"Juhuu, täällä olisi kaunis sinkkunainen vielä ihan yksin!" Kuva: Shutterstock
"Juhuu, täällä olisi kaunis sinkkunainen vielä ihan yksin!" Kuva: Shutterstock

Helluntai, sinkun painajaismainen parasta ennen -päivä lähestyy. Nykyään heilan ehtii onneksi löytää myöhemminkin.

Apua, taas on helluntai ­eikä heilasta tietoakaan, voivottelee sinkku helluntaisunnuntain lähestyessä.

Mutta miksi kumppani ­pitäisi olla varattuna tässä vaiheessa vuotta, arkistotutkija Juha Nirkko Suomalaisen Kirjallisuuseuran kansanrunousarkistosta?

– Ennen vanhaan maa­tiloilla muutettiin keväällä asumaan aittoihin, nukuttiin erillään, ja kaikkien oma tila laajeni. Aitoissa saattoi ­kyläillä muiden huomaamatta, Juha kertoo.

Nykyihmisen askel kulkee lähimmälle terassille, mutta ihan samalla tavalla ennenkin biletettiin ulkona, silloin vain helavalkeilla.

– Moni ajatteli, että heilan piti löytyä jo heti siinä ­kesän kynnyksellä. Mutta ei kannata ottaa paineita, ­sehän on vain sanonta. ­Kyllä puolison ehtii löytää myöhemminkin kesällä, ­Juha lohduttaa.

Lue myös:

Päivitä deittailutietosi – 5 uutta sääntöä

Sinkun kiitollisuuslista: 20 asiaa, joista parisuhteessa elävät ovat sinulle kateellisia

Mistä löydät sen oikean? Testaa!

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00