Minna Parikka, 35, viilettää moottoripyörällä Turun saaristossa ja yöpyy mieluusti Punkaharjulla.

”Mansikkapaikkani sijaitsee Turun saaristossa. Ajelen sinne moottoripyörälläni saariston rengastietä pitkin. Prätkän selässä huristaessa vapauden tunne on huumaava. Rakastan majoittua askeettisissa vene- tai pihavajoissa. Korkokengät ja hulmuavat mekot jätän kaappiin, kun huristelen nahka-asussa kohti päämäärääni.

Siirryn saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien tai yhteysalusten kyydillä. Pysähdyspaikkani ovat Parainen, Nauvo, Korppoo, Houtskari, Iniö, Askainen ja Naantali. Ajomatkaa koko kierrokselle kertyy vähän yli 200 kilometriä. Matkan varrella näkee mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Kuusiston piispanlinnan rauniot, Seilin saaren ja Louhisaaren kartanolinnan. Lisäksi on näkötorneja, piknikpaikkoja, uimarantoja ja upeita luontopolkuja.

Prätkän selässä ja maisemien vaihtuessa lataudun uudelleen ja saan uutta virtaa suunnittelijan työhöni. Rakastan yritystäni yli kaiken, mutta elämässä on oltava muutakin kuin työ. Vapaa-ajalla haluan tehdä asioita, jotka eivät liity muotiin.

Rakkaimmat lapsuusmuistoni ovat mökiltä Nummi-Pusulan läheltä. Siellä vietin perheeni kanssa ikimuistoisia kesiä. Olin lapsena varsinainen megasaunoja. Istuin rantasaunamme löylyissä kolmekin tuntia putkeen.”

Minnan menovinkit

Iso-Vasikkasaari

Espoon edustan saaressa riittää tekemistä koko päiväksi koko perheelle. Gula Villan -ravintolan terassimaisema on upea ja ruoka hyvää. Lisäksi saaressa on näköalatorni ja lampaita. Veneilijät voivat yöpyä venelaitureissa.

Punkaharjun Valtionhotelli

Hotellissa järjestetään joka vuosi hyvät juhannuskekkerit. Lähimaasto on upeaa ja Savonlinna lähellä. Saunarannassa vieraat voivat pelata beach volleyta tai lainata vaikka soutuvenettä.

Rantakahvila Birgitta

Helsingin Hernesaaressa olevaan rantakahvilaan voi koota kaverit vaikka ex tempore -aamiaiselle. Grilli on kuumana koko päivän. Iltaisin lämpiää takka, jonka äärellä on lämmin ja romanttinen tunnelma.

Lue lisää:

Ranskassa asuva Irina Brjöklund: tämä on parasta Suomen kesässä

Näin sääntö-Suomi pilaa terassihetket ja festarit – huvittavimmat tarinat