Spencer Lacey Ganus ääninäytteli Frozen – Huurteinen seikkailu -elokuvan teini-ikäistä Elsaa minimipalkalla. Kuva: Disney
Spencer Lacey Ganus ääninäytteli Frozen – Huurteinen seikkailu -elokuvan teini-ikäistä Elsaa minimipalkalla. Kuva: Disney

Nuorelle Elsalle äänensä antanut Spencer Ganus sai elokuvasta palkkaa 0,000077 prosenttia lippukassatuloista.

Vuonna 2013 ilmestynyt animaatioelokuva Frozen – Huurteinen seikkailu oli Disneylle jättipotti. Elokuvasta tuli kaikkien aikojen menestynein animaatioelokuva, ja sen oheismyynti kävi kovana. Frozen-buumi paisui niin valtavaksi, että Elsasta tuli kansainvälinen nimihitti.

Kaikki eivät kuitenkaan päässeet nauttimaan elokuvan megalomaanisesta menestyksestä.
TMZ
-viihdesivusto kertoo, että elokuvan teini-ikäiselle Elsalle äänensä antanut nuori näyttelijä Spencer Ganus, 15, sai työstään palkkaa ainoastaan 744 euroa.

Spencer ei ole mikään elokuvamaailman keltanokka, vaan häntä on kuultu jo muun muassa animaatioissa Happy Feet ja Ice Age ja South Park -sarjassa. Minipalkan saattaa selittää se, että nuorella ääninäyttelijällä oli elokuvassa vain muutama repliikki. Frozenilla tehdyistä 1,2 miljardin lippukassatuloista hänen palkkansa oli kuitenkin vaivaiset 0,000077 prosenttia.

Suomeksi puhutussa Frozenissa nuorelle Elsalle äänensä antoi Bea Oesch.

Lue myös:


Disney-elokuva teki Elsa-nimestä hitin – "Lapsuudessani lehmät ja mummot olivat Elsoja"


Tällainen on Disneyn uusi prinsessa


Mitä ihmettä? Naisvangit näyttävät Disney-prinsessoilta