Me Naiset
|
Marjut Laukia
Anna ja Alma Miettinen olivat haluttua selfie-seuraa. Vuorossa näyttelijät Elina Knihtilä ja Tommi Korpela. Kuva: Antti Hämäläinen
Anna ja Alma Miettinen olivat haluttua selfie-seuraa. Vuorossa näyttelijät Elina Knihtilä ja Tommi Korpela. Kuva: Antti Hämäläinen

Oletko yhä pihalla eilisten Linnan juhlien olennaisista ja vähän vähemmän olennaisista yksityiskohdista? We got you covered.

Suomi on nyt satavuotias, ja yksi jos toinenkin parantelee eilisten juhlallisuuksien aiheuttamaa kohmeloa. Vaikka aamu alkoikin raukeana, muutama asia eilisissä kekkereissä jaksaa herättää edelleen kysymyksiä. Se on ihan ymmärrettävää.

Tässä kootut vastaukset:

1. Minne Jenni katosi?

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio kätteli kaikki Mariankadun puolelta ensin saapuneet juhlavieraat, mutta kättelyn toisen osuuden alussa häntä ei enää näkynyt. Sauli Niinistö otti vieraat vastaan yksin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähetyksessä kerrottiin, että presidenttiparin lasta odottava Jenni piti kättelyiden välissä suunnitellun, tavallista pidemmän tauon. Hän palasi tv-kuviin toisen kättelyn loppupuolella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Miksi Olli Lindholm saapui Linnaan yksin?

Itsenäisyyspäivän kutsu on aina henkilökohtainen, myös puolisolle. Omilla nimillään varustetun kutsun saavat vakiintuneet, pääsääntöisesti yhdessä asuvat parit, joten ketä tahansa ei voi Linnaan mukanaan tuoda. Tarvittaessa kutsuttu voi ottaa mukaansa myös avustajan.

Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm on puhunut avoimesti parisuhteestaan ja naisystävästään Eveliinasta. Olli kertoi haastattelussamme, että kutsu oli henkilökohtainen ja parisuhdeasiat ovat ennallaan. Jos kutsutulla on puoliso, mutta tämä ei ole saanut kutsua, kutsuttu voi olla yhteydessä presidentin kansliaan.

3. Miksi sitten Alma saapui Linnaan siskonsa kanssa?

Muusikko Alma oli yksi itsenäisyyspäivän kuvatuimmista vieraista kaksoissiskonsa Annan kanssa. Miksi hän sai tuoda Linnaan siskonsa?

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että myös Anna oli saanut henkilökohtaisen kutsun Linnaan. Hän on Alman taustalaulaja ja dj. 

4. Mitä Marketa kantoi kädessään?

Mika ja Marketa Häkkinen saivat monen muun urheilijan tavoin kutsun juhlimaan satavuotiasta Suomea. Kuva: Kalle Koponen
Mika ja Marketa Häkkinen saivat monen muun urheilijan tavoin kutsun juhlimaan satavuotiasta Suomea. Kuva: Kalle Koponen

Muhvi? Pörröinen pehmolelu? Valkoinen jättimarsu? Vai sittenkin iltalaukku?

F1-legenda Mika Häkkisen Marketa-vaimon asuste herätti runsaasti keskustelua kodeissa ja sosiaalisessa mediassa. Marketa saapui Linnaan kantaen kädessään valkoista, pörröistä asiaa. Esineen sijainnista päätellen voisi kuvitella, että kyseessä on laukku, mutta ulkonäkö saattaa hämätä...

5. Missä oli Eeva Ahtisaari?

Presidentti Martti Ahtisaari saapui juhliin ilman Eeva-vaimoaan. Muun muassa Ilta-Sanomat kertoo, että Eeva Ahtisaari ei pystynyt saapumaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle, koska hänelle tehtiin jokin aika sitten vaativa jalkaleikkaus.

6. Miksi kaikkien titteleitä ei kerrottu lähetyksessä?

Mariankadun kättelyn loppupuolella Linnaan saapui useita nuoria, jotka esiteltiin etu- ja sukunimillään. Lisäksi heistä kerrottiin kotipaikkakunta.

Tänä vuonna juhliin kutsuttiin muiden ansioituneiden suomalaisten lisäksi vielä kaksi ansioitunutta nuorta jokaisesta Suomen maakunnasta. Nuoret saivat kutsut, koska he ovat edistäneet kannustavaa toimintakulttuuria esimerkiksi harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa, koulussa tai töissä tai vapaaehtoistoiminnassa.

Ankkuri

Voi rakas, vaikkakin hieman angstinen teini, se, että sinä et pidä Almasta, ei tee hänestä huonoa. Meriittejä tällä naisella kyllä on, ihan pienenä mainintana vaikkapa kansainvälinen menestys. Ulkonäköön en ota kantaa sen enempää, kuin että tuskin Linnaan kutsuttavia ulkonäön perusteella valitaan. Se tuskin on mikään kriteeri, ellei satu olemaan vaikkapa malli tai muu ulkoisilla avuillaan uraansa tekevä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla