Jos haluat ottaa Facebookin piinaavan nähty-ilmoituksen pois käytöstä, suomalainen blogi neuvoo miten.

Sähköpostin lukukuittaus, tekstiviestin lähetystiedot ja Facebookin nähty-ilmoitus. Voiko ärsyttävämpää ollakaan!

Omien kavereiden kyttäys on saanut aivan uuden merkityksen kiitos Facebookin, joka otti vuonna 2012 käyttöön nähty-ominaisuuden yksityisviesteissä. "Mikset sä vastaa, vaikka näit viestini!? Huhuu! Haloo?" Tällaisten pommitusten jälkeen ei ainakaan tee mieli naputella kiireen keskeltä vastausta Facebook-jorinoihin.

Jos haluat vältellä ahdistavien hyvän päivän tuttujen yhteydenottoja ja leikkiä, ettet koskaan saanut viestiä – tai olet oikeasti kiireinen, etkä halua pahoittaa tuttaviesi mieltä – voi nähty-viestin ottaa myös pois käytöstä. Kun ilmoitus ei ole käytössä, ei kukaan näe kun luet viestin, mutta samalla et myöskään saa tietää, onko sinun viestisi luettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomalainen Wiretuts-tekniikkablogi tarjoaa täsmälliset ohjeet nähty-ilmoituksen karkottamiseen. Apu ei tosin löydy Facebookista, vaan selaimeen asennetusta lisäosasta nimeltä Facebook Unseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pieni varoitus kuitenkin: Blogin mukaan lisäosan käyttöönotto vaikuttaa nähty-ilmoituksen lisäksi myös siihen, miten viestit näkyvät yksityisessä postilaatikossasi. Lisäosan asennettuasi viestit eivät muutu luetuiksi, joten Facebookissasi kummittelee aina ilmoitus lukemattomista luetuista viesteistä. Jos tämä ei häiritse, anna mennä!

Täältä löydät Wiretutsin kohta kohdalta -oppaan lisäosan käyttöönottoon.

Lue myös:

Värikkäät Bitstrips-kuvat valtasivat Facebookin

Laske, kuinka paljon aikaa olet tuhlannut Facebookissa

Facebook ja blogit herättävät kateutta – naiset paljastavat miksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla