Hyvää naistenpäivää! 

Kysyimme naistenpäivän kunniaksi suomalaisilta naisilta, mikä heidän mielestänsä on parasta siinä, että on nainen. Näin he vastasivat:

Maria Nordin kirjoittaa DNRS-menetelmän parantaneen enemmän kuin hänen home- ja kemikaaliyliherkkyytensä.

Arkkitehti Maria Nordin kertoo isosta elämänmuutoksestaan Kaksplus-sivustolla olevassa Kotitalouskriisi-blogissaan.

Hän kirjoittaa tehneensä puolen vuoden ajan ympäristöyliherkkyyksien hoitoon kehitetyn DNRS-menetelmän harjoituksia ja päässeensä eroon home- ja kemikaaliyliherkkyydestään.

Marian mukaan menetelmä on vaikuttanut hänen oman olonsa lisäksi merkittävällä tavalla myös koko perheen elämään. Hän kirjoittaa esimerkiksi murehtivansa vähemmän ja olevansa parempi äiti.

– DNRS-menetelmä paransi enemmän kuin home- ja kemikaaliyliherkkyyteni, se paransi koko perheemme. Myös puolisoni on parantunut päihderiippuvuudesta, Maria kertoo tekstissään.

– En tiedä, oliko minussa tapahtuneella muutoksella myös vaikutusta asiaan. Ehkä. Minulle riittää se, että niin tapahtui ja elämämme on ihanaa, rakkaudentäytteistä, hauskaa, syvällistä ja tasapainoista.

”Menetelmä paransi koko perheemme.”

Maria on naimisissa muusikko-näyttelijä Reino Nordinin kanssa. Pariskunnalla on kaksi lasta.

Reino itse kertoi raitistumisestaan heinäkuussa Instagram-päivityksessään, jossa hän iloitsi Antaudun-kappaleella ylittämästään tuplaplatinarajasta.

– Tuntuu ihan uskomattomalta ja vielä tulee paranee vaan. Sattumalta raitistuinkin tässä reissulla ni tunteet on aika paljon isompia muutenkin, Reino kirjoitti.

Lue myös: Reino Nordin julkaisi onnellisen kuvan: ”Sattumalta raitistuinkin tässä reissulla”

Vuosien varrella Marian ja Reinon suhteeseen on mahtunut useita kriisejä, muun muassa mustasukkaisuutta, lapsettomuutta ja hometalo-ongelmia.

– Se, että olemme pysyneet yhdessä kaiken keskellä, kertoo, että suhteemme täytyy olla vahva. Rakkaus on meille konkretiaa ja energiaa – sen voi todella tuntea, Maria sanoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2012.

Syyskuun alussa Maria Nordin kertoi Helsingin Sanomissa saaneensa myös paljon kritiikkiä kehuttuaan käyttämäänsä menetelmää, jossa ihminen itse harjoitusten avulla opettaa aivonsa olemaan reagoimatta vaarattomiin ärsykkeisiin. Vaikka jotkut ovat saaneet harjoituksista apua ympäristöyliherkkyyteensä, asiantuntijoiden mukaan lääketieteellinen näyttö tehosta puuttuu.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA

Älä tee hätiköityjä siirtoja. Sinulla on riittämiin aikaa miettimiseen. Erityisesti työhön ja rahaan liittyviä kysymyksiä on syytä punnita huolella.

 

SKORPIONI

Mielikuvituksesi on tänään paras aseesi. Sinun on aika miettiä omaa onneasi ja tehdä valintoja, jotka ajavat ennen kaikkea hyvinvointiasi.

 

JOUSIMIES

Valitse sanasi tarkkaan. On tärkeää, että kohtelet kaikkia oikeudenmukaisesti. Äkkipikaisuus voi ajaa sinut nopeasti ongelmiin.

 

KAURIS

Tunne-elämään liittyviä päätöksiä kannattaa lykätä myöhemmäksi. Älä seuraa sokeasti laumaa, vaan kuuntele ennen kaikkea itseäsi.

 

VESIMIES

Faktat ovat ehdottoman tärkeitä, joten tarkista tiedonlähteesi. Aavistus ei ole luotettava suunnannäyttäjä. Ota kaikki vaihtoehtosi huomioon.

 

KALAT

Ole valmis kuuntelemaan ja tekemään kompromisseja. Vältät konfliktit, jos pysyt kärsivällisenä. Kanavoi energiasi luovaan haasteeseen.

 

OINAS

Älä haksahda uskomaan kaunisteltua totuutta. Joku yrittää hämätä sinua parhaansa mukaan. Mieti, mikä on itsellesi parhaaksi.

 

HÄRKÄ

Pidä huolta omaisuudestasi. Pysy tiukkana, jos joudut neuvottelemaan. Nyt ei ole aika antaa kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

KAKSONEN

Ole rehellinen itsellesi. Tunteidesi kieltäminen ei johda mihinkään hyvään. On aika avata solmuja ja keskustella vaietusta asiasta.

 

RAPU

Satsaa kaikkesi omaan hyvinvointiisi. Tee ratkaisuja, jotka auttavat sinua arjessasi. Älä yritä pakottaa ketään sinulle sopivaan muottiin.

 

LEIJONA

Keskity siihen, mitä osaat. Älä vaivaa päätäsi asioilla, joihin et voi vaikuttaa. Päivä heittää eteesi esteitä, jotka testaavat kärsivällisyyttäsi.

 

NEITSYT

Stressi ei saa sinusta nyt otetta. Pysyt rauhallisena ja järjestelmällisenä tilanteessa kun tilanteessa. Älä anna kenenkään vaatia sinulta liikaa.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!