Google on yksi maailman halutuimmista työnantajista. Yrityksen henkilöstöpäällikkö kertoi New York Timesille, kuinka heiltä saa töitä.

Jos Googlella tärppää yrityksen henkilöstöpäällikön Laszlo Bockin ohjeilla, miksei muuallakin? Ainakin ne ovat lukemisen arvoiset.

– Kirjoita työhakemuksessa ja ansioluettelossa ansioistasi yksityiskohtaisesti. Esimerkiksi: Älä kerro kirjoittaneesi lehtijuttuja, vaan kerro, mikä on erikoisalaasi, millaisiin juttuihin olet erikoistunut ja kuinka monta juttua voisit kirjoittaa vaikkapa päivässä.

– Kertoessasi koulu- tai kurssimenestyksestäsi, älä esittele parhaita arvosanoja, vaan kerro haastavista ja kiinnostavista kursseista, joita olet ottanut.

– Ole työhaastattelussa yksityiskohtainen. Kerro, mitä ajattelet, miten tekisit asioita, miten toimisit tilanteissa. Näytä, että osaat arvioida omaa työskentelyäsi kriittisesti.

Lähde: New York Times

Lue myös:

Videohakemuksella töihin? Työnhaun uudet kuviot

Työnhaussa kikkailu ei kannata

Huh huh, onko tässä kaikkien aikojen vaativin työpaikkailmoitus?

Ovatko suomalaisten kotien tavaroiden viralliset nimet hallussa? Ota selvää!


 

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja niin on myös monilla rakkailla tavaroilla. Testaa, tiedätkö niiden oikeat nimet!


Mikäs tämä jälkiruuan ystävien lempiväline on nimeltään?


Mikäs tässä kuvassa toimittaa kahvi- tai teekupin alustan virkaa?


Tuleeko tämän tapauksen nimi mieleen?


Miksikäs tätä kutsutaan?


Nyt on paha: mikäs tällaisen saunakauhan virallinen nimi nyt olikaan?


Tiedätkös tämän oikean nimen?


Tämä löytyy kaikkien kotoa! Mutta mikä sen virallinen nimi on?


Onko tällaisen muovihärpäkkeen nimi tuttu?


Vielä ovat nimet vähän hakusessa!

 

Ehkä tavarat eivät ole tuttuja, tai sitten murre painaa virallisten sanojen päälle Mutta ei se mitään – paljon hauskempaahan on, kun asioille on juuri sellaiset nimet kuin mitä itse haluaa käyttää!


Tuttuja juttujahan nämä ovat!

 

Tunnistat suurimman osan suomalaisten kotien perustavaroista. Ehkä kuitenkin tekisi mieli pitää kiinni paljon hauskemmista ja kuvaavimmista murresanoista tai ihan itse keksimistä termeistä?


Aikamoinen tietäjä täältä kuoriutui!

 

Onneksi olkoon, tavaroiden nimet näyttävät olevan erinomaisen hyvin hallussa! On hyvä, ettei mene lukkoon, vaikka joku ottaisikin keskustelussa esille asian, jolla on outo nimi – tiedät kyllä, mistä puhutaan!

 

Mitä Donald Trumpin kravatin väristä voi päätellä näin huippukokouksen alla? Ainakin sen, että presidentin kannattaisi kokeilla joskus rusettia.

Mitä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin päättävät maanantain huippukokouksessa?

Mistä tapaamisessa voidaan keskustella? 

Kuinka Sauli Niinistö paimentaa politiikan kauhukakaroita?

Tämä viikonloppu on täynnä kysymyksiä. Vastaukset saattavat piillä vaatteissa.

Tutkimuksen mukaan kenkien tuijottelu kannattaa, sillä se paljastaa asioita uudesta ihmisestä. Koska mustiin sonnustautuneilla pukumiehillä ei nähdä räväköitä kenkävalintoja, joudumme nostamaan katseemme hitusen ylemmäksi, kaulan tienoille.

Se avaa uhkakuvia: erään tutkimuksen mukaan liian tiukalle solmittu kravatti voi aiheuttaa aivoissa verenkiertohäiriöitä. Kravatti siis voi vaikuttaa päätöksentekokykyyn, ehkä jopa suurvaltasuhteisiin.

Mutta voisiko presidentti Trumpin päätöksiä ennakoida kravatin värin perusteella? Teimme kuva-analyysin suurten päätösten ja solmion suhteesta.

Jotain uutta ja sinistä

Sinisen värin on ajateltu kuvastavan rauhaa, turvallisuudentunnetta ja luotettavuutta. Sellaisen kravatin Trump on valinnut melko harvoin. Sinisen solmion kiristäessä kaulaa päätökset ovat kuitenkin olleet kohauttavia – ja kaukana rauhasta.

Kuva: Reuters / Kevin Lamarque
Kuva: Reuters / Kevin Lamarque

Viime joulukuussa Trump julisti tunnustavansa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Julistus aiheutti palestiinalaisalueilla laajoja mielenosoituksia.

Kuva: Reuters / Jonathan Ernst
Kuva: Reuters / Jonathan Ernst

Maaliskuussa Trump täräytti Kiinalle tuontitullimaksut. Kiina ilmoitti asettavansa Yhdysvalloille vastaavia maksuja, mutta kesäkuussa Yhdysvallat kertoi korottavansa Kiinan maksuja. Kauppataistelu on kiristymässä.

Ei siis mielellään sinistä Trumpille.

Ponteva mutta ailahteleva punainen

Punainen väri luo vaikutelman kiireellisyydestä ja tärkeydestä. Se yhdistetään usein intohimoon. Bisnesmiehenä uran tehneen Trumpin yllä nähdään usein juurikin punainen kravatti. Tärkeimmissä tilanteissaan, kuten virkaanastujaisissaan, Trump on turvautunut punaiseen. Tuloksena on ollut hyviä diilejä, mutta myös isoja uhkailuja sopimuksista vetäytymisistä.

Donald Trump virkaanastujaisissaan. Kuva: Reuters / Jim Bourg
Donald Trump virkaanastujaisissaan. Kuva: Reuters / Jim Bourg

Kuva: Reuters / Jonathan Ernst
Kuva: Reuters / Jonathan Ernst

Kuukausi sitten Trumpin viereen istahti Pohjois-Korean hallitsija Kim Jong-Un. Johtajat päätyivät lopulta sopimaan Korean ydinasevarustelun vähentämisestä. Vaikuttavaa. Kimillä ei ollut kravattia.

Kuva: Reuters / Francois Lenoir
Kuva: Reuters / Francois Lenoir

Ennen Suomeen tuloaan Trump kävi hämmentämässä Naton kokouksessa. Puolen tunnin sisään Trump kerkesi ilmoittaa sekä vetävänsä Yhdysvallat Natosta että sitoutuvansa Natoon – ja uhkaamaan erolla vielä kerran.

Kuva: Reuters / Kevin Lamarque
Kuva: Reuters / Kevin Lamarque

Punainen kravatti kaulassaan Trump julisti, että Yhdysvallat vetäytyy Pariisin ilmastosopimuksesta. Trumpin mukaan sopimus rampautti Yhdysvaltain taloutta. Päätöstä kritisoitiin muualla maailmassa rajusti. Ilmastosopimuksen ulkopuolella ovat nyt Yhdysvaltojen lisäksi Nicaragua, Kosovo ja Syyria.

Ei siis ehkä punaistakaan länsijohtajan kaulaan.

Ei uusia värejä, vaan variaatioita

Kolmas Trumpin solmiotyyli yhdistelee punaisen ja sinisen lisäksi mustaa ja valkoista. Olisiko raidallisesta solmiosta turvaa maailmanpolitiikalle? Eipä juuri. Tällä solmiolla Trump on räyhännyt ydinaseista sekä kauppa-asioista.

Kuva: Reuters / Jonathan Ernst
Kuva: Reuters / Jonathan Ernst

Trump vetäytyi hiljattain Iranin ydinsopimuksesta, joka voi pahimmillaan lisätä Lähi-idän epävakautta. Tästä sopimuksesta irtautuminen vahingoitti myös Yhdysvaltain ja Euroopan suhteita – jälleen.

Värikkäästi pukeutuneet Trump ja Kanadan pääministeri Justin Trudeau tapasivat G7-maiden kokouksen yhteydessä. Kuva: Reuters / Christinne Muschi
Värikkäästi pukeutuneet Trump ja Kanadan pääministeri Justin Trudeau tapasivat G7-maiden kokouksen yhteydessä. Kuva: Reuters / Christinne Muschi

G7-maiden kokouksen jälkeen Trump lähti kokouksesta ovet paukkuen. Tulliuhkailuja kuultiin jälleen, ja Trump haukkui Kanadan pääministeri Justin Trudeaun heikoksi.

Kuva: Reuters / Kevin Lamarque
Kuva: Reuters / Kevin Lamarque

Ensimmäisenä virallisena työpäivänään raitasolmioinen Trump irrotti Yhdysvallat Tyynenmeren vapaakauppasopimuksesta. Trump on uhannut hyökätä myös maailman vapaakauppasopimusta vastaan, mutta sitä olemme saaneet vielä odotella.

Kiihkeän analysoinnin ja pohdinnan jälkeen lopputulema on melkoisen selkeä. Trump on ennakoimaton, liikemiehen pontevuudella uhkauksia heittelevä päättäjä, jonka päätökset eivät perustu logiikkaan. Maanantainen tapaaminen pitää sisällään luultavasti vain ympäripyöreää jutustelua, mutta suuretkaan päätökset eivät olisi yllättäviä.

Tuuliviirin lailla toimiva vapaan maailman johtaja voisi kokeilla Helsingissä vaikka rusettia.