Kaupunkitapahtuma Lasipalatsi Design Markets & Fashion Film Festival alkaa tänään Helsingissä.

Kuva Jukka Rapo

Moni haikailee Sinkkuelämää-sarjan ja elokuvien ihmissuhdekuvioiden perään, mutta vielä useampi muistaa niiden todeliset päähenkilöt. Television puolellahan juoni rakentui monissa kohdissa Manolo Blahnikin kenkien aiheuttamiin draamoihin. Ensimmäisessä Sinkkis-leffassa liikuttavimpaan roolisuoritukseen puolestaan ylsi Vivienne Westwoodin suunnittelema, yksiön kokoinen hääpuku.

Muotisuunnittelija Netta Kervistä, 28, Carrie Bradshaw'n tyllit eivät huumanneet, mutta hän ymmärtää, miksi elokuvien puvustus on noussut yhä tärkeämpään rooliin.

– Olen itsekin saanut ideoita varsinkin vanhoista Suomi-leffoista. Ja italialainen ohjaaja Federico Fellini on tietysti inspiroinut outoudellaan, Netta paljastaa.

Elokuvallisuus näkyy myös Netan vuonna 2008 perustaman Ainokaisen mallistoissa, joista tulee ensimmäisenä mieleen 20- ja 30-luvun tähtien glamour. Äskettäin Netta pääsi jättämään itsekin jälkensä valkokankaalle, kun hän sai puvustaa joulukuussa ensi-iltansa saavaa Rakkauden rasvaprosentti -elokuvaa.

Lisää ideoita Netta aikoo hakea Helsingin Lasipalatsissa järjestettä­västä Fashion Film Festival -tapahtumasta, jossa nähdään muun muassa Madonnan ohjaama leffa tyyli-ikoni Wallis Simpsonista. Tapahtuman yhteydessä voi piipahtaa nuorten suunnittelijoiden design-torilla.

Nettakin on siellä.

Design Market ja Fashion Film festival 1.–5.8. Helsingin Lasipalatsissa.

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C More -kanavalla

 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Saat päivän haasteista energiaa. Mikään ei nyt saa sinua säikkymään. Johtajan rooli lankeaa tänään todennäköisesti sinulle.

 

KAURIS

Valitse sanasi tarkasti välttääksesi tarpeettoman draaman. Älä yritä pakottaa ketään muottiisi. Anna jokaiselle tilaa.

 

VESIMIES

Järjestelmällisyys ja suunnitelmallisuus pelastavat sinut kaaokselta. Pidä jalat maan pinnalla, sillä nyt ei ole aika haihatella.

 

KALAT

Pidä pää kylmänä. Päivä vaatii tilannetajua ja nopeaa toimintaa. Puhu totta, sillä valkoinen valhe saattaa saada ikävää jälkeä aikaan.

 

OINAS

Tee arkeasi helpottava ratkaisu. Sinun on aika päästää itsesi vähemmällä. Stressin hiipuminen nostaa huomattavasti elämänlaatuasi.

 

HÄRKÄ

Hoida tekemättömiä asioita pois alta. Kyseessä voi olla rahaan tai terveyteesi liittyvä kysymys. Kääri hihat hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

 

KAKSONEN

Kuuntele kaikkien mielipiteitä tuputtamatta omiasi. Joku, joka ei jaa näkemyksiäsi saattaa heittäytyä hankalaksi. Ole kärsivällinen.

 

RAPU

Älä päästä tunteitasi niskan päälle. Pidä rauha maassa ja vältä kytevä konflikti diplomatialla. Kompromissi tuo tilanteeseen ihmepelastuksen.

 

LEIJONA

Kaunista kotiasi tulevia pyhiä varten. Vietä laatuaikaa perheen kanssa ja päivitä kuulumisia. Valmistaudu tulevaan juhlakauteen.

 

NEITSYT

Joudut turvautumaan puheenlahjoihisi tänään. Saatat jumittua pitkään väittelyyn, jossa vahvat persoonat ottavat toisistaan mittaa.

 

VAAKA

Lähde tutustumaan uusiin maisemiin. Pitkä keskustelu ystävän tai perheenjäsenen kanssa avartaa näkökulmaasi. Haaveesi on askeleen lähempänä.

 

SKORPIONI

Ota keskenkeräiset rahakysymykset käsittelyyn. On aika hoitaa pois alta ne asiat, jotka eivät voi odottaa ensi vuoteen. Ole tehokas.