Heidiä kuvattiin Me Naisten juhannusnumeroon madeiralaisen Reid’s Palace -hotellin sviitissä. Kuva: Annaleena Jalava
Heidiä kuvattiin Me Naisten juhannusnumeroon madeiralaisen Reid’s Palace -hotellin sviitissä. Kuva: Annaleena Jalava

Kuva: Annaleena Jalava
Kuva: Annaleena Jalava

Kuva: Annaleena Jalava
Kuva: Annaleena Jalava

Ammattimallin elämä herättää kateutta ja joskus vähän pahoja puheitakin.

Tiedättehän huippumallien elämän? Heillä on syömishäiriö. He bilettävät villisti. He joutuvat jopa antamaan peppunsa muotoiltaviksi.

Tai sitten heidän elämänsä on ihan mahtavaa. Muun muassa ulkomaisissa muotilehdissä ja Lumenen mainoskampanjassa nähty Heidi Hautanen korostaa, että vaikka mallin työ on kovaa, se on kuitenkin mielettömän hieno ammatti.

1. Matkustelu. Ja vieläpä sellaisiin paikkoihin, joita ei olisi kuvitellutkaan ikinä näkevänsä. On aivan mieletöntä ajatella, että oman työnsä ansiosta pääsee mitä ihanimpiin paikkoihin tekemään rakastamaansa työtä. Harva tulee edes kuvitelleeksi, että voisi työskennellä esimerkiksi kolmessa eri maassa viikon sisään, mutta mallille se on arkipäivää!

2. Uusien ihmisten tapaaminen. Mallina tapaa valtavasti uusia ihmisiä joka päivä. Maailmalla ollessaan myös tutustuu herkemmin uusiin ihmisiin, kun omat läheiset eivät ole läsnä. Silloin ikään kuin astuu ulos mukavuusalueeltaan. Useimmat maailmalla tavatut kaverit ovat niitä, jotka pysyvät mukana koko elämän ajan. Myös ajatus, että voit tavata lempisuunnittelijansa tutustuen häneen työsi kautta, on mahtavaa!

3. Liukuvat työajat. Ikinä ei tiedä, milloin työt loppuvat tai milloin on seuraava työpäivä. Tämä saattaa olla kompastuskivi joillekin malleille, mutta useimmat mallit ottavat liukuvat työajat hyvänä asiana. Jos työpäivä sattuu jonain päivänä venymään, on vain mahtavaa lähteä kuvausmeikit kasvoilla suoraan viinilasilliselle!

4. Palkkaus ja mukava elintaso. Kun mallintöissä saavuttaa tietyn tason, eli saa mukavia töitä ja rupeaa saamaan niistä palkkaa, on työ aivan ihanaa. Tälle tasolle päästäkseen on täytynyt tehdä paljon töitä, joten mukavan palkan saadessaan kaikki tuntuu taas palkitsevalta. Usein työrupeamat menevät sykleittäin, joten pientä töiden taantumuutta tai hiljaiseloa ei kannatta ihmetellä.

5. Yhteisöllisyys. Sitä todella on mallien ja heidän buukkaajiensa kesken. On aivan mahtava olla osana ikään kuin suurta perhettä, jossa buukkaajat pitävät huolta malleista ja mallit toisistaan. Yleensäkin mallit pitävät todella tiiviisti yhteyttä toisiinsa, kun työskentelevät maailmalla.

Lue myös:

Onneksi säästyit tältä kohtalolta! 7 syytä joiden vuoksi olisi kauheaa olla huippumalli

Mallisiskokset Maryam ja Shadi Razavi: "Isä valvoi, ettemme pukeudu liian paljastavasti"

Tämän hetken kuumin huippumalli on Jehovan todistaja: En suostu alastonkuviin

Oho! Alusvaatemallit pukeutuivat yhteiskuvaan

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Semijees! Jätän tämän vain tähän.

Olemme todenneet moneen otteeseen, että kyllä on suomen kieli ihmeellinen.

Kielemme pysyy rakastettavan samanlaisena vuodesta toiseen, ja toisaalta se kehittyy huimaa vauhtia. Kieltämme on vuosien varrella piristetty lukemattomilla erihienoilla sutkautuksilla ja perin ajatuksia herättävillä sanonnoilla.

Mutta jos hyvää niin huonoakin! Jokaisella vuosikymmenellä suomen kieleen pesiytyy hämmentävän paljon muotisanontoja. Eli siis ylikäytettyjä kaskuja, jotka kiertävät kulovalkean tavoin suusta suuhun ja aiheuttavat samalla tuskastunutta kyllästymistä.

Listasimme 9 tämän hetken piinallisinta muotisanontaa, joiden soisimme jo kernaasti siirtyvän historian havinaan:

1. Tehdä matka itseensä. ”Jos joku vielä sanoo tekevänsä ’matkaa itseensä’, puolestani saa ihan jäädäkin sinne.”

2. Jätän tämän vain tähän. ”Minkä ja mihin? Sano suoraan hyvä ihminen!”

3. Ihan sama. ”En todellakaan usko, että on.”

4. Taklata. ”Kaikkea nykyään taklataan, kun ihan vain yritetään estää jotain. Miksi ihmeessä?”

5. Kuka ottaa kopin tästä? ”Työelämän rasittavin kiertoilmaus.”

6. Speksit. ”Tarkoittaa siis yksityiskohtia. Voitaisiinko puhua ihan niistä itsestään?”

7. Semi. ”Semijees, semisiisti, semisti. Kaikki yhtä hämmentäviä sananparsia minulle.”

8. Tätä pitää vielä jumpata. ”Käytetään silloin, kun mitä tahansa asiaa pitää kehittää. Tulee ihan liikaa mieleen jotkut ylipirteät jumppapirkot.”

9. Menikö tunteisiin? ”Aivan varmasti meni.”

Mitkä muotisanat tai -sanonnat ärsyttävät sinua? Kerro kommenteissa!