Tältä uudet emojit näyttävät. Kuva: unicode.org
Tältä uudet emojit näyttävät. Kuva: unicode.org

Pian hymiöiden ja muiden emojien ihonvärin voi valita sellaiseksi kuin haluaa.

Ihanat emojit, nuo nykypäiväistä viestittelyä piristävät pikkuruiset naamat ja muut symbolit. Enää kännykällä ei tarvitse osata edes kirjoittaa, koska tavallisen kommunikoinnin voi hoidella kuvakirjoituksella.

Näillä merkeillä kaverille voi vilkuttaa, taputtaa tai vaikka näyttää lähtevänsä juosten tapaamaan häntä. Melkein kaiken voi jo viestiä emoji-kielellä, mutta: erilaisia kasvoja ja käsimerkkejä esittävät emojit ovat lähes yksinomaan vaaleaihoisia. Merkkien yksipuolisuus on aiheuttanut närkästystä, ja emojeja on syytetty jopa rasistisiksi.

Nyt asiaan on luvassa muutos. Maailmanlaajuisesta merkkijärjestelmästä vastaava Unicode Consortium on julkaissut raportin, jossa se kertoo haluavansa tarjota kaikille käyttäjilleen mahdollisuuden valita emojiensa ihonväri oman mielensä mukaan. Tulevaisuudessa kaikilla ihmistä esittävillä emojeilla on kuusi erilaista ihonvärivaihtoehtoa.

Uusien emojien ilmestymisessä kännyköihin saattaa kuitenkin kestää vielä tovi. Buzzfeed-sivustolla epäiltiin, että uusi ihonvärivalikoima tulee saataville ensi vuonna.

Lue myös:

Osaatko jo emoji-kielen? Tässä pikaopas

Klassikkokirja käännettiin emojiksi