Me Naiset
|
Alina Koskela
Norjan Lofootien maisemat ovat suoraan kuin postikorteista. Kuva: Shutterstock
Norjan Lofootien maisemat ovat suoraan kuin postikorteista. Kuva: Shutterstock

Ei tarvitse lähteä tuhansien kilometrien päähän löytääkseen jotain ainutlaatuista.

Kesälomien startatessa myös matkakuume kasvaa. Kun kerrankin olisi aikaa, niin mihin kannattaa lähteä? Mitä helpompi ja halvempi, sen parempi. Jotain uutta olisi myös kiva nähdä perinteisen Tukholman ja Tallinnan sijaan.

Kauniissa kotimaassa ja sen lähellä on monia helmiä, joten kesällä ei kannata varata äkkilähtöä etelään. Pohjoismaat ovat kesällä kauneimmillaan, eli ota lyhyestä suvesta ilo irti.

Listasimme kolme lumoavaa budjetilomailijan kesäkohdetta lähistöllä. Nämä kohteet sopivat viikonloppureissulle tai pidempäänkin lomailuun yksin, perheen tai kavereiden kanssa. Lentolippujen kanssa sählääminen ei ole tarpeen, vaan paikalle pääsee helposti nopeallakin aikataululla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Gotlanti

Kirmaa punaisten unikkopeltojen keskellä ja kuljeskele vanhoissa kalastajasatamissa. Gotlanti ja erityisesti sen länsirannikolla sijaitseva Visby on ruotsalaisten suosikkikohde kesäisin. Aurinkoisella saarella riittää rannikkoa, kauniita merimaisemia ja ihania ruokapaikkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saarelta löytyy design-aarteita, esimerkiksi Fabriken Furillen, joka on tyylikäs industrial-henkinen hotelli saaren pohjoisosassa. Vieraile myös Hablingbo Creperietin tunnelmallisessa kreppiravintolassa. Ravintola sijaitsee erään maalaistalon pihapiirissä, jonka vehreällä terassilla on avokeittiö, jossa kokki hääräilee kreppien kimpussa.

Kuinka pääset?

Saarelle pääse eri lauttareittejä, kuten Tukholman läheltä Nynäshamnista Visbyyn. Visbyy pääsee myös Helsingistä lentämällä.

2. Lofootit

Norjan Lofooteista on tullut hiljattain matkaajien suosikkikohde, eikä syyttä – Lofooteilta löydät kristallinkirkasta vettä, kauniita kalastajakyliä ja punaisia pikkumökkejä. Vuoristomaisemat tarjoavat henkeäsalpaavat ulkoilu- ja vaelluspuitteet. Lofooteilla on lukematon määrä kauniita paikkoja, joten tämä Norjan helmi on paras kohde road tripille. Ota luonnosta kaikki irti ja yövy teltassa. Rahaa säästät kokkaamalla itse.

Ajele ympäriinsä ja pysähdy jaloittelemaan jokaiseen kauniiseen paikkaan. Tee kyläpysähdys Å:ssa ja Henningsværissa. Upeita rantoja ovat Unstad, Ramberg ja Haukland.

Kuinka pääset?

Autolla. Vaihtoehtona on monta eri reittiä ja välillä voi hypätä myös lauttaan. Ajomatka Lofoottien kärkeen on pitkä, mutta jokaisen kilometrin arvoinen. Maisemat ovat jo automatkan varrella päätä huimaavat. 

 

#Norway 🇳🇴 Ä #Lofoten #17thday #3rdcountry #ålofoten

A post shared by Riccardo 🐈💨 Bencini (@riccardo_bencini) on

3. Ahvenanmaa

Vaikka Ahvenanmaan saari on lähellä, sen olemassaolon unohtaa helposti. Lyhyen matkan päässä oleva saari on  oiva kesäkohde, sillä sinne pääsee helposti.

Uusin trendi on hypätä pyörän selässä laivaan ja pyöräillä halki Ahvenanmaan. Lyhyiden etäisyyksien vuoksi saaren kiertäminen fillarin selässä on helppoa. Ota mukaan oma pyörä tai vuokraa saarella. Kun olet päässyt vauhtiin pyörän selässä, etsi Ravintola Smakbyn, joka on saaren herkullisin illalliskohde. Ravintolalla on oma tislaamo, joten kokeile Smakbyn omia juomia.

Kuinka pääset?

Ahvenanmaalle pääsee helposti laivalla Turusta ja Helsingistä. Saaren tutkiminen käy helpoiten autolla tai pyörällä.

 

A post shared by N O O R A T A K K U (@noora_t_) on

 

The maritime Åland #mariehamn

A post shared by Alex Shiriaieff (@alexshiriaieff) on

 

Vierailija

Visby lentäen ei ainakaan heinäkuussa ole mikään budjettimatkailijan kohde (hinnat Hel-Visby alk. 500 e eestaas). Siihen vielä majoitus lisäksi. Muuten varmaan ihan hieno paikka ja lähellä toki.

Vierailija

Lofooteille kun Helsingistä ajelee ja sieltä takaisin, niin bensatkin maksaa aikalailla. Sinne ei ihan yhdellä nykäisyllä pyyhkäistäkään, joten yöpyä pitää mennen tullen. Jos ei telttailla halua niin yöpymiset jo kotimaassa maksaa. Ja Norja se vasta kallis maa onkin. Jos et trangialla tai jollain avotulella ruokia värkkää, niin tyyriiksi tulee. Jos vielä vähän alkoholiakin maistelee niin sekin on kallista. Omatoimimatka mihin tahansa Euroopan alueelle tulee halvemmaksi meni sitten vaikka lentäen. Norjassa on tietenkin hienot maisemat.  Eteläisessä naapurissamme Virossa matkailu, se se vasta on edullista jos rahojaan tahtoo pihtailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla