Kyllä onnistuu! Aluksi kannattaa valita rauhallinen treenipaikka. Kuva: Shutterstock
Kyllä onnistuu! Aluksi kannattaa valita rauhallinen treenipaikka. Kuva: Shutterstock

Jokaisen meidän sisällä on pieni punnertaja, usko pois! Helppo treeni auttaa alkuun.

Punnerrus on yksi monipuolisimmista oman kehon painolla tehtävistä voimaharjoituksista. Siinä työskentelevät paitsi kädet, hartiat ja rintalihakset, myös keskivartalon lihakset.

Ei siis ihme, että kunnollinen, vartalo suorana tehtävä punnerrus on monelle aloittelevalle kuntoilijalle mahdoton homma.

Asicsin fitness-asiantuntija, valmentaja Michelle Lowitt paljastaa Refinery 29 -saitilla, miten narukäsi muuttuu reipasotteiseksi punnertajaksi. Lowittin vastaus on seinää vasten tehtävä punnerrus, joka ei ole yhtä raskas kuin maassa suoritettu siskonsa.

Näin punnerrat seinää vasten: Seiso kasvot seinään päin ja suorista kätesi niin, että saat kämmenet hartioiden korkeudelle vasten seinää. Ota vielä pieni askel taakse niin, että olet kevyessä etunojassa. Punnertaessa nenäsi pitäisi melkein hipaista seinää. Pidä koko liikkeen ajan keskivartalosi tiukkana ja kämmenesi suorina seinää vasten.

Sopiva määrä seinää vasten tehtyjä punnerruksia on esimerkiksi kolme kymmenen punnerruksen sarjaa. Kun punnerrat useamman kerran viikossa, voit pian siirtyä seinältä lattialle punnertamaan polvet maassa ja lopulta suorin vartaloin.

Jotta seinää vasten punnertaminen ei kävisi tylsäksi, voit vaihdella käsien etäisyyttä toisistaan ja jalkojesi etäisyyttä seinästä. Ojentajat saavat treeniä, kun punnerrat kädet vasten kylkiä, kyynärpäät alaspäin koukistuen.

Ja kun olet treenannut tarpeeksi, lopulta sujuvat myös yhden käden punnerrukset. Katso ohjeet täältä.

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon dokumentilla.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.