Maaret Kallio. Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela
Maaret Kallio. Kuva: Sanoma-arkisto/Leena Koskela

Maaret Kallio ihmettelee blogissaan, millaista arvomaailmaa Ylioppilaslehti tahtoo hieromasauvapalautteellaan välittää.

Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti sekä bloggaaja Maaret Kallio ihmettelee blogissaan Ylioppilaslehden terveisiä. Lehdellä on Yst. terv. Ylioppilaslehti -niminen palsta, jossa he lähettävät palautetta valitsemalleen henkilölle. Maaret Kalliolle lehti lähetti palstallaan dildon käyttöohjeineen. Perinteisesti lehti on lähettänyt kritisoimalleen henkilölle myös konkreettisen esineen.

– Blogistani tutut otsikot oli Ylioppilaslehdessä käännetty ohjeiksi käyttää hieromasauvaa ja opastaa minua seksuaaliseen tutkimusmatkailuun itseni kanssa, Kallio kirjoittaa.

”Onko ilkeys ja häirintä sallitumpaa, jos sen pukee huumorin piikkiin?”

Kallion mukaan hän saa Lujasti lempeä -blogistaan tasaisesti myönteistä palautetta, mutta myös kritiikkiä. Ylioppilaslehden palautetta hän kuitenkin ihmettelee. Hän kysyy, millaista arvomaailmaa Ylioppilaslehti tahtoo välittää nuorille naislukijoilleen hieromasauvapalautteilla.

– Vuosia seksuaalisen häirinnän, hyväksikäytön ja väkivallan parissa työtä tehneenä asiantuntijana on vaikea käsittää Ylioppilaslehden journalistiikkaa. Palauteviestin kohdentaminen naisasiantuntijan sukupuoleen ja seksuaalisuuteen lähentelee seksuaalista häirintää. Onko ilkeys ja häirintä sallitumpaa, jos sen pukee huumorin piikkiin? Jos tarkoituksena on ilkeillä seksuaalisuutta välineenä käyttäen, olisi tärkeää pohtia, miksi se on Ylioppilaslehdelle antoisaa? Kallio kirjoittaa.

”Mikäli Kallio kokee todella tulleensa seksuaalisesti häirityksi, sitä haluan pyytää anteeksi.”

”Huumorin ja kritiikin välistä”

Ylioppilaslehden päätoimittaja Antti Pikkanen vastasi Kallion blogipostaukseen. Pikkanen selittää, että Yst.terv. -palstan tarkoitus on "huumori, kritiikki tai jotain näiden välistä".

– Mikäli Kallio kuitenkin kokee todella tulleensa seksuaalisesti häirityksi, sitä haluan pyytää vilpittömästi ja puolustelematta anteeksi, Pikkanen kirjoittaa.

Päätoimittajan vastauksen voit lukea kokonaisuudessaan lehden sivuilta täältä.

Aikaisemmin Ylioppilaslehti on lähettänyt terveisiä muun muassa jääkiekkovalmentaja ja -kommentaattori Juhani "Tami" Tammiselle sekä apulaiskaupunginjohtaja Laura Rädylle. Tammiselle lehti lähetti homoyleisölle suunnatun lifestyle-lehden ja Rädylle teltan.

 

minullakin on oma toimijuus

Maaret Kallio sai Ylioppilaslehdeltä dildon käyttöohjeineen: ”Lähentelee seksuaalista häirintää”

Mielestäni Maaret Kallio esiintyy julkisuudessa usein neuvoa antavassa asiantuntijapositiossa. Tämä näkyy myös blogitekstissä jossa hän kritisoi Ylioppilaslehden tekoa. Tekstiin on liitetty kuva jossa kehotetaan ajattelun opettelemiseen ennen kirjoittamista. Kyllä muutkin ihmiset osaavat ajatella ja kirjoittaa. Joskus jopa opimme ajattelemaan ilman hänen asiantuntija-apuaan! Itse siis tulkitsin piikin tuota valta-asemaa horjuttavaksi ja ihan tervetulleeksi.
Lue kommentti

Jos selviää!

Tuntuuko siltä, että vaalikeskustelut eivät paljasta tarpeeksi eroja presidenttiehdokkaiden välillä? Haluaisitko tehdä äänestyspäätöksesi mieluummin höpöhöpöjuttuihin ja mutu-tuntumaan nojaten? Hyvä! Tässä on sinulle sopiva vaalikone, joka paljastaa sielunkumppanuutesi asteen eri ehdokkaiden kanssa. Vastaukset on koottu Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Ylen artikkeleista sekä omasta päästä. 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00