Virkistävään lomaan ei tarvita koko viikkoa. Jo kahdessa päivässä voi tapahtua ihmeitä, jos valitsee kotimaisen täsmäkohteen.

Mielen hemmottelua

Loviisassa sijaitseva Villa Mandala on erikoistunut mielen hemmotteluun. Hyvinvointiin keskittyvillä viikonloppukursseilla aiheina ovat muun muassa mindfulness, hiljaisuus sekä stressinhallinta.

Mitä lupaa? Luentoja stressinhallinnan asiantuntijoilta, harjoituksia mielen ja kehon stressinlievittämiseen, tilaisuuden päästää irti omasta arjesta, pitää digipaussia, nukkua, rentoutua, ulkoilla luonnossa tai vaan tuijotella takkatuleen, jos siltä tuntuu.

Kenelle? Tarkoitettu niille, jotka haluavat rentoutua hiljaisuudessa ja keskittyä treeniin korvien välissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sijainti ja hinta? Villa Mandala sijaitsee Loviisassa 90 kilometriä Helsingistä koilliseen. 2 vrk 399 e.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko Loviisa väärällä suunnalla? Jos Hanko sopisi reitille paremmin, tsekkaa tämä:

Kadermo Conscious Living järjestää joogaretriittejä Kadermon saarella Hangon edustalla. Luvassa kasvisruokaa, lämpiävä puusauna ja joogaharjoituksia. Pakettihinta alkaen 260e.

Miltä kuulostaisi joogaviikonloppu? Kuva: villamandala.fi
Miltä kuulostaisi joogaviikonloppu? Kuva: villamandala.fi

Lisää virtaa

Vierumäen urheiluopistossa järjestetään urheilukoulutuksen lisäksi viikonlopun mittaisia hyvinvointikursseja, joilla pääsee hikoilun ja hemmottelun makuun.

Mitä lupaa? Ohjattuja liikuntatunteja, hierontoja ja spa-hoitoja sekä intensiivistä tutustumista eri lajeihin, kuten joogaan, tanssiin, ratsastukseen ja uintiin.

Kenelle? Heille, jotka haluavat reipasta menoa ja viikonlopun päätteeksi rentoutuneen kropan, joka on energisenä valmis uuteen viikkoon.

Sijainti ja hinta? Vierumäki sijaitsee Heinolassa, alle puolen tunnin ajomatkan päässä Lahdesta. Pelkkä viikonloppuohjelma alkaen 135 e, täysihoito enintään 330 e.

Eikö Vierumäki osu reitillesi? Jos Oulu on lähempänä, tsekkaa tämä:

Rokua Health & Spa sijaitsee 90 kilometriä Oulusta kaakkoon. Paikassa järjestetään satunnaisesti hyvinvointiviikonloppuja. Ympäri vuoden on saatavilla hemmottelupaketteja sekä esimerkiksi yrttikylpyjä. 110 e / 2hh sisältäen aamiaisen, kylpylän ja kuntosalin.

Vierumäellä saa hien pintaan. Kuva: vierumaki.fi
Vierumäellä saa hien pintaan. Kuva: vierumaki.fi

Itsetutkiskelua luostarissa

Valamon luostariin Heinävedelle voi tehdä päiväretkien lisäksi pidempiä vierailuja, joiden aikana voi osallistua kursseille tai vain oleilla ulkona ja hiljaisuuden äärellä. Luostari on suosittu matkakohde myös muiden kuin ortodoksien keskuudessa.

Mitä lupaa? Rauhoittumista ja tilaisuuden itsetutkiskelulle. Luostarin kursseilla voi valmistaa hopeaa tai tutustua omaan kehoon. Kehoäly- ja Body IQ-kurssilla tehdään venyttelyharjoituksia, joiden luvataan muun muassa poistavan kehon jännityksiä, avaavan lihaksia ja lisäävän elämäniloa. Ulkoilua kaipaava valitsee hiljaisuuden retriitin hiihtämällä tai kolmen, neljän tai 18 kilometrin patikointilenkin.

Kenelle? Omaa tilaa ja hiljaisuutta kaipaavalle, joka haluaa oppia jonkin taidon tai jotain uutta itsestä.

Sijainti ja hinta? Heinävedellä noin 50 km Varkaudesta itään. Talvikaudella (21.6.2018 asti) majoitustasosta riippuen viikonloppuyö 50–110 e. Kesäkaudella hintavampi, pääsiäisenä ja jouluna tarjolla vain täyshoitopaketteja.

Olisiko lähtisitkö lomalle mieluummin Länsi-Suomeen? Tsekkaa tämä:

Kulttuurin- ja historiannälkäinen voi suunnata myös Varsinais-Suomeen Fiskarsin Ruukkiin, joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tee taidelöytöjä, käy vaihtuvissa näyttelyissä ja kokeile taontaa tai lasinpuhallusta. Yövy Suomen vanhimmassa yhtäjaksoisesti toimineessa majatalossa Fiskars Wärdshusissa. 2 hh 138 € / yö.

Tutustuisiko karjalaisten makujen maailmaan vai viettäisikö yön taivasalla?

Rentoilua karjalaisittain

Majatalo Pihjalapuussa järjestetään luonnonläheisiä lomia, joita voi räätälöidä makunsa mukaan.

Mitä lupaa? Levollisia ja mutkattomia hetkiä. Ulkoile sauvakävellen, hiihtäen, lumikenkäillen tai käy jousiampumassa. Pihlajapuussa järjestetään myös hiljaiset hetket -viikonloppuja, joissa kuunnellaan itseä ja ympäristöä, ulkoillaan kevyesti, syödään lähiruokaa ja tehdään jooga- ja meditaatioharjoituksia. Lisäksi Pihlajapuussa järjestetään päiväohjelmaa vierailijoiden toiveiden mukaan. Tutustuisiko karjalaisten makujen maailmaan vai viettäisikö yön taivasalla?

Kenelle? Matkaajalle, joka kaipaa rauhallista mökkeilyfiilistä ja löylyjä savusaunassa.

Sijainti ja hinta? Pohjois-Karjalassa, Nurmeksessa. Bed & breakfast 45 e/hlö/ vrk, täysihoito 72 e / hlö / vrk. Hiljaiset hetket -viikonloppu pe-su, 270 e.

Kaipaisitko lomalle etelämmäksi? Tsekkaa tämä:
Porvoon lähellä Pukkilassa voi majoittua ja syödä japanilaistyyliin majatalo Yado Oikawassa. Osallistu kokkauskurssille tai kokeile ikebanaa eli kukkiensidontaa ja käy itämaisessa hieronnassa. Vuorokausi 2 hlöä / 300 e.

Sisältö jatkuu mainoksen alla