Ei oikeaoppista brony-meininkiä, mutta läheltä liippaa. Brittien seurapiiritähti Katie Price pukeutui poniksi mainostaessaan ratsastusvaattemallistoaan. Kuva: Shutterstock
Ei oikeaoppista brony-meininkiä, mutta läheltä liippaa. Brittien seurapiiritähti Katie Price pukeutui poniksi mainostaessaan ratsastusvaattemallistoaan. Kuva: Shutterstock

Jos Helsingissä kuuluu tänä viikonloppuna tavallista enemmän kavioiden kopsetta, älä ihmettele. Brony-harrastajat eli My Little Pony -fanit ne vain siellä ilakoivat!

Viikonloppuna Finlandia-talo täyttyy poniharrastajista. Miespuolisten My Little Pony: Ystävyyden taikaa -fanien eli bronyjen järjestö Suomen bronyt ry järjestää Helsingissä kolmepäiväisen tapahtuman, jossa värikkäiden pikkuponien fanit tapaavat toisiaan. Crystal Fair -tapahtuman kunniavieraaana nähdään esimerkiksi Ystävyys on taikaa -sarjan ääninäyttelijä Tabitha St. Germain.

Crystal Fair -tapahtuman pr-vastaava Simo Salminen kertoo, että viikonlopun aikana tapahtumaan odotetaan noin 600–700 vierasta, joista suurin osa tulee olemaan miehiä. Salmisen mukaan lippuja myytiin ennakkoon hyvin, vaikka myynti käynnistyikin hitaasti. Paikalla tuskin nähdään menoa ihmettelemään tulleita turisteja, sillä lippujen hinnat on pidetty korkealla. Kolmen päivän lipusta sai maksaa 80 euroa, päivälipulle hintaa tulee 35 euroa.

Helsingin Sanomat nosti bronyt esiin jo vuonna 2012. Salmisen mukaan fanittajien määrä on vain noussut viime vuosien aikana.

– Faneja tulee koko ajan lisää. Sarjaa tehdää ainakin seuraavat viisi vuotta, joten miksi yhteisö lakkaisi olemasta? Tulevaisuus riippuu täysin siitä, miten sarjaa jatketaan, Salminen pohtii.

My Little Pony: Ystävyyden taikaa -sarjan esittäminen alkoi vuonna 2010. Nyt sarjasta näytetään neljättä tuotantokautta. Ohjelma oli suunnattu lapsille, mutta internetsuosion myötä siitä tuli nuorten aikuisten ja aikuisten miesten juttu. Tämä on herättänyt monissa hämmennystä, ja Salminenkin on törmännyt ennakkoluuloihin.

– Suomessa ihmiset ovat ymmärtäväisiä, mutta olen kuullut monelta ennakkoluuloisesta suhtautumisesta. Onneksi moni fani osaa ottaa asian huumorilla. Toisten hyväksyminen on tärkeää yhteisössämme.

Crystal Fairin tapahtumia voi seurata Twitterissä tapahtuman virallisella tilillä, jonne laitetaan kuvia läpi viikonlopun: @crystalfaircon.

Lue myös:

Hurmaava ilmiö: Nämä pojat sanovat sen kauniimmin

Kasvatetaanko tytöistä uraohjuksia näillä leluilla?

Joukkorahoitus onnistui – tavis-Barbie on kohta totta