Lapsuuden leikkipaikka, tuttu mustikkametsä vai haaveiden viileä siimes? Me Naisten ja Suomen luonnonsuojeluliiton yhteistyökampanja vie kesäiseen suomalaismetsään. Testaa metsätietoutesi ja kerro omasta metsäsuhteestasi.

"Jo pienestä asti olen käynyt sienessä, marjassa ja retkillä. Niitä harrastan metsässä vieläkin, mutta näin vanhemmiten metsästä on tullut minulle vielä tärkeämpi.

Kun elämässä on tapahtunut ikäviä asioita, metsässä on aina löytänyt lohtua ja hyvää mieltä. Olen joskus ajatellutkin, vaikka en varsinaisesti uskonnollinen olekaan, että metsä on minulle vähän pyhäkin paikka, kuin kirkko."

"Olenko ainoa, jonka mielestä metsä on tylsintä mitä Suomen luonnossa on? Ornitologina metsissä ei viitsinyt liikkua, koska metsissä näkyy vain muutamia lajeja mitä ei näe muualla ja niitäkään ei meinaa millään saada näkyviin.

Itse viihdyn saaristossa ja maiseman arvo mielestäni kohenee sitä mukaa kun ulkomeri lähenee: ensin katoavat kuusimetsät, sitten männiköt, sitten koivikot ja lopulta yksinäiset koivut, pihlajat ja tervalepät kunnes tullaan oikeille puuttomille ulkoluodoille, jossa silmä lepää."

Minkälainen suhde sinulla on metsään? Kerro oma metsätarinasi täällä. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kolme vesitiivistä Olympus µ-kameraa. Metsätarinallasi tuet myös metsiensuojelutyötä: Me Naiset lahjoittaa jokaisesta tarinasta 1 euron Suomen luonnonsuojeluliitolle. Parhaat tarinat julkaistaan MeNaiset.fi:ssä.

<MN kuva wide/>

Testaamaan ja retkelle

Paljonko suomalaisista metsistä on suojeltu? Osaatko toimia, jos vastaan kävelee hirvi? Testaa metsätietoutesi täällä.

Tietojasi ja taitojasi voit testata käytännössä, kun lähdet mukaan Me Naisten ja Suomen luonnonsuojeluliiton lukijaretkelle. Metsäretket järjestetään 22.8. Nokian Siuroon ja 29.8. Espoon Luukkiin. Kummallekin reissulle mahtuu mukaan 20 ensimmäistä. HUOM! LUKIJARETKET OVAT TÄYNNÄ!

Suomen luonnonsuojeluliitto on puhunut suomalaisen metsän puolesta jo 70 vuotta. Me Naiset ja Luonnonsuojeluliitto jatkavat kesällä 2008 alkanutta yhteistyötään.
Me Naiset lahjoittaa jokaisesta myydystä lehden 27/2009 irtonumerosta 10 senttiä sekä jokaisesta metsätarinasta 1 euron metsien suojelutyön tukemiseen.

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.