Tämä viini ei tainnut olla Joffreyn mieleen. Maistuisikohan pikarillinen Lannisteria paremmin? Kuva: MV-Photos
Tämä viini ei tainnut olla Joffreyn mieleen. Maistuisikohan pikarillinen Lannisteria paremmin? Kuva: MV-Photos

Viini saattaa lohduttaa, kun suosikkihahmo heittää henkensä.

Game of Thrones -sarjassa juonitaan, rakastetaan ja jopa kuollaan viinipikari kädessä.

Australialainen Common Ventures -mainostoimisto otti vinkistä vaarin ja päätti pullottaa huippusuositun sarjan suvut.

Wines of Westeros -viiniperheeseen kuuluu 12 erilaista viiniä. Niistä jokainen on nimetty eri sukujen mukaan.

Esimerkiksi The Stark -viinin etiketissä komeilee suden hammaskalusto. Sauvignon blanc -rypäleestä tehty valkkari esitellään näin: "Talvi tulee. Pukeudu turkikseen, kokoa hirviösudet yhteen ja kieltäydy hääkutsuista."

Lannister-viini puolestaan on pinot noiria. Sitä luonnehditaan sanoin "Kun kellarisi on täynnä, tiedät, että velat on maksettu. Varo sukurutsaa ja petosta – kulaus tätä viiniä voi olla viimeisesi."

Melkoinen juoma on myös merlot-rypäleestä valmistettu Dothraki-viini: "Syntynyt taistelemaan ja kuolemaan satulassa, kiitos-sanaa ei tunneta. Suuren Orin himolla täytetty viini ruokkii eläimellisiä vaistojasi ja auttaa sinua kosiskelemaan Khaleesiasi."

– Nämä viinit on tehty juotaviksi yhdessä ystävien kanssa ja pehmittämään shokkia ja surua, kun lempihahmojamme hiljalleen katoaa sarjasta, sanoo Common Venturesin Jane Burlop.

Ensi vuonna myyntiin tulevia viinejä voi ennakkotilata jo nyt. Yhden pullon hinta on noin 14 euroa.

Lähde: Drinks Business

Lue myös:

Mopsien oma Game of Thrones – voiko tälle videolle olla nauramatta?

Game of Thrones -komistuksen hiuksilla oma sopimus – Kit Harington ei saa leikata kiharoitaan

Game of Thrones -tähti puolustaa sarjan alastomuutta

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta ja Mieletön elokuu ovat kesäleffojen aatelia.

IS TV-LEHTI: Suomen suven romanttinen taika valjastettiin elokuviin jo Suomi-Filmin kulta-aikana.

Yksi esimerkki on nyt nähtävä Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta vuodelta 1950. Ville Salmisen elokuva kertoo kesäisistä seikkailuista sisävesilaivalla kauniissa järvimaisemissa.

Menneinä vuosikymmeninä kesäromantiikka kukki nimenomaan maaseudulla: heinäladoissa heinät pöllysivät ja Hilja maitotyttö pulahti järveen ilkosillaan.

Nykyvinkkelistä nämä maaseudulle sijoittuvat romanttiset elokuvat ovat mitä parhainta nostaolgiaa.

Myös 2000-luvulle tultaessa on syntynyt useampi kotimainen kesäleffa. Uudessa nousussa ovat etenkin naisiin keskittyvät, naisten tekemät kesäelokuvat.

Nyt nähdään Taru Mäkelän ohjaama, vuonna 2013 ilmestynyt Mieletön elokuu. Se on kepeän nostalginen rakkauskomedia taustanaan heinä-elokuun taitteessa 1962 järjestetyt Helsingin kansainväliset nuorisofestivaalit. Kati Outinen, Elena Leeve ja Laura Birn esittävät helsinkiläisiä naisia, joista kukin kokee festarihuumassa oman romanssinsa. Moskovasta käsin organisoitu nuorisofestivaali toi Helsinkiin noin 12 000 ulkomaista vierasta 136 eri maasta – ja samalla tuulahduksen kylmän sodan huuruja.

Älä missaa näitä! Juhannusyönä Teema & Fem -kanavalla esitetään putkeen myös neljä iskelmäelokuvaa. Kahdessa niistä, Tähtisumua (1961) ja Toivelauluja (1961), nähdään isossa osassa näyttelijä Esko Salminen.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta, TV1 klo 13.35

Mieletön elokuu,  TV1 klo 20.45

Tähtisumua, Teema & Fem klo 23.07

Toivelauluja, Teema & Fem klo 0.35

Oodi Suomen pohjoiselle!

Pohjois-Suomi on mitä mainioin paikka asua monestakin eri syystä. Mitä meillä on, mitä etelässä asuvilla ei ole: Juha Sipilä, hyvää jääkiekkoa ja sitä aitoa suomalaista sisua. Ja tämän lisäksi myös aivan samperin kylmä, liikaa sääskiä ja talvisin aurinkoa ei lainkaan.

Listasimme ytimekkäästi asiat, jota ainoastaan pohjoisen likat ja pojat voivat ymmärtää.

 1. Kesällä yhden viikon ajan valtatie nelosella, eli Pohjantiellä voi havaita massiivisen karavaanirallin, ja kaikki täkäläiset kyllä tietävät mistä on kyse.
 2. Kun Etelä-Suomessa meuhkataan yksityisautoilun vähentämisestä, jokainen pohjoisesta kotoisin oleva tietää, että täällä ei selviäisi päivääkään ilman omaa pirssiä. Toimiva joukkoliikenne siintää lähinnä epätodellisissa unissa. Tämän vuoksi lähes kaikki aikuisuutta lähestyvät nuorisolaiset hankkivat ajokortin – kelläpä ei olisi ajokorttia?
 3. Pohjoinen on Osuuskauppa Arinan valtakuntaa ja vihreä kortti kovaa valuuttaa. Alta pois yksityisyrittäjät, Arina tulloo! 
 4. Raahesta saa Suomen parhaat kebabit ja Oulusta Suomen parhaat känkyt, eli pizzat. Ja jokainen oululainen jaksaa varmasti kertoa tästä sinulle ja taivastella, miten etelässä ei saa kunnon roskaruokaa.
 5. Lumi ei yllätä autoilijoita, sillä talvella sataa lunta. Eikä pohjoisessa tunneta käsitettä seksihelle, kiitos räkän. Pohjoisen kesäöissä intiimialueita imuuttelee ainoastaan hyttyset.
 6. Se on tarakka. Pulinat pois.
 7. On todellinen uhka, että juhannuksena tulee lunta, räntää tai rakeita, ja se on ihan okei. Hyvällä lykyllä jäät ovat irronneet juhannukseen mennessä.
 8. Mukavaa koko perheen viikonlopputekemistä on ajaa rajalle Ikeaan ja Snuskungeniin
 9. Villieläinten uhittelu ei ole pelkkää legendaa. Pohjoisessa ihan oikeasti on susia ja tielle säntäileviä poroeläimiä. Ranuan eläinpuistossa meillä on myös jääkarhuja.
 10. Ranuan eläinpuistoa sivuten, tässä seuraa Pohjois-Suomen lomakohteiden kerma: Oulu Eden, Katinkulta, Kemin lumilinna, Joulupukin pajakylä ja Karhunkierros. Pitäkää Lintsinne, meillä on Kierikkikeskus!
 11. Ja kun pohjoisessa asuva päättääkin muuttaa etelään, hänestä tulee junantuoma. Hän saa kuulla naljailua murteestaan ja siitä, kuinka ei osaa toimia julkisissa, sekä typerien stadilaisten utelua siitä, onko kaikki pohjoisessa asuvat naimisissa serkkujensa kanssa.