Sofia ”Viltsu” Mäkkylä on tottunut siihen, että nettipalstoilla ruoditaan hänen ulkonäköään. – Uusien ihmisten kanssa olen varuillani, Sofia myöntää.

Riitta Väisänen on entinen Miss Eurooppa ja koko kansan kestojulkkis. Ei siis ihme, että myös hänen tyttärensä ulkonäkö on tarkkailun kohteena. Kun Sofia Mäkkylä, 20, kesällä oli mallina bikinimuotijutussa, selvisi nopeasti, miten paljon kiinnostusta Riitta Väisäsen tytär herättää.

– Kaveri lähetti minulle linkin keskustelupalstalle, jolla arvosteltiin jutun ilmestyttyä niin ulkonäköäni kuin ratsastustaitojani, Sofia muistaa.

– Osa kehuu, osa haukkuu. Eihän niille jutuille voi kuin nauraa. Ihmeellistä spekulointia oli saatu aikaan muun muassa tatuoinneistani, että millainenkohan lapsuuteni on ollut, kun olen ottanut niin paljon tatuointeja.

Yhdessä tatuoinneista lukee latinaksi, että ”perhe voittaa kaiken”.

 

Matalaa profiilia

Viltsu-lempinimellä tunnettu Sofia alkoi pari vuotta sitten käyttää virallista etunimeään. Se auttoi osaltaan pitämään matalaa profiilia.

– En todellakaan ratsasta sillä, kuka äitini on, Sofia sanoo.

– Baarissa saatan todeta nimeäni uteleville ulkopuolisille heidän erehtyneen henkilöstä. En tuo muissakaan tilanteissa esille äitini henkilöllisyyttä. Sitten kun se käy ilmi, ihmiset ihmettelevät aina, että onko todella kyseessä Riitta Väisänen. En myöskään vastaile äitiäni koskeviin kysymyksiin.

Siinä missä nuorempi Sofia pahoitti mielensä ikävistä jutuista, täysi-ikäinen Sofia kuvailee muuttuneensa kovapintaiseksi.

– Kun kuulen jonkun esimerkiksi esittäneen kaveriani, mietin hetken, otanko sen puheeksi vai jätänkö omaan arvoonsa. Minulla on vahvat mielipiteet ja puhun suoraan, joten en pelkää mennä kysymään, mistä on kyse. Harvoin olen kuullut mitään järkeviä vastauksia.

Perhe ja luottoystävät, siinä ovat Sofian lähimmät ihmiset, joille hän jakaa elämäänsä.

– Huomaan nopeasti, mistä syystä joku on lähestynyt minua. Olen varuillani, kunnes tutustun paremmin. Ehkä sen takia saatetaan luulla, että minulla olisi jotenkin noussut neste päähän. Kun ystävystyn, olen lojaali, mukava ja huumorintajuinen.

Lue Riitan ja Sofian yhteishaastattelu Me Naisten joulunumerosta 51-52/14.