Ksenia Simonova. Kuva: simonova.tv
Ksenia Simonova. Kuva: simonova.tv

Hiekkataitelija Ksenia Simonova, säveltäjä Jarbas Agnelli ja eläväksi kameraksi kutsuttu Stephen Wiltshire ovat niin taitavia että hengitys salpaantuu.

1. Taidetta hiekalla

Ukralainen hiekka-animaatioita tekevä Ksenia Simonova, 29, voitti maansa Talent-kilpailun. Hän on päässyt esiintymään jo Euroviisuihin ja tehnyt tilaustyönä animaatiovideoitaan esimerkiksi WWF:lle.

Ksenia on kertonut päättäneensä jo nuorena haluavansa taiteilijaksi, mutta tienneensä aina, ettei halua käyttää perinteisiä apuvälineitä työssään. Hiekasta tuli hänen työvälineensä kovalla harjoittelulla.

Lisää näytteitä Ksenian työstä hänen YouTube-kanavallaan.

2. Lintujen luomaa musiikkia

Brasilialainen multimediataiteilija Jarbas Agnelli näki lehteä lukiessaan kuvan puhelinlangoilla istuvista linnuista ja sävelsi kappaleen kuvasta.

– Halusin kuulla, millainen melodia linnuista syntyisi, hän kertoo Vimeo-tilillään.

3. Elävä kamera

Autistinen englantilaistaiteilija Stephen Wiltshire lentää suurkaupunkien yllä helikopterin kyydissä ja piirtää sen jälkeen ulkomuistista häkellyttävän yksityiskohtaisia taideteoksia. Hän on saanut lisänimen elävä kamera.

Galleria Stephen Wiltshiren piirroksista täällä.

Suomalaisia taitureita:

Kielinainen Sara Forsberg: "Sain itsevarmuutta, kun laihdutin 17 kiloa"

Taikuri Jose Ahosen koiravideosta tuli hitti: "Löin tyttöystävän kanssa vetoa menestyksestä"

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto