Komiaa on, ota kuva #lomamaisema! Kuva: Shutterstock
Komiaa on, ota kuva #lomamaisema! Kuva: Shutterstock

Kanariansaaret ja Thaimaan turistirannat ovat nousseet hipsteriväen trendikohteiksi, ja nyt on vuorossa ­Madeira.

Uusi suosio ei ole ihme, onhan Madeiran saarella näet ihan kaikki, mitä trendielämykseen tarvitaan.

Ensinnäkin siellä on ihan järkyttävän kaunista. Pilviä halkovat vuoret, eukalyptusmetsät ja sinisenä hohtava meri tekevät siitä luontoelämyksen, jonka ihasteluun ei kyllästy.

Koska välimatkat vain ­57 kilometrin pituisen saaren sisällä ovat inhimillisiä, joskin vuoristoisia, vuokra-autolla huristelee hetkessä halki henkeäsalpaavien maisemareittien. Jos siis etsit kohdetta, joka näyttää hyvältä some-päivitysten kuvissa, tämä on paikkasi. Hipterihenkiseen ­lomaan kuuluu tietenkin, että postaat kuvasi Instagramiin. Suositeltavia hashtageja ovate esimerkiksi #holiday, #the_view ja #good_times.

Madeiralle myös pääsee helposti. Lento- ja hotellisäätämisten sijaan voi ottaa pakettimatkan. Ei ehkä kuulosta huipputrendikkäältä, mutta itse asiassa on juuri sitä: helppoutensa lisäksi valmismatkat ovat yleensä omatoimisia ekologisempia, ja suositussa turisti­hotellissa makoillessa on helppoa tuunata elämystä omanlaiseksi kunnon hipsterin tyyliin. Nauti lomallasi ainakin retrosta ja luksuksesta!

#ihanan_retroa

Vilkkaassa Funchalissa, Madeiran ­alueen pääkaupungissa, todella tietää olevansa turistikohteessa. Vanhassakaupungissa ravinto­loiden sisäänheittäjät huutelevat terasseille, ja monen paikan ruokalista on käännetty suomeksi. Tarjoilijoilta sujuu moi ja kiitos.

Eksoottisten elämysten vastapainoksi turistimeno maistuu virkistävältä. Ihan ­sama juttu kuin trendikkäiksi nousseissa ­karavaanarimatkailussa ja telttailussa: lapsuudesta tutut elämykset ovat taas alkaneet tuntua uusilta ja kiinnostavilta.

Ja on vain ihanan vapauttavaa olla miettimättä, mitä mikäkin ruoka­listan merkintä mahtaa tarkoittaa. Sitä paitsi ruoka on hyvää. Ainakin O Regional -ravintolan (Rua Dom Carlos I 54) kala maistuu vastapyydetylle, eikä cappuccinossakaan ole ­mitään vikaa.

O Regional -ravintolan terassilta on hyvät näkymät katuvilinään. Kuva: Annaleena Jalava

Yövy Funchalissa:

■ Pestana Miramar & Village. Viihtyisä hotelli, jossa on tilavat allasalueet. Aamupala on varsin monipuolinen. (Estrada Monumental 182–194.)
■ Hotel Madeira. Shoppailukatujen lähihotellista on upeat ­näkymät.
(Ivens 21.)

#täydellistä _luksusta

Valkotakkiset tarjoilijat kantavat kuohuvia lasillisia meriterassille, jossa ­arvokkaan oloiset daamit ja herrat paistattelevat päivää.  Mustavalkoisessa ­valokuvassa seinällä poseeraa Winston Churchill, tällä samaisella terassilla, drinkki edessään ja ilme leppoisana.

Yli satavuotias luksushotelli Belmond Reid’s Palace (Estrada Monumental 139) on se paikka, jossa voi ottaa reissun huikeimmat matkakuvat. Hotelli
palvelee myös satunnaista drinkillä poikkeajaa arvokkaasti kuin ministeri­tason vierasta. Hinnat ovat korkeita, mutta niiden vastineeksi saa hetken tuntea itsensä vip-­vieraaksi. Jos budjettiin sopii, pöytävarauksia päivälliselle ja drinkille voi tehdä netissä.

Yksi Reid's Palacen uima-altaista yltää lähes mereen. Kuva: Annaleena Jalava

Miten & milloin Madeiralle?

* Madeiralle pääsee helpoimmin pakettimatkoilla, joita myyvät muun muassa Finnmatkat ja Aurinkomatkat.
* Sää on lämmin ympäri vuoden, mutta ajoittaisiin sateisiin ja koviin tuuliin kannattaa varautua.

Lue myös:

Uskoisitko? Nämä ovat seuraavat hittilomakohteet

Lataa akut Madeiralla

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!