Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Matemaatikko Jordan Ellenbergin mukaan lentokentällä odottelu on ajanhukkaa.

Pakkaaminen jäi viime tinkaan, taksia ei meinaa millään saada ja kun viimein ehdit lentokentän lähtöaulaan, se on tupaten täynnä.

Siitä huolimatta, että lentokentällä jonottelu nostaa sykkeen korkeuksiin, matemaatikko Jordan Ellenberg paljastaa uudessa How Not to Be Wrong -kirjassaan, että täydellinen aika saapua lentokentälle on sellainen, että koneeseen ehtii juuri ja juuri.

Wisconsin-Madisonin yliopiston professorina työskentelevän Ellenbergin teoria perustuu The Huffington Postin mukaan siihen, että odotteluaika lentokentällä jää mahdollisimman vähäiseksi. Jos aina varaa kolme tuntia aikaa, elämän aikana tulee odoteltua jopa satoja tunteja. Vaikka kentälle saapuisikin viime tingassa, lennolta myöhästyy vain yhden tai kahden prosentin todennäköisyydellä. Yhdeltä lennolta myöhästyminen ei vie niin paljon aikaa kuin jatkuva lähtöportilla istuskelu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jos et ole koskaan missannut lentoa, teet jotain väärin, mies kertoi The Sunday Timesille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matemaatikon strategia kannattaa tosin ottaa käyttöön vain, jos lennolta myöhästymisen pystyy sietämään – sekä henkisesti, taloudellisesti että ajallisesti.

Mutta entäs leppoisasti nautittu, jonkun muun valmistama aamukahvi ja juuri ennen lentoa siemaillut lähtöskumpat tulevan matkan kunniaksi? Ei odottelu nyt niin pahalta kuulosta! Monen matkaajan mielestä parasta kentällä on juuri lähdön tunnelma; kun ei ole enää kotona muttei vielä reissussakaan.

Lue myös:

Matkaopas: Uhkaako aika loppua lentokentällä?

Matkaopas: Kuka korvaa lennon viivästyksen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla