Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Matemaatikko Jordan Ellenbergin mukaan lentokentällä odottelu on ajanhukkaa.

Pakkaaminen jäi viime tinkaan, taksia ei meinaa millään saada ja kun viimein ehdit lentokentän lähtöaulaan, se on tupaten täynnä.

Siitä huolimatta, että lentokentällä jonottelu nostaa sykkeen korkeuksiin, matemaatikko Jordan Ellenberg paljastaa uudessa How Not to Be Wrong -kirjassaan, että täydellinen aika saapua lentokentälle on sellainen, että koneeseen ehtii juuri ja juuri.

Wisconsin-Madisonin yliopiston professorina työskentelevän Ellenbergin teoria perustuu The Huffington Postin mukaan siihen, että odotteluaika lentokentällä jää mahdollisimman vähäiseksi. Jos aina varaa kolme tuntia aikaa, elämän aikana tulee odoteltua jopa satoja tunteja. Vaikka kentälle saapuisikin viime tingassa, lennolta myöhästyy vain yhden tai kahden prosentin todennäköisyydellä. Yhdeltä lennolta myöhästyminen ei vie niin paljon aikaa kuin jatkuva lähtöportilla istuskelu.

– Jos et ole koskaan missannut lentoa, teet jotain väärin, mies kertoi The Sunday Timesille.

Matemaatikon strategia kannattaa tosin ottaa käyttöön vain, jos lennolta myöhästymisen pystyy sietämään – sekä henkisesti, taloudellisesti että ajallisesti.

Mutta entäs leppoisasti nautittu, jonkun muun valmistama aamukahvi ja juuri ennen lentoa siemaillut lähtöskumpat tulevan matkan kunniaksi? Ei odottelu nyt niin pahalta kuulosta! Monen matkaajan mielestä parasta kentällä on juuri lähdön tunnelma; kun ei ole enää kotona muttei vielä reissussakaan.

Lue myös:

Matkaopas: Uhkaako aika loppua lentokentällä?

Matkaopas: Kuka korvaa lennon viivästyksen?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Ensi kesän morsiamet, varautukaa uudenlaisiin huomenlahjoihin. 

Sensuellit boudoir-henkiset kuvat morsiamesta ovat olleet trendikäs huomenlahja muutaman vuoden ajan, ja voimaannuttavat alaston- sekä alusvaatekuvaukset ovat muutenkin kasvattaneet suosiotaan.

Nyt sensuellien kuvien ottaminen näyttää saapuneen myös miesten keskuuteen, ainakin Yhdysvalloissa. Trendin nimi on dudeoir. Idea on tismalleen sama kuin perinteisissä boudoir-kuvissa, mutta naisten boudoir-kuvia mukailevat asennot ja asetelmat tuovat dudeoiriin ylimääräisen ripauksen huumoria. 

Kurpitsakuvat leviävät netissä

Arizonassa on julkaistu jo toinen dudeoir-kalenteri, jossa parrakkaat ja vatsakkaat miehet poseeraavat metsämaisemissa vain boksereihin ja flanellipaitoihin pukeutuneina. Valokuvaaja Masika May on kuvannut useammankin yhdysvaltalaisen aviomiehen dudeoir-hengessä lahjaksi heidän vaimoilleen. 

Tennesseessä valokuvaaja Gayla Thompson suostutteli hiljattain aviomiehensä poseeraamaan vähissä vaatteissa Halloweenin kunniaksi. #kurpitsapylly-hashtagilla varustetuista kuvista tuli nopeasti huippusuosittuja sosiaalisessa mediassa.

– Nämä olivat minun ideoitani, mutta kun aloimme kuvata, mieheni otti ohjat omiin käsiinsä, eikä ohjeistusta tarvittu. Hän on tosi hyvä malli, Thompson kertoo Huffington Postissa.

Ehkäpä jo ensi kesän morsiamet saavat huomenlahjaksi eroottisia kuvia.