Niskasen perhe sai tiistaina kaksi olympiamitalia. Kuvassa hopeaa naisten parisprintissä voittaneet Kerttu Niskanen (vas.) ja Aino-Kaisa Saarinen. Kuvat Reuters
Niskasen perhe sai tiistaina kaksi olympiamitalia. Kuvassa hopeaa naisten parisprintissä voittaneet Kerttu Niskanen (vas.) ja Aino-Kaisa Saarinen. Kuvat Reuters
Kertun ja Aikun hopea oli heille toinen mitali Sotshissa. Viikonloppuna he voittivat hopeaa naisten viestissä Krista Lähteenmäen ja Anne Kyllösen kanssa.
Kertun ja Aikun hopea oli heille toinen mitali Sotshissa. Viikonloppuna he voittivat hopeaa naisten viestissä Krista Lähteenmäen ja Anne Kyllösen kanssa.
Iivo Niskasen (yllä) ja Sami Jauhojärven (alla) riemua.
Iivo Niskasen (yllä) ja Sami Jauhojärven (alla) riemua.
Iivo (vas.) ja Sami (oik.) hiihtivät Suomelle ensimmäisen kullan Sotshissa.
Iivo (vas.) ja Sami (oik.) hiihtivät Suomelle ensimmäisen kullan Sotshissa.

Muotisuunnittelija Katri Niskanen oli liikuttunut pikkusiskonsa Kerttu Niskasen olympiahopeasta ja pikkuveljensä Iivo Niskasen kullasta. Jos Kerttu ja Iivo saavat kutsun Linnan juhliin, isosisko lupaa vaatettaa heidät.

Suomella oli tänään loistava päivä ladulla. Ensin Kerttu Niskanen, 25, ja Aino-Kaisa Saarinen, 35, voittivat hopeaa naisten hiihdon parisprintissä, ja sen jälkeen Iivo Niskanen, 22, ja Sami Jauhojärvi, 32, voittivat kultaa miesten parisprintissä.

Niskasen perheeseen tuli tunnin sisällä kaksi mitalia, sillä Kerttu ja Iivo ovat sisaruksia. Hiihtäjäsisarusten isosisko, muotisuunnittelija Katri Niskanen, 27, keskeytti työpäivänsä ja katsoi molempien suoritukset netistä.

– Tämä on ihan mahtavaa! Minulla ei ole sanoja. Mitalia ei voi ikinä pitää itsestäänselvyytenä, joten kulta ja hopea tulivat hieman yllätyksenä, Katri Niskanen sai sanotuksi heti kilpailujen jälkeen.

– Tämä merkitsee Iivolle ja Kertulle varmasti yhden suuren unelman täyttymistä, Katri arveli mitalien merkitystä sisaruksilleen.

Niskasen vanhemmat Eero ja Tarja Niskanen seurasivat lastensa kilpailuja paikan päällä Sotshissa. Katri puolestaan odotti jo iltaa, että pääsee soittamaan Kertulle ja Iivolle onnittelusoiton.

Katri tunnetaan useista Linnan juhlien puvuista. Jos Kerttu ja Iivo saavat kutsun Linnaan, vaatettaako isosisko heidät juhlakuntoon?

– Vielähän ei ole kutsuja jaettu, mutta jos he saavat kutsun, enköhän voi luvata, että suunnittelen asut, Katri lupasi.

Lue myös:

Katri ja Kerttu Niskanen: "Haluamme molemmat olla johtajia"

Leijonat selibaatissa Venäjä-peliin – onko siitä hyötyä?

Lue kaikki Sotshin olympialaisiin liittyvät jutut täältä.

Toni Wirtanen esittää Kaija Koon Vain elämää -päivänä Vapaa-biisin, jonka hän aikoinaan kirjoitti Kaijalle.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Kaija Koon päivää. Jaksosta on julkaistu nyt yksi tulkinta, joka on Toni Wirtasen Vapaa. Tonilla on biisiin erikoinen suhde, koska hän on itse kirjoittanut sen Kaijalle.

– Toni tiesi silloin mun elämäntilanteeseen, ja tämä biisi on tehty siihen. Olin juuri eronnut ja taistellut monien asioiden kanssa. 21 vuoden suhteesta lähteminen vaati valtavasti voimaa, Kaija kertoo jaksossa yhden suurimman hittinsä taustoista.

Toni on tehnyt biisistä alkuperäistä rajumman version. Hän kertoo myös, että Apulannan rumpali Sipe Santapukki olisi halunnut biisin aikoinaan Apulannalle.

– Rumpalimme aikanaan valitti, että tän olisi voinut tehdä itsekin, Toni kertoo.

Kaija on otettu Tonin esityksestä.

– Tämä oli tärkeä hetki Tonille ja mulle. Vilisi koko elämä silmien edessä, Kaija mietti esityksen jälkeen.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Aliisa ja Esa ovat ajautuneet kriisiin, jota he setvivät yhdessä Tony Dunderfeltin kanssa. Varo juonipaljastuksia!

Edellisessä Ensitreffit alttarilla -jaksossa Aliisa ja Esa mökkeilivät melko leppoisissa tunnelmissa, ja Esa vaikutti oikealta unelmamieheltä.

Tämän viikon jaksossa on tunnelma on taas päälaellaan: Aliisa on tuonut esille epävarmuutensa, jota hän kokee edelleen, kuukausi häiden jälkeen. Aliisaa vaivaa, ettei hän meinaa millään ihastua Esaan, vaan löytää miehestä vain ärsyttäviä piirteitä.

Lue myös: 7 syytä, joiden takia Ensitreffit-Esa on unelmamies

Esalle Aliisan tunnustus on ollut vaikea paikka.

– Näen tämän parisuhdetilanteen ongelmallisena. En tiiä, en tosiaan tiiä. Rupeaa itekin kääntymään pikkuhiljaa epätoivon puoleen, mies sanoo jaksossa.

Aliisan epävarmuus on aiheuttanut sen, että kumpikin on tullut sanoneeksi asioita, jotka loukkaavat. Pari pui riitaansa tapaamisessa psykologi Tony Dunderfeltin kanssa.

– Mä oon tuonut esiin, että mä oon epävarma tästä meidän asiasta. Esa on harmistunut siitä ja kerännyt aika semmosen ison potin semmosta pahaa mieltä, Aliisa selittää jaksossa Tonylle.

”Esa on kerännyt aika ison potin pahaa mieltä.”

Tony kysyy Esalta, onko tällä tapana, että paha mieli räiskähtää esiin.

– No todellakin räiskähtää, Esa myöntää.

Räiskähdyksen tarkemmat yksityiskohdat jäävät jakson perusteella hieman arvoitukseksi, mutta se on selvää, että Esa on onnistunut loukkaamaan Aliisaa pahasti.

– Lähtökohtaisesti luotan ihmiseen sataprosenttisesti. Sitten kun se luottamus tulee rikottua, mä en pysty antamaan sitä takaisin. Että jos mulle sanoo jotain niin pahoja asioita, niin vaikka multa pyytää sitä anteeksi ja kertoo, että ei se ollut tarkoitus, niin mä en pääse irti siitä, Aliisa selittää itkua nieleskellen.

Esa myöntää, että hänen on syytä pyytää anteeksi reaktiotaan ja aiheuttamaansa mielipahaa. Myös Aliisa pyytää Esalta anteeksi sanojaan.

Kaikesta huolimatta parin välillä näyttää koko ajan säilyneen hyvä keskusteluyhteys. Tonyn tapaamisen jälkeen pariskunta antaa kotimatkalla hyvästelypusut, kun Aliisa hyppää junaan.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21.00.

Melanie

”Kun se luottamus tulee rikottua...” Ensitreffit alttarilla -parilla mielipaha räiskähtää esiin

Harmi, että tämä pari valittiin yhdeksi pariksi mukaan ohjelmaan. Samalla hukattiin mahdollisuus kahden muun ihmisen löytää toisensa ja saada kenties toimiva, loppuelämän suhde. Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, luultavasti molemmat ovat kehuneet itsensä liian joustaviksi ja helpoksi ihmiseksi, jotta pari löytyisi. Itse en kuitenkaan haluaisi jakaa elämääni noin tiukan oloisen miehen kanssa kuin Petri. Liian kaavoihin kangistunut ja ei yhtään pelivaraa.
Lue kommentti