Se on ihan oikeasti kipeä. Kuva: Shutterstock
Se on ihan oikeasti kipeä. Kuva: Shutterstock

Miesflunssa on totta – usko jo – ja syykin selveni.

Joka flunssakauden salakavalimman taudin – täysin petikuntoon lamaannuttavan ja ainoastaan toiseen sukupuoleen iskevän miesflunssan – olemassaolosta on väännetty kättä pitkään. Toiset sanovat sen olevan hölynpölyä, osa on ottanut asiakseen todistaa, että se johtuu esimerkiksi erosta aivoissa tai heikommasta immuunijärjestelmästä.

Taudinkuvaa on nyt täsmennetty. Tarkalleen ottaen kyse onkin nais- ja seksihormoniksi kutsutun estrogeenin puutteesta. Naisilta sitä löytyy, miehiltä ei, ja estrogeeni vapauttaa NOS3-entsyymiä, jonka puute heikentää elimistön puolustuskykyä.

Tuoreessa Harvardin yliopiston tutkimuksessa ei kylläkään tarkasteltu ihan oikeita miehiä, vaan testit tehtiin naaras- ja uroshiirillä, joihin tartutettiin bakteerikeuhkokuume.

Miten taudeista kauheimpaan sairastunutta sitten voi auttaa? Tässä ilmestyessään paljon huomiota aiheuttaneet hoito-ohjeet omaisille: Miesflunssa – tunnista ja hoida oikein!

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.