Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Haluaisitko saada palkkaa tv:n katselusta tai nukkumisesta?

Onko unelmaduunisi sellainen, joka ei tunnu työltä mutta palkka juoksee? Välillä sellaisiakin on tarjolla.

Tv:n katsoja

Netflix uutisoi juuri, että se etsii Britanniassa palkkalistoilleen ihmistä, jonka työtehtävänä on katsoa sivuston ohjelmia ja elokuvia ja luokitella niiden sisältöä. "Taggingin" tarkoituksena on, että sivun käyttäjät löytävät itselleen mahdollisiman sopivaa katsottavaa.

Nukkuja

Viime vuonna helsinkiläinen Hotelli Finn etsi työntekijää, jonka tehtävänä oli nukkua hotellissa 35 yötä ja blogata aiheesta. Korkeista vuokrista tunnetusta pääkaupungissamme kesätyö olisi ollut täydellinen ratkaisu niin raha- kuin asumispulmiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matkustaja

Yleensä matkalle lähdetään omalla rahalla lomalla, mutta jotkut pääsevät tekemään sitä myös työkseen. Vuonna 2010 Finnair palkkasi neljä laaduntarkkailijaa. Työntekijät kiersivät parin kuukauden ajan Finnairin kohteita, arvioivat niitä ja kirjoittivat blogia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aurinkotuolin testaaja

Vakuutusyhtiö If markkinoi nuorille suunnattua vakuutustaan palkkaamalla aurinkotuolin testaajan Balille. Palkkaa ei työstä saanut, mutta matka kahdelle kahdeksi viikoksi oli ilmainen.

Vesihirmu

Britannialainen matkatoimisto First Choice palkkasi viime vuonna 22-vuotiaan Sebastian Smithin puoleksi vuodeksi testaamaan vesipuistoja. Matkustelun lisäksi Smith sai työstä 24 000 euroa palkan.

Huvittelija

Linnanmäelle palkataan vuosittain laitekummeja, jotka saavat palkkaa härveleissä pyörimisestä. Laitekummit menevät laitteisiin niiden lasten kanssa, joiden vanhemmat eivät halua mukaan pyöritykseen. Viime kesänä Lintsille palkattiin myös työntekijä, jonka tehtävänä oli piilottaa rannekkeita ympäri Suomea ja postata vihjeitä Facebookiin.

Lue myös:

Onko tämä sinun unelmatyösi? Nukkuja saa paikan hotellissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla