Heidiä kuvattiin Me Naisten juhannusnumeroon madeiralaisen Reid’s Palace -hotellin sviitissä. Kuva: Annaleena Jalava
Heidiä kuvattiin Me Naisten juhannusnumeroon madeiralaisen Reid’s Palace -hotellin sviitissä. Kuva: Annaleena Jalava

Kuva: Annaleena Jalava
Kuva: Annaleena Jalava

Kuva: Annaleena Jalava
Kuva: Annaleena Jalava

Ammattimallin elämä herättää kateutta ja joskus vähän pahoja puheitakin.

Tiedättehän huippumallien elämän? Heillä on syömishäiriö. He bilettävät villisti. He joutuvat jopa antamaan peppunsa muotoiltaviksi.

Tai sitten heidän elämänsä on ihan mahtavaa. Muun muassa ulkomaisissa muotilehdissä ja Lumenen mainoskampanjassa nähty Heidi Hautanen korostaa, että vaikka mallin työ on kovaa, se on kuitenkin mielettömän hieno ammatti.

1. Matkustelu. Ja vieläpä sellaisiin paikkoihin, joita ei olisi kuvitellutkaan ikinä näkevänsä. On aivan mieletöntä ajatella, että oman työnsä ansiosta pääsee mitä ihanimpiin paikkoihin tekemään rakastamaansa työtä. Harva tulee edes kuvitelleeksi, että voisi työskennellä esimerkiksi kolmessa eri maassa viikon sisään, mutta mallille se on arkipäivää!

2. Uusien ihmisten tapaaminen. Mallina tapaa valtavasti uusia ihmisiä joka päivä. Maailmalla ollessaan myös tutustuu herkemmin uusiin ihmisiin, kun omat läheiset eivät ole läsnä. Silloin ikään kuin astuu ulos mukavuusalueeltaan. Useimmat maailmalla tavatut kaverit ovat niitä, jotka pysyvät mukana koko elämän ajan. Myös ajatus, että voit tavata lempisuunnittelijansa tutustuen häneen työsi kautta, on mahtavaa!

3. Liukuvat työajat. Ikinä ei tiedä, milloin työt loppuvat tai milloin on seuraava työpäivä. Tämä saattaa olla kompastuskivi joillekin malleille, mutta useimmat mallit ottavat liukuvat työajat hyvänä asiana. Jos työpäivä sattuu jonain päivänä venymään, on vain mahtavaa lähteä kuvausmeikit kasvoilla suoraan viinilasilliselle!

4. Palkkaus ja mukava elintaso. Kun mallintöissä saavuttaa tietyn tason, eli saa mukavia töitä ja rupeaa saamaan niistä palkkaa, on työ aivan ihanaa. Tälle tasolle päästäkseen on täytynyt tehdä paljon töitä, joten mukavan palkan saadessaan kaikki tuntuu taas palkitsevalta. Usein työrupeamat menevät sykleittäin, joten pientä töiden taantumuutta tai hiljaiseloa ei kannatta ihmetellä.

5. Yhteisöllisyys. Sitä todella on mallien ja heidän buukkaajiensa kesken. On aivan mahtava olla osana ikään kuin suurta perhettä, jossa buukkaajat pitävät huolta malleista ja mallit toisistaan. Yleensäkin mallit pitävät todella tiiviisti yhteyttä toisiinsa, kun työskentelevät maailmalla.

Lue myös:

Onneksi säästyit tältä kohtalolta! 7 syytä joiden vuoksi olisi kauheaa olla huippumalli

Mallisiskokset Maryam ja Shadi Razavi: "Isä valvoi, ettemme pukeudu liian paljastavasti"

Tämän hetken kuumin huippumalli on Jehovan todistaja: En suostu alastonkuviin

Oho! Alusvaatemallit pukeutuivat yhteiskuvaan