Aina ei tarvitse lähteä kaukolomalle. Kotimaassakin on lukuisia toinen toistaan tunnelmallisempia kohteita. Katso, osuvatko nämä kohteet lomareitillesi!

Kesä-Suomi on pullollaan viehkeitä kahviloita, leppoisia levähdyspaikkoja ja tunnelmallisia putiikkeja.

Poikkea esimerkiksi täällä:

Pihtipudas: Takkatupa
Lämmin tunnelma ja todella hyvä kotiruoka. Vieraskirjasta näkee, että paikka on etenkin keikkailevien artistein suosiossa. Rupontie 1

Somerniemi: Somerniemen kesätori
Jo 30 vuoden ajan järjestetty kesätori on avoinna kesälauantaisin. Mansikat, herneet, tomaatit ja uudet perunat vievät kielen mennessään. Helsingintie 1515

Sotkamo: Kahvila & Sisustuskauppa murunen
Keskustassa sijaitsevassa Murusessa on sydämellinen tunnelma, mehevät lounassalaatit sekä kuolettavan hyvät leivokset. Torikatu 8

Elimäki: Kahvila-ravintola Alppiruusu
Alppiruusun voisilmäpullat ja rinkilämunkit ovat herkkuja. Siellä on myös tuottajatori. Alppiruusuntie 25

Jalasjärvi: Juustoportti
Parasta paikassa on, että pääsee maistelemaan juustoja ennen ostopäätöstä. Nam! Keisarintie 145

Enontekiö: Sannan putiikki
Suloinen Sannan putiikki on pakattu aivan täyteen Lappi-rihkamaa. Muoniontie 1632

Tornio: Myllyn pirtti
Kukkolankosken kahvila-ravintolassa voi nauttia savustettua, juuri pyydettyä siikaa ja katsella samalla siia lippoajia kosken rannassa. Jokivarrentie 1677

Kokkola: Vohvelikahvila
Kokkolan museokorttelista löytyy ohittamaton levähdyspaikka: vohvelikahvila ja sen taivaallinen savulohivohveli. Pitkänsillankatu 26

Sastamala: Sattumankauppa
Kauppa pursuaa vanhaa tavaraa lattiasta kattoon. Siellä voi tehdä mahtavia löytöjä. Kauppa on etenkin lasi- ja posliiniesineiden keräilijöiden taivas. Kyläraitti 74

Pekola: Metsäkylän navetta
Navetasta saa sunnuntaisin ihan loistopannaria. Myynnissä on vanhaa ja uusvanhaa remonttivermettä. Bongaa lupsakan näköiset alpakat! Metsäkyläntie 14

Lue lisää:

Ei varaa kesäreissuun? Näin feikkaat loman kotioloissa

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...