Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Haluaisitko saada palkkaa tv:n katselusta tai nukkumisesta?

Onko unelmaduunisi sellainen, joka ei tunnu työltä mutta palkka juoksee? Välillä sellaisiakin on tarjolla.

Tv:n katsoja

Netflix uutisoi juuri, että se etsii Britanniassa palkkalistoilleen ihmistä, jonka työtehtävänä on katsoa sivuston ohjelmia ja elokuvia ja luokitella niiden sisältöä. "Taggingin" tarkoituksena on, että sivun käyttäjät löytävät itselleen mahdollisiman sopivaa katsottavaa.

Nukkuja

Viime vuonna helsinkiläinen Hotelli Finn etsi työntekijää, jonka tehtävänä oli nukkua hotellissa 35 yötä ja blogata aiheesta. Korkeista vuokrista tunnetusta pääkaupungissamme kesätyö olisi ollut täydellinen ratkaisu niin raha- kuin asumispulmiin.

Matkustaja

Yleensä matkalle lähdetään omalla rahalla lomalla, mutta jotkut pääsevät tekemään sitä myös työkseen. Vuonna 2010 Finnair palkkasi neljä laaduntarkkailijaa. Työntekijät kiersivät parin kuukauden ajan Finnairin kohteita, arvioivat niitä ja kirjoittivat blogia. 

Aurinkotuolin testaaja

Vakuutusyhtiö If markkinoi nuorille suunnattua vakuutustaan palkkaamalla aurinkotuolin testaajan Balille. Palkkaa ei työstä saanut, mutta matka kahdelle kahdeksi viikoksi oli ilmainen.

Vesihirmu

Britannialainen matkatoimisto First Choice palkkasi viime vuonna 22-vuotiaan Sebastian Smithin puoleksi vuodeksi testaamaan vesipuistoja. Matkustelun lisäksi Smith sai työstä 24 000 euroa palkan.

Huvittelija

Linnanmäelle palkataan vuosittain laitekummeja, jotka saavat palkkaa härveleissä pyörimisestä. Laitekummit menevät laitteisiin niiden lasten kanssa, joiden vanhemmat eivät halua mukaan pyöritykseen. Viime kesänä Lintsille palkattiin myös työntekijä, jonka tehtävänä oli piilottaa rannekkeita ympäri Suomea ja postata vihjeitä Facebookiin.

Lue myös:

Onko tämä sinun unelmatyösi? Nukkuja saa paikan hotellissa

Roope Salminen jatkaa Putouksen juontajana. Ruutuun ohjelma palaa keväällä 2018.

Viihdeohjelma Putous palaa ruutuun. Näyttelijät julkistetaan myöhemmin tänä vuonna, mutta se on varmaa, että Roope Salminen jatkaa ohjelman juontajana.

– Putoukseen viime kaudella mukaan pääseminen oli iso unelmien täyttymys, sillä olen alusta asti ollut Putous-fani. Suuri kunnia olla taas mukana juontamassa ja kiitän luottamuksesta, että pyydettiin jatkamaan, Roope Salminen kertoo tiedotteessa.

Putous nähdään MTV3:lla keväällä 2018.

Kahdeksannalle kaudella Putouksen suositun sketsihahmokilpailun voitti Pilvi Hämäläisen hahmo Aina Inkeri Ankeinen. Hämäläisen lisäksi viime vuonna uudistuneessa Putouksessa olivat mukana myös Jenni KokanderMinka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen paras?

Kysely

Kuka Putous-voittajista on kaikkien aikojen suosikkisi?

Suomi 100 -juhlavuosi on hyvä syy gaalojen järjestelyyn. Tänä iltana palkitaan kulttuuriväkeä.

Tänään nähtävä Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja. Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina. Mukana ovat myös muun muassa sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon. Myös yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. 

Vuosisadan Kulttuurigaala, Yle TV1 klo klo 21.00