Älä kulta vielä katso! Kuva: Shutterstock
Älä kulta vielä katso! Kuva: Shutterstock

Yöksi riittää kevyt pohjameikki ja vähän ripsaria. Aamulla on herättävä ennen puolisoa, jotta ehtii laittautua edustuskuntoon. Voiko ikuisessa maskissa eläminen olla tervettä?

Siinä missä somessa leviää tämän tästä meikittömyyshaasteita, jossa kannustetaan naisia julkaisemaan kuvia itsestään ilman meikin häivää, ei osa naisista näyttäydy edes puolisoilleen luonnonkauniina. Millaista elämää se semmoinen on?

No, tällaista:

Joka aamuyö kello neljä Samantha Micklethwaite herää ja hipsii kylpyhuoneeseen pesemään kasvoiltaan yömeikkinsä. Sen jälkeen hän puunaa kasvonsa uudelleen ennen kuin aviomies Wayne herää ja näkee hänen meikittömät kasvonsa. Meikkivoide, peitevoide, tekoripset, poskipuna, aurinkopuuteri, huulipuna ja huulikiilto kuuluvat arsenaaliin, joka Samanthalla on käytössään joka ikinen päivä ja hetki.

Samantha on 31-vuotias, eikä hänen puolisonsa ole koskaan nähnyt häntä ilman meikkiä koko kolmevuotisen suhteen aikana.

– Pelkään, etten ole mieheni mielestä viehättävä ilman meikkiä, Samantha sanoo Daily Mailille.

Myös Susan Evans, 46, kulkee aina meikattuna. Susanin miesystävä Carlton ei ole koskaan nähnyt naisystävänsä meikitöntä lookia, vaikka pari on pitänyt yhtä viime marraskuusta lähtien. Itse asiassa Carlton jopa kannustaa Susania laittautumaan antamalla osan vartijan palkastaan Susanin meikkiostoksiin.

Susanilla onkin käytössään kolme erilaista meikkiä, joita hän vaihtelee päivän mittaan. Ja se on ihan ok hänelle.

– Se, että teen itsestäni täydellisen näköisen, on osoitus siitä, että välitän miehestäni. Carlton ei tule koskaan näkemään minua ilman meikkiä, Susan sanoo.

Aikamoista menoa.

Voidaan rinnastaa kauneusleikkauksiin

On ehkä hieman yllättävää, että uuden tutkimuksen mukaan naisista jopa kolmasosa herää aamuisin lukittuakseen kylpyhuoneeseen meikkaamaan ennen puolison heräämistä. Samaisen tutkimuksen mukaan kolme prosenttia naisista ei koskaan voisi näyttäytyä miehelleen au naturel. Miksi ihmeessä?

– Voi olla, että nainen ei tunne olevansa tarpeeksi vahva ollakseen suhteessa oma itsensä, selittää psykologi ja suhdevalmentaja Jo Hemmings Daily Mailin haastattelussa.

Hemmingsin mukaan meikittömyyden häpeily ei ole kovin kaukana alastomuuden kainostelusta. Meikki voi olla naiselle haarniska, joka suojaa epävarmuudelta.

– Jatkuvan meikkaamisen voi rinnastaa alinomaan tehtyihin kasvojen kauneusleikkauksiin, jolloin näkemys omasta olemuksesta voi hämärtyä.

Esimerkiksi jo kolme vuotta miehelleen meikattuna näyttäytynyt Samantha myöntää, että epävarmuus itsestä juontaa teini-iästä.

– Aloin peittää pisamiani, koska pidin niitä rumina. Meikin myötä itsevarmuuteni kasvoi. Ilman sitä olisin kalpea, kamala ja sairaannäköinen.

Hemmings alleviivaa, ettei Samanthan ja Susanin loputon meikkileikki ole hyväksi.

– Useimmissa suhtessa nainen saavuttaa jossain vaiheessa varmuuden siitä, että häntä rakastetaan juuri sellaisena kuin hän on ja miltä hän näyttää. Ei ole tervettä, jos pitkässä suhteessa tai avioliitossa ei ole koskaan pystynyt olemaan ilman täyttä tällinkiä.

Miltä Samantha ja Susan näyttävät päivä- ja yömeikeissään? Entä mitä tapahtui 70-vuotiaalle Sylvialle, joka joutui lopettamaan jatkuvan meikkaamisen sairastuttuaan syöpään? Lue koko juttu Daily Mailista.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Koira selviää talvesta itsetehdyn lämpimän takin avulla. Se syntyy vaikkapa vanhan villapaidan hihasta!

Suomessa on hurja määrä koiria, Kennelliiton mukaan noin 800 000, mutta silti lemmikkiliikkeiden takkivalikoima on melko suppea ja väritön. Kovilla pakkasilla harva koira pärjää enää ilman talvitakkia.

Onneksi karvaiselle kaverille voi tehdä talvitakin myös itse vanhasta villapaidasta leikkaamalla.  

Helpot ohjeet pienen koiran takkiin:

  1. Leikkaa vanhan villapaidan hiha irti niin, että saat siitä koiran selän pituisen palan. Jos haluat, että koiran takin selkäosa on pidempi ja vatsan puoli lyhyempi, leikkaa hiha hieman viistoon. Hiha-aukosta tulee koiran paidan kaula-aukko.
  2. Mallaa palaa koiran selkää vasten, jotta näet, mihin kohtaan voit leikata jalkojen mentävät aukot. 
  3. Tadaa, paita on valmis! Varmistathan, että takki on turvallinen käyttää: se ei saa kiristää mistään, eikä siitä saa roikkua lankoja tai muita osia, mistä koira voisi jäädä kiinni. 
 

😳 #genius #diy #diydogsweater

Henkilön Savin' like Jesus🙏🏽 (@modernbettyrubble) jakama julkaisu

Tee ison koiran takki näin:

  1. Valitse koiralle sopivan iso paita ja varmista, että koiran pää mahtuu kaula-aukosta sisään. Voit tarvittaessa leikata kaula-aukkoa suuremmaksi.
  2. Helpointa on leikata paita viittamaisesti niin, että koiran selkä ja rinta peittyvät.

Koiran talvitakin kuosin voi valita koiran luonteen mukaan. Tässäpä hieman inspiraatiota maailmalta!

TYYLITIETOISELLE

Instatähti poochofync näyttää, miten trenssi puetaan karvakaverille.

HIPPIHAUVALLE

Hippihauva ilahtuu psykedeelisestä kasarifleecestä tehdystä takista.

 

Bailey's newest sweater #tiedye #dogsweater #diydogsweater #imadeitmyself

Henkilön Kate (@katelitaker) jakama julkaisu

HIENOHELMALLE

Elegantille edustuskoiralle askarrellaan takki helmenharmaasta tai beigestä villapaidasta. Koristeeksi voi ommella rusetin hauvan lempiväriä kunnioittaen.

 

Dog sweater! #diy #handmade #dogsweater #diydogsweater #lambwool #purplebow

Henkilön Peony&Wildflower (@peonyandwildflowercrafts) jakama julkaisu

HUPSULLE

Hupsulle ja rämäpäiselle koiralle ommellaan takki lasten vanhasta värikkäästä paidasta.

UNIIKILLE

Uniikin turren paita koristellaan kangasmerkeillä, napeilla tai helmillä. Taitava kirjoo takkiin koiran nimen.