Anna ei ole katunut ammatinvalintaansa. Kuva: Susanna Kekkonen
Anna ei ole katunut ammatinvalintaansa. Kuva: Susanna Kekkonen

Anna* on erotiikka-alan yrittäjä, jonka erikoisuus on pitkä ja kiihottava öljyhieronta. Hänen luonaan käy miehiä laidasta laitaan.

”Asiakkaani ovat lääkäreitä, duunareita, poliitikkoja, näyttelijöitä, sinkkuja, perheenisiä ja kaikkea siltä väliltä. Iältään he voivat olla mitä tahansa 18-vuotiaasta eläkeikään, mutta suurin osa on 30–50-vuotiaita. Nuoria ja ensikertalaisia on paljon. On ihana seurata heidän ilmeitään, kun he eivät meinaa uskoa mitä he saavat kokea. Määrät vaihtelevat päivittäin, mutten ota liikaa asiakkaita tai pidä kiirettä, koska se vaikuttaisi työni laatuun ja jaksamiseeni.

Kiitetty erikoisuuteni on pitkä ja kiihottava öljyhieronta, jossa käytän instrumenttina koko kehoani. Paikkani on kuin eroottinen spa miehille, kuin toinen maailma konsanaan. Luonani miehet saavat nauttia niin silmänruuasta, rentoutumisesta kuin eroottisten toiveidensa toteutumisestakin. Ihokosketus, läsnäoloni ja pyrkimykseni tuottaa asiakkaalle gfe eli girlfriend experience, tyttöystäväkokemus, ovat olennainen osa palveluani. Kysymys ei ole siis pelkästä seksistä, vaan jokainen tapaaminen on ainutlaatuinen sen mukaan, mitä asiakas toivoo ja tarvitsee.

Minulle tulee hyvä olo siitä, että tuotan hyvää oloa muille. Nautin, kun asiakas nauttii kehostani. Olen myös seksuaalisesti hyvin herkkä kokemaan nautintoa. Voi kuulostaa kummalta, mutta sillä hetkellä, kun olen asiakkaan kanssa, koen rakastavani häntä. Koska olen sinkku, minulla on varaa tuhlata tunteita asiakkaisiini. Jos olisin parisuhteessa, siitä tulisi kenties ristiriitoja. Olen muilla käyvistä asiakkaista jopa mustasukkainen, mutta tämä on työtä ja pystyn käsittelemään ne tunteet – pääasiahan ovat asiakkaan tuntemukset. Aluksi ulkonäköäni ja tekniikoitani ylistävä palaute hämmensi, nyt siihen on jo tottunut. Toisaalta tunnen, että hehkutus on ansaittua, koska näen kovasti vaivaa ja pyrin kehittymään paremmaksi.

Minulla on monia vakituisia asiakkaita, joiden elämästä kuulen paljon. Jotkut viestivät kuulumisiaan tapaamistemme välilläkin, mikä tuntuu hyvältä, ovathan he minulla tärkeitä ihmisinäkin. Useiden varattujen asiakkaiden vaimoista ajattelen lämpimästi, sillä he tekevät asiakkaani onnellisiksi. Eikä palvelujeni käyttö ole suinkaan kaikista naisista kielteistä: muutama on ostanut miehelleen lahjakortin luokseni, ja asiakkainani on ollut pareja, jolloin olen opettanut naista hieromaan miestään eroottisesti.”

Toivoisin, että ihmiset suhtautuisivat avarakatseisemmin tähän alaan. Mielestäni ei ole parisuhteelta pois, jos kumppani nauttii jonkun toisen kanssa. Jotkut varatut asiakkaat ovat kertoneet, että heidän parisuhteensa on parantunut heidän ostaessaan palveluitani. Seksi kumppanin kanssa on saanut uusia ulottuvuuksia tai sitten seksiä ei ole tarvinnut pyytää kumppanilta, joka ei sitä halua. Ehkä joissain elämäntilanteissa on hyväksi, että erotiikka ja seksi ulkoistetaan. Ehkä jokin pikkulapsivaihetta elävä perhe voi pysyä kasassakin sen takia?”

*Annan nimi on muutettu

Lue koko haastattelu sekä muita näkökulmia seksityöhön huomenna ilmestyvästä Me Naisten numerosta 49/14.

Lue myös

Ammattidominan työ on piiskaamista ja paperihommia

Onko peliseksi pettämistä?