Kausi vaikuttaa lupaavalta, ja voittajasuosikkiakin uskaltaa jo arvailla.

Kuorosota on tämän hetken hienoimpia tv-formaatteja,
joten sydämellisesti tervetuloa, kausi numero neljä!

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin Kuorosodan edellinen kausi oli vähän pettymys. Artistikattaus oli tylsähkö, ja edellisiltä kausilta tutut kohokohdat jäivät puuttumaan. Voiton vei Suvi Teräsniskan kuoro, jonka yhtään esitystä ei nyt ihan heti palaudu mieleen.

Mutta hurraa! Uusi kausi vaikuttaa lupaavalta. Mukana ovat Kaija Koo (Tuusula), Uniklubin Jussi Selo (Hämeenkyrö), Hanna Pakarinen (Lappeenranta), Ressu Redford (Turku), Indican Jonsu (Espoo) ja Lordi (Rovaniemi). Komea kakku, jonka huipulla on kirsikkana hirviöpuvussa pitkin Rovaniemeä harppova herra Putaansuu. Lordi muuten puhuu suomea!

Sarja imee tällä kertaa mukaansa jo ensimmäisestä jaksosta alkaen. Usein nämä esittelyjaksot ovat vain pakkopullaa suoria lähetyksiä odotellessa, mutta nyt kuorojen kokoamisesta on saatu paljon irti. Heti aluksi kostuvat katsojankin silmäkulmat, kun Hanna Pakarinen paukahtaa yllättäen serkkunsa työpaikalle värväämään häntä kuoroonsa. Jonsu rekryää entisen ala-asteen opettajansa, ja Lordi on enemmän kuin absurdi näky ilmestyessään rovaniemeläisen rivitalon pihamaalle kuuntelemaan 17-vuotiaan rokkikukon koelaulua. Vielä hienompi näky tosin on, kun Lordi käy tutustumassa hyväntekeväisyyskohteeseensa ja tapaa SPR:n ystäväpalvelun kautta apua saavan mummon. "Kuka se on, onko se Lorti?" kysyy rollaattorimummo ovella ja käskee hirviön muitta mutkitta kahvipöytään.

Heittäydynpä ennustajaksi: Kuorosodan tämän kauden finaalissa ovat vastakkain Hanna Pakarinen ja Lordi. He tulevat sopivan kokoisista kaupungeista, joissa on vielä kotiseutuhenkeä. Voiton vie Lordi, koska hevillä ei vieläkään Suomessa hävitä.

Hattuani en kyllä suostu syömään.

Kuorosota Nelonen pe klo 20.00