"Coco on symppis tyyppi, ja sillä on rauhoittava vaikutus", laiskiaisen käteensä tatuoinut eläintarhan työntekijä kertoo. Kuva: Satu Kemppainen
"Coco on symppis tyyppi, ja sillä on rauhoittava vaikutus", laiskiaisen käteensä tatuoinut eläintarhan työntekijä kertoo. Kuva: Satu Kemppainen

Korkeasaaren julkkikseksi on noussut eläintarhan nestori: 41-vuotias Coco-­laiskiainen. Yksikin eläintarhan työntekijä on jopa tatuoinut Cocon käsivarteensa.

"Tutustuin Coco-sierainlaiskiaiseen 2011, kun opiskelin eläintenhoitajaksi ja ­tulin harjoitteluun Korkeasaaren Amazonia-taloon. Cocon varsinaisten hoitajien ­luvalla olen päässyt ruokkimaan sitä.

Coco on symppis tyyppi, ja sillä on rauhoittava vaikutus. Laiskiainen ruokitaan kädestä, sillä ­samassa paikassa asuvat tukaanit popsivat mielellään myös sille tarkoitetut ruuat. Ruokailu­hetkeen saattaa kulua 20 minuuttia. Sen aikana voi rauhoittua ja vain nauttia Cocon läsnäolosta ja sen lempeästä katseesta. Jos ­jokin asia on aamulla häirinnyt mieltä, se väistyy edes siksi hetkeksi.

Coco tekee olosta spesiaalin – ruokahetki on sille tietysti tärkeä, joten ruokkija saa erityishuomiota. Muutoinhan Coco pääasiassa lepäilee. Aloin ottaa tatuointeja hoitamistani eläinlajeista viime keväänä. Lähetin tatuoijalleni Tuppu Ritolalle Cocosta videon ja ­kuvia. Tatuointi merkitsee ­minulle rauhoittumista, ­positiivisuutta ja onnellisuuden löytämistä pienistä hetkistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime syksynä eräs ystäväni­ menehtyi yllättäen. Kun Amazoniassa työskentelevät ihmiset kuulivat tapahtuneesta, he kehottivat­ minua ruokkimaan Cocon ja olemaan sen luona kaikessa rauhassa. Itkin Cocoa ruokkiessani ja keräsin voimia työpäivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Coco, kuten muutkin eläimet, elävät hetkessä. Yritän itsekin oppia olemaan miettimättä menneitä ja pohtimatta tulevia.”

Tässä asennossa on laiskiaisen hyvä olla. Kuva: Korkeasaaren eläintarha/Maarit Hohteri

Hurahditko laiskiaisiin?

Et ole yksin. Esimerkiksi Veronica Mars -tv-sarjasta tuttu näyttelijä Kristen Bell on hullaantunut laiskiaisiin täysin. Poika­ystävä järjestikin Kristenille syntymäpäiväyllätykseksi kohtaamisen lais­kiaisen kanssa.
Laiskiaiskuumeeseen saa apua netissä. Katso esimerkiksi Discovery-kanavan live-kuvaa meettheslothstv.com-sivustolla tai tutustu Cocon ruokailuhetkeen Korkeasaaren Youtube-kanavalla.

Mitä voimme oppia Cocolta?

1. Rauhoita ruokailuhetki. Pureskele rauhassa ja ole läsnä hetkessä.
2. Ota päivätorkut aina, kun voit.
3. Kiinnitä huomiosi niihin ihmisiin, joiden seurassa olet.
4. Surun hoitamiseen ­riittää läsnäolo.

Videon Cocosta näet Nyt.fi:n sivuilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla