Voiko entisistä elämistä löytyä vastaus nykypäivän ongelmiin? Intuitiiviset parantajat Suvi ja Ville Savolainen uskovat, että voi. Toimittaja kokeili energiahoitoa.

Kuva Panu Pälviä

Nyt ollaan jännän äärellä. Energiahoitajat Suvi ja Ville Savolainen ovat luvanneet tehdä minulle parantavan energiahoidon eli "healingin". Minulla ei ole etukäteen hajuakaan, mitä hoidossa tapahtuu, eivätkä hoitajatkaan osaa oikein selittää. Hoitohuoneen seinällä on kuitenkin diplomi, joka kertoo Suvin valmistuneen "intuitiiviseksi parantajaksi". Se tarkoittaa sitä, että Suvin antamat hoidot ovat intuitiivisia ja jokaisen kohdalla erilaisia.

– Kaikki perustuu hetkessä saatavaan ohjaukseen. Usein hoidossa käsitellään ja poistetaan energiatukoksia, etsitään syitä kipuihin ja ahdistuksiin tai edesautetaan positiivisia elämänmuutoksia. Usein esiin nousee menneitä elämiä, joilla on jostain merkitystä myös tässä ja nyt. Mutta sinun ei tarvitse uskoa menneisiin elämiin tai energioihin, riittää, että olet valmis ottamaan vastaan tarjoamani avun, Suvi selittää.

Kuulostaa hyvältä, sillä kieltämättä olen hiukan skeptinen hoidon suhteen. Toisaalta, entä jos he tietävätkin jotain, jota minä en pysty näkemään? Käyn makaamaan hierontapöytää muistuttavalle laverille ja päätän yrittää suhtautua kaikkeen kuulemaani mahdollisimman avoimin mielin.

Leiskuvasilmäisen äidin perintö

Suvi kysyy, haluaisinko apua johonkin tiettyyn asiaan. Koska sellaista ei ole, aloitamme puhtaalta pöydältä eli Suvi saa kertoa, mikä on ongelmani ja miten pääsisin siitä eroon. Suljen silmäni, ja hän alkaa painella kevyesti kehoani. Ville luo rentouttavaa tunnelmaa soittamalla tiibetiläisiä kulhojaan.

Suvi kertoo, että minussa on paljon maaenergiaa. Kuljen jalat tukevasti maassa enkä siksi tarvitse maadoittumista. (Allekirjoitan!) Minussa on myös paljon luovuusenergiaa – mutta siinä kentässä Suvi näkee tukoksen. Hän jatkaa kehoni painelua. Hartioiden kohdalla Suvi pysähtyy. Käy ilmi, että niskajumini, jonka olen aina ajatellut johtuvan istumatyöstä tai yöllisestä hampaiden narskuttelusta, voikin johtua entisten elämien painolasteista.

– Sinulla on ollut todella vaativat vanhemmat useammassa elämässäsi. Siksi aliarvioit jatkuvasti itseäsi ja podet riittämättömyyden tunnetta. Nämä tunteet tukkivat luovuusenergiaasi, Suvi sanoo.

Hän alkaa kertoa tarinaa elämästä, jossa minulla oli leiskuvasilmäinen äiti. Nainen vähätteli minua kaikessa, mitä tein. Toisessa elämässä olin menestyvän maatalon esikoispoika, joka peri tilan vanhemmiltaan. Halusin kuitenkin tehdä asioita eri tavalla kuin vanhempani ja tilalla alkoi alamäki. Vanhempani kuolivat ennen kuin sain tilan taas menestymään, ja sieluuni jäi ikuinen kaipuu heidän hyväksyntäänsä kohtaan.

– Tila nousi myöhemmin uuteen kukoistukseensa. Luulit, etteivät he enää nähneet sitä, mutta kyllä he näkivät. Ja nyt he ovat täällä. Ihokarvani nousevat pystyyn siitä hyväksynnästä, rakkaudesta ja vanhempien ylpeydestä, minkä voin tuntea huoneessa, Suvi sanoo.

Eläydyn tarinaan niin, että itkettää. Seuraavan kipukohdan Suvi löytää lantioni alueelta ja epäilee sen johtuvan riittämättömyyden tunteesta äitinä. Hän käskee olemaan minun olemaan soimaamatta itseäni siinäkään roolissa. Hänen mukaansa sielu valitsee itse sekä vanhempansa että elämän, johon syntyy. Siksi olen hyvä lapselleni juuri sellaisena kuin olen.

Totta vai tarinoita?

Tunnin hoidon jälkeen olo on pöllämystynyt. Suvi on kertonut minulle asioita, jotka voin tunnistaa itsessäni. Asiat ovat kuitenkin sellaisia, että niin varmasti pystyisi moni muukin. Ne ovat myös helppoja uskoa; olenhan hurjan luova, mutta silti vaatimaton! Jos Suvi olisi kertonut minun olevan persoonallisuushäiriöinen hullu, asia voisi olla toisin.

Jokainen äiti myös tunnistaa riittämättömyyden tunteen. Jään kuitenkin miettimään, että eikö ajoittaisen huonon omantunnon tarkoitus ole nimenomaan auttaa olemaan parempi vanhempi. Minusta on hiukan vastuutonta ajatella, että koska lapsi valitsee itse vanhempansa, nämä saavat olla rauhassa kurjia.

Saan kotiläksyksi kiittää itseäni joka ilta muutamasta asiasta, jonka olen sinä päivänä tehnyt oikein ja hyvin. Se kuulostaa pätevältä neuvolta itseluottamuksen kohottamiseksi, mutta voivatko teoriat entisistä elämistä olla lopulta enempää kuin viihdyttäviä tarinoita? Sillä tämän elämän ongelmat on kuitenkin ratkaistava tässä elämässä. Ja vaikka sain tuntea menneisyyden vanhempieni hyväksynnän, niskani ovat edelleen jumissa enkä tunne itseäni sen luovemmaksi kuin aiemminkaan. Mutta tilit leiskuvasilmäisen äidin kanssa ovatkin vielä tasaamatta...

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

 1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
 2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
 3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
 4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
 5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
 6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös cat-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
 7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
 8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
 9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!

Suomalaisia kiinnostaa, miten tehdä limaa sekä miten saada unta ja rahaa.

10 miljardia. Sen verran Suomessa tehdään Google-hakuja vuodessa. Nyt Google on julkaissut tämän vuoden haetuimmat ihmiset ja asiat. Miten/kuinka-kategoriassa suomalaisia askarrutti eniten kysymys siitä, miten tehdä limaa. Toiseksi eniten googlattiin sitä, miten saada poikaystävä, ja kolmanneksi eniten sitä, miten saada unta. 

10 googlatuinta asiaa miten/kuinka-kategoriassa

 1. miten tehdä limaa
 2. miten saada poikaystävä
 3. miten saada unta
 4. miten laihtua nopeasti
 5. kuinka laihtua
 6. miten saada rahaa
 7. kuinka monta prosenttia
 8. miten selvitä erosta
 9. miten säästää rahaa
 10. kuinka nopeasti raskaaksi

Jotta säästyisit googlaamiselta, päätimme etsiä vastaukset googlatuimpiin asioihin puolestasi. Kas tässä, olkaa hyvät!

1. Miten tehdä limaa?

Vauva.fi:n toimitus on tehnyt helpot ja selkeät ohjeet liman valmistukseen. Vauvan ohjeilla liman saa valmistettua vain kahdesta raaka-aineesta – ja kaiken lisäksi vieläpä ilman partavaahtoa, liimaa ja piilolinssinestettä. Katso ohje:


2. Miten saada poikaystävä?

Sinkkuna olemisessa on ainakin 20 hyvää puolta. Mutta jos silti kaipaa kultaa kainaloonsa, maailman hauskimmalla naisella Amy Schumerilla on vinkki: kokeile deittisovellusta – mutta ole rehellinen.

Kun Amy itse oli ollut kolme vuotta sinkkuna, hän päätti kokeilla ystävän suosittelemaa ”luoville ihmisille suunnattua” deittisovellusta. Hän latasi sinne kaksi kuvaa: toinen oli lenkillä otettu meikitön räpsy, jossa hän irvistelee kuin olisi kuolemaisillaan, ja toinen oli kuva Tyttökultien Sophie-mummosta. Ding! 40 minuutin päästä häneen otti yhteyttä Ben Hanisch, chicagolainen huonekalusuunnittelija ja puuseppä. Kun pari tapasi ensimmäisen kerran, Amy oli tulossa akupunktiosta tukka öljyisenä ja kasvot punaisina. Siitä huolimatta – tai sen takia – pariskunta on seurustellut vuoden päivät.

3. Miten saada unta?

Aineenvaihdunta menee sekaisin. Mielialat vaihtelevat omituisesti. Herkuttelu lähtee käsistä. Muisti pätkii. Jatkuva univaje aiheuttaa monia vaivoja. Prisma Studion ja Helsingin yliopiston teettämän Väsy-kyselyn mukaan suomalaisten yöunet ovat lyhentyneet ja valtaosa kärsiikin univajeesta. Siksi ei ole ihme, että muutkin kuin kroonisesta unettomuudesta kärsivät ovat googlanneet uneen liittyviä kysymyksiä.

Olemme koonneet 14 + 8 vinkkiä, mitä kannattaa kokeilla, jos uni ei tahdo tulla.


4. Miten laihtua nopeasti? + 5. Kuinka laihtua?

Koomikko-poliitikko Lotta Backlund laihtui 30 kiloa ottamalla rennosti. Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä laihtui puolestaan 12 kiloa 5:2-dieetillä. Maskeeraaja-meikkaaja Mariela Sarkiman paino putosi 12 kiloa, kun hän teki pysyvän elämänmuutoksen. Laihdutukseen liittyvissä asioissa suomalaisia kiinnosti sekä se, miten laihtua nopeasti että miten ylipäätänsä voi laihtua.

Vastaukset näihin kysymyksiin löydät seuraavista jutuista.

 

Artikkeli jatkuu alapuolella
Näin selätät tunnesyömisen
Hyvä olo
Näin selätät tunnesyömisen

 

 

6. Miten saada rahaa? + 9. Miten säästää rahaa?

Heidi tienasi kuukaudessa lähes 2000 euroa nettikirppiksillä. Julia sai taas vuodessa säästöön lähes kymppitonnin. Mutta on niitä muitakin tapoja saada rahaa ja panna se poikimaan:

 

 


7. Kuinka monta prosenttia...?

Jos prosenttilaskut ovat hakusessa, esimerkiksi laskurit.fi-sivustolta löytyy apua.

8. Miten selvitä erosta?

Ero on tunnevuoristorata, josta selviät parhaiten ja nopeiten noudattamalla yhtä neuvoa: pysy mahdollisimman kaukana entisestä puolisostasi. Lue lisää:


10. Kuinka nopeasti raskaaksi?

Tästä google-hausta ei täysin selviä, mihin kysymyksellä on haettu vastausta. Mutta jos sillä tarkoitetaan sitä, miten nopeasti yhdynnän jälkeen voi tulla raskaaksi, vastaus löytyy esimerkiksi tästä jutusta:

Mikä on erikoisin asia, mitä sinä olet googlannut? Kerro kommenteissa!