut pitkälle. Älä levittele tietojasi kaikkien kuultaviksi. Salamyhkäisyydestä on nyt sinulle etua.


VESIMIES
Sinulla on vaikeuksia saada ajatuksiasi järjestykseen tänään. Ole tarkkana, sillä lähistölläsi pyörii epäluotettava ihminen. Luota vaistoosi.


KALAT
Tunteet ja raha sopivat huonosti yhteen. Taloudelliset kysymykset voivat saada sinut tänään hiiltymään. Selvitä asiat pienen piirin kesken.


OINAS
Päivä sisältää vauhdikkaita käänteitä. Älä jää inttämään vastaan, jos joudut umpikujaan. Nyt ei kannata ruokkia liekkejä.


HÄRKÄ
Pidä silmät auki rahantekomahdollisuuksien varalta. Sinun on aika ajatella tulevaisuuttasi. Positiivinen asenne on paras valttisi.


KAKSONEN
Tee asiat omalla tyylilläsi. Persoonallisuutesi valloittaa ja hurmaa tänään harvinaisen tehokkaasti. Ilmassa on romantiikkaa.


RAPU
Puske päättäväisesti eteenpäin. Pysyttele polulla, joka tuntuu oikealta takaiskuista huolimatta. Ota vastaan hoksottimiasi testaava haaste.


LEIJONA
Uusi käänne auttaa sinua näkemään tilanteesi selkeästi. On aika miettiä, minkä haluat muuttuvan elämässäsi. Uskalla ajatella nyt itseäsi.


NEITSYT
Älä lupaa mahdottomuuksia. Läheisesi tarvitsee sinua tuekseen, mutta et voi tehdä kaikkea hänen puolestaan. Aseta rajat ja pidä niistä kiinni.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Rosa Meriläisellä on aina aikaa seksille ja itsetyydytykselle. Kuva: Milka Alanen

Kirjailija Rosa Meriläinen suhtautuu omaan seksuaalisuuteensa mutkattomasti. Hän masturboi päivittäin ja suosittelee sitä muillekin.

Seksistä puhuminen on ollut kirjailija Rosa Meriläiselle aina luonnollista. Nykyään hän pitää Lipstick Mafia -podcastia, jossa seksistä ja seksuaalisuudesta pyritään puhumaan avoimesti ja suoraan – Rosalle tyypilliseen tapaan.

– Olen kotona paljon alasti. Silloin näkee oman kehonsa monesta kulmasta ja oppii pitämään siitä, hän kertoo.

– Olen luonteeltani avoin ja puhelias ja olen pystynyt puhumaan suoraan seksistä miesten kanssa jo teininä. Ikääntyminen auttaa siinä, että toiveistaan osaa kertoa entistä paremmin.

”Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä.”

Rosa erosi juontaja Simo Frangénista alkuvuonna. Nyt hän on kihloissa toimittaja Tuomas Murajan kanssa. Koko aikuisikänsä aikana Rosa ei ole koskaan ollut sinkku.

– Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä ja nukkua toisen kanssa. Ajattelen, että onnellista parisuhdetta on vaikeaa ylläpitää ilman seksiä. Sille pitää löytyä aikaa.

”Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan.”

Myös itsetyydytys on Rosa Meriläisen mukaan tärkeä osa seksuaalisuutta. Hän ottaa sille aikaa päivittäin.

– Ajattelen, että masturbointi on konkreettinen rakkauden teko itseä kohtaan. Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan. Siitä tulee hyvä ja hehkuva olo, hän kuvailee.

Rosa kertoo tietoisesti treenaavansa lantionpohjan lihaksiaan.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä.

Treenien ansiosta Rosa on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä.

Lue koko Rosan haastattelu torstaina ilmestyvästä Me Naisten numerosta 43/17.