Lahjan ostaminen voi olla vaikeaa, jos nuorella on tarkka maku. Kuva: Shutterstock
Lahjan ostaminen voi olla vaikeaa, jos nuorella on tarkka maku. Kuva: Shutterstock

Jäivätkö tinaruusut, juhlarahakokoelmat ja antiikkivaasit häkkivarastoon pölyttymään?

Ajatus on aina tärkein, mitä tulee lahjoihin. Niitä on ihana antaa ja vastaanottaa. Joskus käy silti niin, että lahjan antaja ei ole miettinyt lahjaideaansa ja lahjan saajaa loppuun saakka. Pahimmillaan sukulaiset laittavat vanhat krääsänsä kiertoon, ja tavara vakiinnuttaa paikkansa ainoastaan varaston hyllyltä.

Keräsimme valmistuneiden kokemuksia lahjoista ja mihin ne lopulta päätyivät. Esimerkiksi sisustusesineen osto voi mennä todella pahasti metsään, ja tavarasta on lopulta enemmän riesaa kuin iloa.

”Sain sukulaiseltani ylioppilaslahjaksi yhden kynän telineen, jossa oli lyyran kuva. Sanomattakin selvää, ettei kynäteline tullut käyttöön. Nykyään kynäteline on koristamassa tätini kotia ihan eri paikkakunnalla.”

”Sain naapurin yksinäiseltä rouvalta ylioppilaslahjaksi rokokootyylisen posliinipatsaan. Patsas kuvasi pariskuntaa, joka istui sohvalla. Jos oikein muistan, lahja on pahvilaatikossa vanhempieni ullakolla.”

”Tätini osti minulle kirpparilta lahjaksi lasisen tarjoiluastian. Ajatus oli kaunis, mutta kalan muotoinen lautanen oli mauttomin ilmestys aikoihin, eikä sillä ollut mitään asiaa tulevaan kotiini. Lautanen oli pakattu sellofaaniin ja palautin sen sinne mistä se tulikin. Myin sen kirpparilla alkuperäisessä sellofaanipakkauksessa edes koskematta siihen.”

Persoonallinen lahja voi olla todella arvokas lahjan saajalle. Vaikka lahja miellyttäisi sinua, joku toinen voi saada siitä harmaita hiuksia.

”Sain muinoin ylioppilaslahjaksi tätini maalaaman akvarellin, jossa oli valkovuokkoja. Tykkäsin siitä kovasti, koska olen kukkataulujen ystävä ja tätinikin oli mahtava hahmo. Mutta teos on kohdannut sittemmin ikävää ulossulkemista ja syrjintää, kun olen muuttanut yhteen ihmisen kanssa, joilla ei ole yhtä hyvä maku. Taululle ei muka ole löytynyt sopivaa paikkaa ym. tekosyitä. Nyt valkovuokkotaulu on kellarihäkissä seinää vasten nojallaan, yhdessä keisarinliljoja esittävän vanhemman perintö-öljyvärityön kanssa.”

Joskus lahjan ”osto” menee totaalisen mönkään, ja valmistunut saa ainoastaan pahan mielen.

”Mummoni sisko toi ylioppilasjuhliini koko perheensä. He söivät pitkän kaavan mukaan ja joivat pullokaupalla kuohuviiniä. Kun jälkeenpäin avasin heidän lahjakuorensa, oli siellä vain vaatimaton pahvikortti: Onnea uudelle ylioppilaalle. Vanhempiani tämä harmitti aika lailla.”

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00