Ei oikeaoppista brony-meininkiä, mutta läheltä liippaa. Brittien seurapiiritähti Katie Price pukeutui poniksi mainostaessaan ratsastusvaattemallistoaan. Kuva: Shutterstock
Ei oikeaoppista brony-meininkiä, mutta läheltä liippaa. Brittien seurapiiritähti Katie Price pukeutui poniksi mainostaessaan ratsastusvaattemallistoaan. Kuva: Shutterstock

Jos Helsingissä kuuluu tänä viikonloppuna tavallista enemmän kavioiden kopsetta, älä ihmettele. Brony-harrastajat eli My Little Pony -fanit ne vain siellä ilakoivat!

Viikonloppuna Finlandia-talo täyttyy poniharrastajista. Miespuolisten My Little Pony: Ystävyyden taikaa -fanien eli bronyjen järjestö Suomen bronyt ry järjestää Helsingissä kolmepäiväisen tapahtuman, jossa värikkäiden pikkuponien fanit tapaavat toisiaan. Crystal Fair -tapahtuman kunniavieraaana nähdään esimerkiksi Ystävyys on taikaa -sarjan ääninäyttelijä Tabitha St. Germain.

Crystal Fair -tapahtuman pr-vastaava Simo Salminen kertoo, että viikonlopun aikana tapahtumaan odotetaan noin 600–700 vierasta, joista suurin osa tulee olemaan miehiä. Salmisen mukaan lippuja myytiin ennakkoon hyvin, vaikka myynti käynnistyikin hitaasti. Paikalla tuskin nähdään menoa ihmettelemään tulleita turisteja, sillä lippujen hinnat on pidetty korkealla. Kolmen päivän lipusta sai maksaa 80 euroa, päivälipulle hintaa tulee 35 euroa.

Helsingin Sanomat nosti bronyt esiin jo vuonna 2012. Salmisen mukaan fanittajien määrä on vain noussut viime vuosien aikana.

– Faneja tulee koko ajan lisää. Sarjaa tehdää ainakin seuraavat viisi vuotta, joten miksi yhteisö lakkaisi olemasta? Tulevaisuus riippuu täysin siitä, miten sarjaa jatketaan, Salminen pohtii.

My Little Pony: Ystävyyden taikaa -sarjan esittäminen alkoi vuonna 2010. Nyt sarjasta näytetään neljättä tuotantokautta. Ohjelma oli suunnattu lapsille, mutta internetsuosion myötä siitä tuli nuorten aikuisten ja aikuisten miesten juttu. Tämä on herättänyt monissa hämmennystä, ja Salminenkin on törmännyt ennakkoluuloihin.

– Suomessa ihmiset ovat ymmärtäväisiä, mutta olen kuullut monelta ennakkoluuloisesta suhtautumisesta. Onneksi moni fani osaa ottaa asian huumorilla. Toisten hyväksyminen on tärkeää yhteisössämme.

Crystal Fairin tapahtumia voi seurata Twitterissä tapahtuman virallisella tilillä, jonne laitetaan kuvia läpi viikonlopun: @crystalfaircon.

Lue myös:

Hurmaava ilmiö: Nämä pojat sanovat sen kauniimmin

Kasvatetaanko tytöistä uraohjuksia näillä leluilla?

Joukkorahoitus onnistui – tavis-Barbie on kohta totta

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio