Kohta kadut ovat taas tulvillaan keltaisia muovikasseja. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kohta kadut ovat taas tulvillaan keltaisia muovikasseja. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Stockmann aikoo laskea maljakon hintaa nyt lähes 15 eurolla.

Hullujen Päivien kuvastot tipahtivat postiluukuista viime viikolla, ja moni selasi, millaisilla tarjouksilla tavaratalo Stockmannin jokasyksyinen ja -keväinen ostosspektaakkeli tällä kertaa shoppailijoita ilahduttaa.

Eräs tuote aiheutti kuitenkin kuvaston tarkkaavaisessa lukijassa ihmetystä: Tapio Wirkkalan suunnitteleman Paperipussi-maljakon hinta Hulluilla Päivillä on 64,90 euroa, kun sen ohjevähittäishinta esimerkiksi Hobby Hallin verkkokaupassa on 59,95 euroa – ja saman kaupan tarjouksessa klassikkovaasilla on hintaa vielä kymppi sitäkin vähemmän.

Perinteisesti Hulluilta Päiviltä on kärkytty hyviä tarjouksia, eikä tämä nyt sellaiselta vaikuta. Kysyimme selitystä Stockmannin ostojohtajalta Satu Nyleniltä, joka vastasi kysymyksiin sähköpostitse.

– Tuotteen maahantuojan suositushinta kyseiselle maljakolle on 98 euroa. Olemme ostaneet ja hinnoitelleet tuotteen hyvissä ajoin ennen kampanjaa selvästi alle suositushinnan, emmekä ole silloin olleet  tietoisia kilpailijan kampanjahinnoittelusta, hän selventää tuotteiden ostoprosessia.

– Olemme päättäneet laskea hinnan niin, että maljakko myydään Hulluilla Päivillä hintaan 49,90. Päällekkäistä kampanjointia tapahtuu silloin tällöin, ja tarvittaessa tarkistamme silloin hintojamme.

Tapio Wirkkala suunnitteli paperipussilta näyttävän, keraamisen maljakon Rosenthalille vuonna 1977. Wirkkalan syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta, minkä kunniaksi maljakkoa saa nyt myös erikoisväreissä. Kuva: Rosenthal

Ei alennusmyynti

Aina silloin tällöin kuulee myös ihmettelyjä siitä, mistä Hullujen Päivien tuotteet ovat peräisin, sillä osa niistä ei kuulu tavaratalon normaaliin, tuttuun valikoimaan.

– Hullut Päivät -kampanja ei ole alennusmyynti, vaan myyntikampanja, jossa tarjolla on erityisesti tätä kampanjaa varten hankittuja tuotteita. Nämä tuote-erät on hinnoiteltu selvästi markkinahintaa edullisemmiksi, Satu Nylen kertoo.

Kuluttajan kannalta olisikin mukavaa tietää, kuinka hyvästä tarjouksesta on kulloinkin kyse – siis mikä on lähtöhinta. Alkuperäisiä hintoja kuvastoissa ei kuitenkaan kerrota. Sen estää kuluttajansuojalaki, jonka mukaan tuotteille, joita ei ole aiemmin myyty Stockmannilla alentamattomalla hinnalla, ei saa ilmoittaa muuta niin sanottua lähtöhintaa.

– Kaikki Hullujen Päivien tuotteet on hankittu nimenomaan kampanjaa varten, ostojohtaja kertoo.

– Osaa tuotteista on saatavilla myös muulloin, mutta niitä myydään kampanjan ajan rajoitettu erä erikoishintaan. Mukaan kuuluu myös brändien uniikkeja mallikappaleita.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.