Iik, senkin lähentelijä! Kuva: Shutterstock
Iik, senkin lähentelijä! Kuva: Shutterstock

Iholle pyrkivä limainen suihkuverho on pieni arvoitus tutkijoillekin.

Rentouttava suihkuhetki keskeytyy, kun joku haluaa liimautua kiinni ihoon. Eikä se joku valitettavasti ole kukaan kuuma tyyppi vaan limainen suihkuverho.

Erityisen ällöttävää suihkuverhon lähentely on hotellissa.

Mikä saa suihkuverhon hakeutumaan iholle?

Tiede-lehteen kirjoittavan tiedetoimittajan Marko Hamilon mukaan ilmiön syystä on olemassa enemmän teorioita kuin vakuuttavaa näyttöä. Varmaa on, että suihkuun syntyy jonkilainen alipaine, joka saa verhon imetytymään sisäänpäin.

Jotkut luulevat ilmiön aiheutuvan siitä, että kuuman veden lämmittämä ilma nousee ylöspäin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä suihkuverho lähentelee ihan samalla tavalla, vaikka suihkun vesi olisi jääkylmää.

Massachusettsin yliopiston apulaisprofessori David Schmidtin teorian mukaan vesisuihku synnyttää suihkuun pyörteen. Pyörteen keskuksessa on matalan paineen alue samaan tapaan kuin myrskyn keskipisteessä. Tämä matalapaine vetää suihkuverhoa vesisuihkua kohti.

Schmidtillä on ongelmaan myös ratkaisu: suihkuverhon alareunaan kannattaa kiinnittää pieniä painoja. Sillä lähentely loppuu.

Lue myös:

Saako hiuksia pestä järvessä?

Tiede-lehti: Millä eläimellä on elossa eniten sukupolvia?

Tiede-lehti: Tunnetaanko kirosanattomia kieliä?

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio