Tuleeko kokeilu myös Suomen McDonald'seihin, viestintäpäällikkö Heli Ryhänen?

Etelä-Kalifornian McDonald'seissa on meneillään kokeilu, jossa autokaistan asiakkaita yritetään palvella entistä nopeammin. Osa eteläkalifornialaisista ravintoloista lupaa tilaukset minuutissa. Jossei aikatavoite toteudu, ruuan saa ilmaiseksi.

Minuutin aikaraja lasketaan vasta tilaushetkestä alkaen, eikä jonotusaikaa oteta huomioon. Tilauksensa kestoa voi seurata ajastimesta, jonka saa mukaansa tilatessaan. Minuutin takuu on voimassa arkisin kello 12–13 perjantaihin 29. elokuuta asti.

Suomen McDonald'sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen on kuullut yhdysvaltalaisesta kokeilusta, mutta Suomeen sitä ei olla tuomassa.

– Yhdysvalloissa ravintolat ovat yleensä huomattavasti isompia kuin Suomessa, ja niiden kapasiteetti aivan eri luokkaa. Siellä pystytään kerralla ottamaan vastaan enemmän tilauksia kuin Suomessa, Ryhänen perustelee.

Ryhäsen mukaan Suomessakin työntekijöillä on tavoiteaikoja, mutta asiakkaalle ei hampurilaista luvata missään tietyssä ajassa – valmistusaika kun riippuu siitä, onko kyse stardardituotteesta vai erikoistilauksesta.

– Jos asiakas haluaa esimerkiksi hampurilaisen ilman suolakurkkua tai gluteenittoman sämpylän, tilauksessa voi kestää hieman pidempään kuin Big Macissa. Kyllä asiakkaat sen yleensä ymmärtävät.

Ja jos hermot eivät kestä odottamista ja haluaa ateriansa oikeasti pikana, ainahan voi kuikuilla lämpötasolta, mitä tuotteita on valmiina. Sitäkin paremmin kiireistä asiakasta palvelee digitaalinen näyttötaulu, jossa valmiit tuotteet ovat selkeästi esillä. Näytöt ovat käytössä ainakin Hesburgereissa, McDonald'seihin ne eivät ole tulossa.

Lähde: Miamiherald.com

Lue myös:

Tämä maski vapauttaa japanilaiset haukkaamaan hampurilaisensa häpeilemättä

Näin käyttäytyy ensimmäistä kertaa hampurilaisen näkevä ihminen

Osaatko sanoa, mitä tarkoittavat infomania ja locavore?

Viime perjantaina pidettyä englannin ylioppilaskoetta moitittiin vaatimustasoltaan vaikeaksi lukion oppimäärään verrattuna. Ihmetystä herätti esimerkiksi kirjoituksissa kysytty sana fey, jota ei tunnu löytyvän edes sanakirjoista. 

Kieli kehittyy jatkuvasti, ja uudissanoja lisätään tiuhaan tahtiin sanakirjaankin. Mentalfloss listasi noin 600 000 sanaa käsittävään The Oxford Dictionary Online -sanakirjaan lisätyt uudissanat. Tiesitkö, että screenager tarkoittaa teini-ikäistä tai parikymppistä, joka hallitsee hyvin tietokoneen ja internetin salat? Entä käytätkö jo uusimpia ilmaisuja, kuten whatevs, eli whatever, ihan sama?

Testaa Me Naisten leikkimielisessä kielivisassa, miten hyvin sinä tunnet englannin uudissanat!

 

”Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa”, Alina Tomnikov kommentoi Aku Louhimiehen metodeista noussutta kohua. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa”, Alina Tomnikov kommentoi Aku Louhimiehen metodeista noussutta kohua. Kuva: Jonna Öhrnberg

Alina Tomnikoville taiteen tekemisen lähtökohta on, että voi olla vilpittömästi auki.

Elokuva-alan ihmiset kokoontuivat eilen The Guardian Angel – Suojelusenkeli -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan.

Perjantaina järjestettävään Jussi Gaalaan valmistautuvat näyttelijät kommentoivat hyvin varovasti Aku Louhimiehen käytöksestä noussutta kohua ja me too -keskustelua.

Putouksen myötä koko kansan tähdeksi noussut Alina Tomnikov sanoo, että on kuullut tapahtuneista alan sisäpiirissä.

– Kyllä olen tiennyt, että tällainen ilmiö on olemassa. Minusta oli todella tärkeää, että tämä tematiikka nousi nyt esille.

– Minulle itselleni taiteen tekemisen lähtökohta on, että voi olla vilpittömästi auki. Siihen tarvitaan turvallisuuden tunne. Jos pelottaa syntyy vain keskinkertaista kakkaa.

”Toivoisin, että kaikki voisivat tehdä töitä turvallisesti ilman minkäänlaista häirintää.”

Pamela Tola oli yksi näyttelijöistä, jotka kertoivat maanantaina Ylellä Louhimiehen ohjausmetodeista. Ensi-illassa hän ei halunnut kommentoida asiaa.

– Haluaisin keskittyä tänään juhlistamaan tätä elokuvaa, pienen roolin Arto Halosen ohjaamassa, kansainvälisessä elokuvassa tekevä Tola totesi ystävällisesti.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi puolestaan kertoi, että hänellä on tapahtuneista syytöksistä vain toisen käden tietoa.

– Olen yhtä lailla samojen tietojen varassa kuin moni muukin. Yleisesti toivon, että tämä tilanne johtaisi siihen, ettei tällaista enää tapahtuisi. Toivoisin, että koko elokuva-alalla ja yhteiskunnassa olisi sellainen tilanne, että kaikki voisivat tehdä töitä turvallisesti ilman minkäänlaista häirintää.