Toimittaja-kirjailija Minna Dufton pitää Raggarimorsian-blogia ja neuvoo hääpareja: vähän pieleen on yleisön mieleen.

Olet hääkonkari: olet mennyt kaksi kertaa naimisiin ja sinulta ilmestyy syksyllä kirja Raggari­morsiamen hääopas. Mitä morsiamen kannattaa ottaa häissään huomioon?

Naimisiin ei tarvitse mennä hampaat irvessä. Persoonaa peliin! Alttarille voi korkokenkien sijaan mennä kumikengissä. Heitä teatteri sivuun ja ole oma itsesi.

Miettiikö moderni morsian myös häiden hiilijalanjälkeä?

Ekologisuus on nyt iso maailmanlaajuinen trendi, joka on vasta rantautumassa Suomeen. Ekomorsian ei ole mikään pellolla hyppelehtivä hihhuli, vaan ihan tavallinen, tiedostava nainen. Kaikkea ei tarvitse ostaa. Vuokraa valot, maljakot ja tekokukat. Jos ostat kaikki kipot ja kupit itse, mihin laitat ne häiden jälkeen?

Pahin moka mitä voi häissään tehdä?

Älä suunnittele liian tiukkaa aikataulua, silloin petyt. Itkupotkuraivarit eivät ole muodissa. Omissa häissäni sukkahousuni repesivät takaa juuri ennen vihkimistä. Otin rennosti ja ajattelin vain, että onhan minulla pitkä mekko. Olin revenneissä sukkahousuissa koko juhlan. Vähän pieleen on yleisön mieleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ovatko suomalaiset morsiamet liian ujoja?

Ehkä. Olemme todella estyneitä, jos vertaa esimerkiksi amerikkalaisiin. Suomalainen morsian saisi olla rohkeasti sellainen kuin on. Morsian ei yleensä esimerkiksi pidä puheita, joten sen voi edelläkävijä hyvin tehdä.

Mitä vinkkejä antaisit häävieraille?

Jätä älypuhelin suosiolla laukkuun. Ole läsnä ainutlaatuisessa hetkessä! Älä jaa kuvia Facebookissa ilman hääparin lupaa.

Lue lisää:

Eivät osanneet päättää, millaiset häät haluavat – pariskunta menee naimisiin 38 kertaa

Glamouria ilman aviomurheita – japanilainen matkatoimisto järjestää soolohäitä valemorsiamille

Sisältö jatkuu mainoksen alla