Turvottaako sinua usein? Tai kipeytyykö niskasi lennolla? Pallolla voi keventää helposti epämukavaa oloa.

Tennispallo on halpa konsti tehdä matkustamisesta mukavampaa. Seuraavan kerran kun pakkaat reissuun käsimatkatavaroita, varsinkin pitkälle lennolle, kannattaa kassiin nakata myös kova tennispallo.

Lontoolainen kirurgi Ali Ghoz kertoo, miksi:

– Tennispallon tai hierontalaitteen ottaminen lentokoneeseen auttaa tehostamaan verenkiertoa, Ghoz sanoi Daily Starille.

Tennispallolla on syytä hieroa tyypillisiä kipukohtia, kuten jalkapohjia ja selkää, Ghoz vinkkaa.

Joskus tennispallolla hellästikin painaminen voi tuntua kivuliaalta. Hieromista kannattaa kuitenkin jatkaa siihen saakka, kunnes kipukohta on ikään kuin sulanut pois. Jotkut tykkäävät hieroa yhteen menoon yhtä paikkaa minuutin ajan, toiset taas hierovat mielellään yhtä paikkaa 15 sekuntia ja palaavat siihen myöhemmin.

Tennispallolla hierominen auttaa myös ennaltaehkäisevästi. Pitkät lentomatkat turvottavat helposti, ja parhaimmillaan tennispallotekniikka auttaa vähentämään turvotuksen syntyä. Verenkierto hidastuu helposti lentokoneessa, jossa istutaan pitkiä aikoja eikä asentoa voi vaihtaa rajattomasti. Pieni hieronta piristää ja saa kehon liikkumaan yläilmoissakin.

4 x tennispallon parhaat paikat

 1. Hartiat
  Aseta pallo niskan ja selkänojan tai seinän väliin. Painele tai liikuttele kevyesti. Varo liian rajuja liikkeitä, ettei pallo lipeä ja kimmahda. Tuskin kukaan haluaa saada osumaa tennispallostasi, eikä pallon etsiminen pimeän lentokoneen lattialta ole muutenkaan kovin hääviä touhua.
 2. Selkä
  Laita pallo alaselän ja selkänojan väliin. Ala liikutella selkääsi. Jos lentokoneessa on jaettu sukkia, voit sujauttaa pallon siihen ja vedellä sukkapalloa ylös ja alas selkäsi ja selkänojan välissä.
 3. Reidet
  Hiero pallolla etureisiä. Voit laittaa pallon myös takareiden ja istuimen väliin. Myös pakaralihakset tykkäävät, kun niiden kipupisteitä hieroo pallolla.
 4. Jalkapohjat
  Ota kengät pois ja avaa jalkapohjan jänteet pyörittelemällä palloa jalkojen alla. Liike venyttää jalkapohjan lihaksia ja lihaskalvoja, mikä parantaa jalkaterän toimintaa.

Jos Gran Canaria on jo nähty, mutta kohtuullinen lentomatka houkuttaa, lähde La Gomeralle.

Gran Canaria on Kanariansaarten klassikko, josta löytyy aurinkoa, viinitarhoja, mukavaa ajanvietettä sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

Joko olet kokenut nämä helmet?

 1. Puerto de Mogan, Kanarian Venetsia, on sympaattinen päiväkohde. Nappaa herkkujäätelö Gelatomaniasta ja istahda ihastelemaan alueen veneitä. Avenida Varadero 20, Puerto de Mogan.
 2. Vuokraa auto ja tee retki Gran Canarian ihaniin vuoristokyliin. Suuntaa Teroriin ja kuvaa uskomattomat, kanarianmännystä tehdyt parvekkeet!

Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock
Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock

Jos kaipaat jotain uutta, valitse kohteeksi La Gomera. Sen vihreiden kukkuloiden kauniissa kylissä paikalliset toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Erinomaiset patikointimahdollisuudet ja koskematon luonto houkuttelevat luonnonystäviä tälle pienelle Kanariansaarelle.

 1. Casa rural, La Gomeran oma majoitusmuoto eli mökki- tai maatilamajoitus luonnon helmassa, tarjoaa persoonallisia yöpymisvaihtoehtoja. Nuku ihanassa Hotel Rural Ibo Alfarossa, jonka terassilta on upeat näkymät Atlantille. Kahden hengen huone alkaen 70 € / yö.
 2. San Sebastíanissa, saaren pienessä, mutta maalauksellisessa pääkaupungissa, on viihtyisiä ravintoloita ja putiikkeja. Testaa kehuttu La Salamandra -ravintola. Calle Real 16, 38800 San Sebastían.
 3. Valle Gran Rey on täynnä loistavia vaellusmahdollisuuksia. Pulahda vaelluksen jälkeen mereen joltain kylää ympäröivältä rannalta. Valle Gran Reyn upeaa aluetta voi ihastella myös Mirador Ermita del Santon näköalapaikalta.

Seuraava reissu mielessä? Etelä-Korean pääkaupunki on vaihtelua Aasiaa nähneelle.

Soul on kutsuva kohde matkailijalle, joka on kolunnut maailman mantuja jo ristiin ja rastiin. Kaupungissa päivät kuluvat palatseissa, temppeleissä ja teehuoneissa. Illan hämärtyessä voi ihastella kaupungin valomerta näköalatornissa.

1. Bukchon Hanok Village

Kävelyretki kapeilla ja mäkisillä Bukchon Hanok Villagen kujilla vie keskelle korealaista perinnekylää, vaikka ollaan aivan suurkaupungin keskustassa, korkeiden pilvenpiirtäjien tuntumassa.

Alueelta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja suloisia teehuoneita, joissa teetä nautiskellaan lattialla tyynyn päällä istuen.

2. Gwangjangin markkinat

Soulissa kannattaa pistäytyä katetulla markkina-alueella, Gwangjang Marketissa. Käytävillä istutaan höyryävien katuruokakojujen ympärillä ja kokeillaan paikallisia erikoisuuksia. Vihanneksia, hedelmiä, erilaisia kimchejä, makkaroita, possunkärsiä ja -sorkkia myydään keskellä ostoskäytävää.

3. Namsan Seoul Tower

Auringonlaskua ja kaupungin sykkivää valomerta kannattaa nousta ihailemaan Namsam-kukkulan huipulle, 236 metriä korkean N Seoul Towerin näköalatasanteelle. Tornin juureen on vuosien saatossa muodostunut valtava rakkauslukkojen keskittymä.