Tämä viini ei tainnut olla Joffreyn mieleen. Maistuisikohan pikarillinen Lannisteria paremmin? Kuva: MV-Photos
Tämä viini ei tainnut olla Joffreyn mieleen. Maistuisikohan pikarillinen Lannisteria paremmin? Kuva: MV-Photos

Viini saattaa lohduttaa, kun suosikkihahmo heittää henkensä.

Game of Thrones -sarjassa juonitaan, rakastetaan ja jopa kuollaan viinipikari kädessä.

Australialainen Common Ventures -mainostoimisto otti vinkistä vaarin ja päätti pullottaa huippusuositun sarjan suvut.

Wines of Westeros -viiniperheeseen kuuluu 12 erilaista viiniä. Niistä jokainen on nimetty eri sukujen mukaan.

Esimerkiksi The Stark -viinin etiketissä komeilee suden hammaskalusto. Sauvignon blanc -rypäleestä tehty valkkari esitellään näin: "Talvi tulee. Pukeudu turkikseen, kokoa hirviösudet yhteen ja kieltäydy hääkutsuista."

Lannister-viini puolestaan on pinot noiria. Sitä luonnehditaan sanoin "Kun kellarisi on täynnä, tiedät, että velat on maksettu. Varo sukurutsaa ja petosta – kulaus tätä viiniä voi olla viimeisesi."

Melkoinen juoma on myös merlot-rypäleestä valmistettu Dothraki-viini: "Syntynyt taistelemaan ja kuolemaan satulassa, kiitos-sanaa ei tunneta. Suuren Orin himolla täytetty viini ruokkii eläimellisiä vaistojasi ja auttaa sinua kosiskelemaan Khaleesiasi."

– Nämä viinit on tehty juotaviksi yhdessä ystävien kanssa ja pehmittämään shokkia ja surua, kun lempihahmojamme hiljalleen katoaa sarjasta, sanoo Common Venturesin Jane Burlop.

Ensi vuonna myyntiin tulevia viinejä voi ennakkotilata jo nyt. Yhden pullon hinta on noin 14 euroa.

Lähde: Drinks Business

Lue myös:

Mopsien oma Game of Thrones – voiko tälle videolle olla nauramatta?

Game of Thrones -komistuksen hiuksilla oma sopimus – Kit Harington ei saa leikata kiharoitaan

Game of Thrones -tähti puolustaa sarjan alastomuutta

The Telegraph -lehti pyysi asiantuntijoiden arviot siitä, millaisia ihmisiä käytävä- ja ikkunapaikoilla mieluiten istuvat ovat.

Aina istumapaikkaansa lentokoneessa ei pääse valitsemaan, mutta kun pääsee, minkä paikan otat? Brittiläinen The Telegraph pureutuu pitkässä artikkelissaan tähän dilemmaan. 

Lehden mukaan tilastot osoittavat siihen suuntaan, että aavistuksen yli puolet ihmisistä valitsee ikkunapaikan ilot, jos pääsee valitsemaan ikkuna- ja käytäväpaikan välillä. Loput ovat vannoutuneita käytäväpaikkaihmisiä. 

Jos penkkirivillä on kolme rinnakkaista paikkaa, aniharva valitsee keskimmäisen, sillä siinä saa huonot puolet niin ikkuna- kuin käytäväpaikastakin. Keskellä istuvalla ei ole omaa rauhaa eikä ylimääräistä tilaa, ei maisemia eikä mahdollisuutta jaloitella kanssamatkustajia häiritsemättä. 

Lue myös: Kuulutko tietämättäsi heihin? Nämä ovat vihatuimmat lentomatkustajatyypit

Persoonallisuustesti

The Telegraphin mukaan istumapaikan valinta lentokoneessa on pienimuotoinen persoonallosuustesti. Lehti haastatteli peräti kahta psykologia, Becky Spelmania ja Jo Hemmingsiä, siitä, mitä istumapaikan valinta kertoo ihmisestä. Selvisi, että vaikka mitä:

Valitsitko ikkunapaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita itsekkäämpi – sinua ei haittaa olla muille häiriöksi. 
  • Olet ehkä kokenut matkustaja, jolla on itsevarmuutta pyytää muita väistämään, jotta pääset esimerkiksi vessaan.
  • Pidät siitä, että tilanne on hallinnassasi. 
  • Ärsyynnyt helposti, ja viihdyt siksi parhaiten omassa kuplassasi.

Valitsitko käytäväpaikan? Psykologien mukaan...

  • Olet muita seurallisempi ja sovinnollisempi tyyppi. 
  • Toisaalta saatat olla varautunut luonne. Ainakin olet huomaavainen muita kohtaan etkä ärsyynny helposti.
  • Olet levoton matkustaja, etkä todellakaan mikään lentokoneessa nukkumisen mestari.
  • Voi myös olla, että kärsit pienestä rakosta tai ahtaanpaikankammosta, ja siksi käytäväpaikka miellyttää sinua eniten. 

Kysely

Millä paikalla istut mieluiten lentokoneessa?

Haksi

Valitsetko lentokoneessa ikkuna- vai käytäväpaikan? Psykologit paljastavat, mitä se kertoo sinusta

No pyh! Valitsen plus ikkunapaikan siksi kun on jalkatilaa, sieltä näkee hienot maisemat, ja on seinä johon nojata, kun nukkuminen on muuten istualtaan lähes mahdotonta. Bussissa otan yleensä käytäväpaikan, ettei jalat räjähdä. Nämä ovat täysin fyysisiä syitä, eikä niillä ole mitään tekemistä luonteeni kanssa. Tai on sen verran, etten nauti itseni kiduttamisesta.
Lue kommentti

Uutuussarja Farang imaisee mukaansa Thaimaan synkkään kuumuuteen.

IS TV-LEHTI: Ola Rapace näyttelee Malin Lind Lagerlöfin ja Stefan Thunbergin uudessa trillerisarjassa ruotsalaista rikollista, joka pakenee kotimaastaan Thaimaan lämpöön.

Koukuttavassa sarjassa Rickard elää Phuketin saarella ja puuhailee laittomuuksia. Perheensä hylännyt, rikostoverinsa kavaltanut mies ei voi palata koskaan enää Ruotsiin. Lomaheilanakin elantoaan ansaitseva mies säikähtää, kun tajuaa, että hänen tyttärensä on saapunut etsintäreissulle.

15-vuotias Thyra (Louise Nyvall) ei ole nähnyt isäänsä kymmeneen vuoteen. Rickard seuraa varjoista Thyran käänteitä, ja kun tytär sotkeutuu huumehankaluuksiin, kuohahtaa isänvaisto.

Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Sarjassa katsotaan aurinkoisen lomasaaren pimeälle puolelle ja hämäräkujille. Tunnelma on synkkä, hikinen ja nuhruinen – siis vahvasti aito. Skandinoirin ja Thaimaan lämmön kontrasti on kiehtova.

Näin tumman ei tarinan alun perin tosin pitänyt olla. Tuottaja Anna Wallmark Avelin on kertonut, että Rapacen piti näytellä poliisia, joka ratkoo turistien aurinkorantapulmia kepeään sävyyn ja romanttisessa hengessä.

Ei tullut kepeää sävyä – tuli Farang, jossa paratiisielämä on vain päälle liimattua kulissia. Kahdeksanosaisen sarjan aikana isä ja tytär joutuvat hengenvaaraan. Vangitsevuutta lisää jokaisen jakson lopun cliffhanger, joka usuttaa katsomaan äkkiä lisää.

Farang, MTV3 su klo 22.30