Kylläpä tämä etäpäivä sujuukin idyllisesti. Meistä on tullut myös tosi hyvännäköisiä! Kuva: Shutterstock
Kylläpä tämä etäpäivä sujuukin idyllisesti. Meistä on tullut myös tosi hyvännäköisiä! Kuva: Shutterstock

Kuinka saada sekä työrauha että parisuhde säilymään, jos molempien pitäisi työskennellä kotona? No esimerkiksi näillä asiantuntijan vinkeillä.

Etätyö yleistyy nopeasti, Kauppalehti raportoi alkuvuodesta. Satunnaisten etätyöläisten lisäksi moni yrittäjä ja freelancer työskentelee vakituisesti kotonaan.

Kotonahan on monesti rauhallisempaa kuin konttorissa – silloin, kun siellä saa olla yksin. Mutta entä, jos molempien puolisoiden etäpäivä osuu samalle päivälle? Ihannetilanteessa naputtelette tietenkin menemään vieretysten äärimmäisen tehokaasti, mitä nyt välillä luotte toisiinne rakastavia silmäyksiä. Jos todellisuus kuitenkaan ei ole edellä kuvatun kaltainen, Glamour-lehden Caitlin Moscatellon kokoamista vinkeistä saattaa olla apua.

Moscatello kertoo Glamourissa asuneensa ja työskennelleensä poikaystävänsä kanssa pienessä newyorkilaiskämpässä vuoden eroamatta. Näillä ohjeilla Moscatello ja poikaystävä ovat saaneet sovun pidettyä.

Pukekaa oikeat housut jalkaan

Kotipäivänä ei tarvitse pukeutua hienosti, mutta kotona työskentelevän ei kannata myöskään viettää päiväkaupalla aikaa yöpaidassa. Jos tapanasi on käydä lähikaupassa pyjamahousuissa, kotityöpäivän asu voisi olla vaikka sellainen, jossa kehtaisit käydä myös lounaalla kahvilassa.

Moscatellon mukaan oikeiden housujen käyttämisen etu on – paitsi se, että takapuoli on peitossa – myös se, että ne auttavat erottamaan vapaa-ajan ja työajan. Kotona työskentelevälle rajanveto näiden kahden välillä voi olla vaikeaa, joten päivävaatteisiin pukeutuminen on siirtymä löhöilyfiiliksestä työhön.

Istukaa erillään

Kuka tahansa kyllästyy, jos tuijottaa toista koko päivän joka päivä. Sekä työtehon että parisuhteen kannalta on fiksumpaa sijoittaa työpöydät eri huoneisiin. Jos asunnon koko ei riitä eri huoneissa työskentelyyn, laittakaa työpöydät huoneen eri seinille niin, että istutte selät vastakkain.

Antakaa toisillenne rauha

Moscatello on sopinut poikaystävänsä kanssa, että kuulokkeiden käyttäminen – kuunteli niistä musiikkia tai ei – tarkoittaa, että ei saa häiritä. Näin kumpikin tietää, milloin toisen on annettava keskittyä työhönsä ja milloin sopii keskeyttää.

Jos työskentelette pienessä asunnossa tai samassa huoneessa, oma rauha ja yksinäisyys ovat todella arvossaan. Älkää siis menkö kodin ulkopuolelle asioille yhtä aikaa. Junailemalla kauppareissut, harrastukset ynnä muut menot eri aikoihin kumpikin teistä saa toisinaan tunnin tai pari ihan omaa rauhaa.

Pitäkää koti siistinä

Jos kaaos inspiroi sinua, anna työpöytäsi villiintyä, mutta pidä kämppä muuten ojennuksessa. Sekasotkussa työskenteleminen on helposti ahdistavaa. Lisäksi muistikirjojen ja tietokoneen piuhojen etsiminen pyykkikorista, hattuhyllyltä tai sängyn alta vie aikaa.

Käykää minitreffeillä – ja jättäkää niille jotain puhuttavaa

Ei ole uusi vinkki, että pitkässä parisuhteessa pitäisi toisinaan käydä ulkona yhdessä. Silti tarkka treffien suunnittelu oman vanhan kumppanin kanssa tuntuu monesta epäluontevalta. Niin myös Moscatellosta. Hän kertoo, että he eivät merkkaile treffejä kalenteriin, mutta yrittävät kuitenkin kerran tai pari viikossa käydä yhdessä syömässä ulkona.

Ulkona syömisen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa törsäämistä hienossa ravintolassa, vaan yhdessä syömistä missä tahansa paikassa, joka ei ole oma koti. Jotta treffit eivät typistyisi pelkkään ruoan hotkimiseen, jättäkää illaksi jotain puhuttavaa. Se onnistuu, kun käytätte työajan työntekoon ja vapaa-ajan jutteluun samaan tapaan kuin kodin ulkopuolella työskentelevät ihmiset.

Lue myös:

Hoidatko työmeilit heti pois alta? Ei kannattaisi

Oletko perfektionisti? 6 merkkiä, että olet mennyt liian pitkälle

Tästä syystä kahvila on parempi työympäristö kuin avokonttori

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C More -kanavalla

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.