Hän hymyilee kiireen keskelläkin! Onko hänellä edes kiire? Kuva: Shutterstock
Hän hymyilee kiireen keskelläkin! Onko hänellä edes kiire? Kuva: Shutterstock

Totta kai! Tai ainakin melko varmasti: tutkimuksen mukaan kiireiset urakiiturit eivät tee juuri enempää töitä kuin proletariaattikaan.

Onko sinulla esimies, joka kopsuttelee pitkin käytäviä tehokkaan näköisenä, kädessään papereita? Hän on menossa palaveriin, ja sitten hän tekee vielä pitkän illan töitä, koko ajan on kiire, työviikot venyvät 70-tuntisiksi, unet jäävät vähiin...?

Sellaisia he joskus ovat, mutta arvatkaa mitä: ei heillä oikeasti niin hirveästi ole duunia. Ruotsalainen Ingenjörskarriär uutisoi uudesta tanskalaistutkimuksesta, jossa selvitettiin, paljonko Tanskassa on ”uraihmisiä” ja paljonko he tekevät töitä. Uraihmiseksi määriteltiin henkilö, joka omasta mielestään teki viikossa enemmän kuin 42 tuntia töitä ja jolla oli alaisia. Tällaisia henkilöitä osoittautui olevan 12 prosenttia miespuolisista ja neljä prosenttia naispuolisista palkansaajista.

Tulokset ilahduttavat kostonjanoisia työn orjia Zorron yössä: vaikka uraihmiset omasta mielestään tekivät todella pitkiä päiviä, tarkemmin tutkittaessa heidän työpäivänsä eivät olleet kuin hitusen pitempiä kuin alaisten päivät. Tutkimus ei toisaalta selvittänyt, paljonko urahenkilöt puuhailivat työasioita kotona, mutta ei nyt pilata herkullista tulosta! Sen sijaan kävi ilmi, että pomot nukkuvat yhtä pitkiä yöunia kuin työntekijätkin. Ähäh!

Tutkimuksen tehnyt Rockwool Fondens Forskningsenhed tarkensi vielä, että suuryritysten ylin johto kyllä oikeastikin tekee pitkiä työpäiviä, mutta keskijohdon työ vaikuttaa leppoisammalta kuin on luultu – tai ainakin leppoisammalta kuin he itse luulevat. Painakaamme tulokset mieleen seuraavaa palkankorotuspyyntökertaa silmälläpitäen.

Lue myös:

Nainen, tässä iässä urakehityksesi pysähtyy

Vältä näitä lauseita, kun pyydät palkankorotusta

Mitä voit oppia huonolta pomolta?

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen