Valokuvaaja Peter Lindbergh sekä näyttelijä Nicole Kidman, Uma Thurman ja Helen Mirren kalenterin julkistamistilaisuudessa tiistaina Pariisissa. Kuva: Reuters
Valokuvaaja Peter Lindbergh sekä näyttelijä Nicole Kidman, Uma Thurman ja Helen Mirren kalenterin julkistamistilaisuudessa tiistaina Pariisissa. Kuva: Reuters

Paljaan pinnan sijaan Pirellin kalenterissa nähdään vahvoja naisia mahdollisimman luonnollisina.

Pirellin kuuluisa kalenteri julkaistaan jo 47. kerran. Italialaisen rengasvalmistajan kalenterissa on totuttu yleensä näkemään alastonkuvia huippumalleista. Viime vuonna linja muuttui, kun valokuvaaja Annie Leibovitz keskittyi rintojen ja mallivartaloiden sijaan ikuistamaan menestyneitä vahvoja naisia inhimillisinä. Sama linja jatkuu tänä vuonna – ja hyvä niin! Valokuvaaja Peter Lindbergh on halunnut ikuistaa Hollowood-tähdet mahdollisimman luonnollisina, eikä pääosassa todellakaan ole alastomuus.

Mustavalkoisiin kuviin suostuivat Nicole Kidman, Lupita Nyong'o, Uma Thurman, Lea Seydoux, Rooney Mara, Kate Winslet, Robin Wright, Julianne Moore, Alicia Vikander, Charlotte Rampling, Zhang Ziyi, Penelope Cruz, Jessica Chastain ja Helen Mirren.

– Nämä naiset ovat lahjaikkampia ihmisiä maailmassa, ja ihailen heitä. He ovat tunteellisia, ja halusin tuoda tämän esiin, Lindgberg kertoi Harper's Bazaar -lehden mukaan.

Pirelli on julkaissut osan kalenterikuvista sekä otoksia kuvaustilanteista Instagram-sivuillaan. Tältä ne näyttävät

Julianne Moore, 55

Nicole Kidman, 49

Robin Wright, 50

Lupita Nyong'o, 33

Jessica Chastain, 39

Rooney Mara, 31

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.