Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Pikkarit vilkkuvat kaduilla ja lenkkipoluilla. Miksi edes mustat juoksutrikoot eivät enää peitä alushousuja? Asiantuntijat vastaavat.

Olen lähdössä aamulenkille ja kiskaisen mustat juoksutrikoot jalkaani. Mies hieraisee silmiään:

– Et kai sä tuon näköisenä aio lähteä?

Marianne-karkin kääreen väriset alushousuni kuulemma paistavat trikoiden läpi eteisestä makuuhuoneeseen asti.

Kiire voittaa kuitenkin hävyn. Hymähdän kommentille ja kirmaan kadulle.

Ja yhtäkkiä niitä on kaikkialla: edessä juoksevien naisten pakarat ja pikkupöksyt tuntuvat suorastaan vilkuttavan takana tulijoille.

Asia on kiinnittänyt myös Patrolilla työskentelevän Asicsin tuotepäällikkö Heidi Johansson huomion.

– Kerran näin yhdellä mimmillä niin läpinäkyvät juoksutrikoot, että epäilin sen olevan jo ihan tarkoituksellista, Johansson naurahtaa.

Myös Davidin tuotepäällikön Hanna Rajala-Myllylän mukaan moni ajattelee läpinäkyvyyden olevan nykyään ihan ok.

– Läpinäkyvyys on makuasia. Urheilupuolella on paljon räväköitä teknisiä alusvaatteita, jotka saavatkin näkyä läpi juoksutrikoista.

Läpinäkyvyys on valmistajankin valinta

Mutta housuista hohtavat Marianne-pikkarit tai Snoopy-alkkarit eivät välttämättä näytä järin tyylikkäiltä. Miksi uudet juoksutrikoot ovat niin läpinäkyviä?

– Niissä käytetään ohutta ja hengittävää materiaalia, jossa on isoja huokosia. Etenkin jos trikoot ovat liian pienet, materiaali venyy ja näkyy sitten läpi. Jos juoksutrikoissa käytettäisiin paksumpaa materiaalia, niiden toiminnallisuus kärsisi. Housujen pitää olla joustavat ja hengittävät, Heidi Johansson sanoo.

Hanna Rajala-Myllylän mukaan urheiluvaatteissa suositaan köykäisyyttä ja mukavuutta, "kuin mitään ei olisi päällä" -tunnetta. Läpinäkyvyys ja kankaiden ohuus ovat siis valinta.

Mihin muuhun kuin housujen kokoon ja kankaan tiheyteen kannattaa kiinnittää huomiota, jos haluaa välttää paljastelun?

– Juoksutrikoiden alle kannattaa laittaa tekniset alusvaatteet ja välttää pitsejä ja stringejä juoksulenkillä, Rajala-Myllylä sanoo.

Pese joka käyttökerran jälkeen

Davidin tuotepäällikkö Hanna Rajala-Myllylä muistuttaa, että urheiluvaatteet tulisi pestä nurinpäin käännettynä jokaisen treenin jälkeen.

– Teknisissä urheiluvaatteissa käytetään muuntokuituja, jotka saattavat napata hienhajun sisäänsä, jos niitä ei pese tarpeeksi usein. Sen jälkeen hien hajua voi olla lähes mahdotonta saada pois.

Muista myös, että urheiluvaatteet eivät kestä huuhteluainetta.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen. 

Jukka Poika ja Teija Stormi ovat olleet jo pitkään yhdessä.

Suomalaislaulaja Jukka Poika (oik. Jukka Rousu), 37, on mennyt naimisiin pitkäaikaisen kumppaninsa Teija Stormin kanssa. Jukka kertoi asiasta eilen illalla hurmaavalla hääkuvalla, jonka julkaisi Instagram-tilillään. Kuvan kommenttikenttä on täyttynyt Jukan seuraajien onnitteluista.

 

❤️

A post shared by Jukka Poika (@jukkapoikaofficial) on

Jukka ja Teija ovat olleet yhdessä yli seitsemän vuotta. He menivät kihloihin vuoden 2016 lopulla. Pariskunta kertoi myös kihlauksestaan Instagramissa – viikkoja itse tapahtuman jälkeen.

 

5 viikkoa sitten. J 💍 T

A post shared by Teija Stormi (@teijaeevatuulikki) on

Jukka ja Teija nähtiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa yhdessä vuoden 2013 itsenäisyyspäivän juhlissa.

Jukalla on kolme lasta, Onerva, Eila ja Hampus, ex-vaimonsa Sandran kanssa. Vuonna 2015 Jukka kertoi Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että häntä harmitti huhut, joiden mukaan hän olisi vaihtanut ”Sandran nuorempaan, 15-vuotiaaseen siideripissikseen”. Jukan Siideripissis-hitti kertoo Teijasta, ja Teijan lempinimi tulee siitä, että Teija esitteli itsensä aikoinaan Jukalle siideripissiksenä.

– Ei se nyt ihan niinkään mennyt. Siinä vaiheessa minut oli jo vaihdettu nuorempaan.

– Mutta ei siinä, tilanne oli tavallaan jo selvitetty ensin ja siirrytty eteenpäin, Jukka kertoi tuolloin.

Vuonna 2012 Jukka Poika kertoi Me Naisten haastattelussa, että ero edellisestä liitosta oli hänelle kasvun paikka. Sen jälkeen hän ymmärsi, millainen haluaa olla.

– Avioero ei ollut helppo, mutta samalla se oli myös tosi inspiroiva. Sitä mietti, millainen on seuraava vaihe elämässäni ja mitä kaikkea pystyn itse tekemään, etten möhlisi enempää.