Laitoinko siihen memoon "mutta", kun piti laittaa "vaan"? Kuva: Shutterstock
Laitoinko siihen memoon "mutta", kun piti laittaa "vaan"? Kuva: Shutterstock

Nyt loppui se vatvominen!

Käsi sydämellä, kuinka usein olet huomannut illalla suomivasi sitä, mitä tulitkaan sanoneeksi kokouksessa? Oletko vielä sängyssä pohtinut, miten saat hoidettua kaikki tekemättömät työt? Entä vilkuiletko vaivihkaa sohvalla työsähköpostia?

Ihan ensimmäiseksi: nyt loppui se vatvominen. Jätä asiat taaksesi.

Michiganin yliopiston psykologeilla on helppo neuvo tähän: pese kädet huolellisesti heti, kun tulet työpäivän jälkeen kotiin. Huffington Postin mukaan tutkijat totesivat, että käsienpesu on yksinkertainen riitti, joka auttaa puhdistamaan mielen.

Tässä myös muita Huffington Postin kokoamia vinkkejä, jotka auttavat rentoutumaan ja keskittymään vapaa-aikaan:

1. Öinen "kuinka saan kaiken hoidettua" -paniikki

Sen sijaan, että keskityt miettimään, mitä kaikkea pitäisi tehdä, mieti ennemmin sitä, miten ne asiat teet, neuvoo Harvardin Business Schoolin lehtori, kirjailija Robert C. Pozen. Jos tekemättömät työt painavat, kirjaa tehtävät ylös ja suunnittele, miten hoidat ne. Käytä tähän korkeintaan 20 minuuttia. Sen jälkeen voit olla ajattelematta asiaa.

2. Työsähköpostiaddiktio

Tutkijat ovat todenneet, että työsähköpostien avaaminen vapaa-ajalla lisää stressiä ja nostaa sykettä. Sulje siis sähköposti työpäivän jälkeen ja anna elimistön ja mielen levätä kunnolla, siten olet paremmassa iskussa seuraavana työpäivänä. Sovi ennemmin, että jos jotain todella kiireellistä tapahtuu, sinulle soitetaan.

3. Ikävistä asioista jauhaminen

Jos lasilliselle lähteminen työkavereiden kanssa johtaa joka kerta työstä, työpaikasta tai muista työkavereista nurisemiseen, voi huomaamattaan ajautua ikävään ja kuluttavaan jauhamiskierteeseen. Sen sijaan, että asioiden läpikäyminen keventäisi sydäntä, voikin lopputuloksena olla entistä raskaampi mieli. Keskity vapaa-ajalla mieluummin johonkin ihan muuhun kuin työpaikan ongelmiin.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:

Luulitko, että stressinsietokyky on hyve? Luulit väärin

Oletko ujo ja syrjäänvetäytyvä? Näin saat äänesi kuuluviin työpaikalla

3 + 1 vinkkiä: Näin lepäät töissä

Nopea apu työstressiin

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

SKORPIONI
Käyt kiinnostavan keskustelun, joka antaa sinulle ajattelemisen aihetta. Lähde siihen suuntaan, jonka vaistosi osoittaa sinulle. Luota mielikuvitukseesi.


JOUSIMIES
Ole koko sydämelläsi mukana siinä, mitä teet. Tarjoa auttavaa kättä pulaan joutuneelle kaverille. Eleesi johtaa yllättävään vastapalvelukseen.


KAURIS
Pidä silmät auki ja tarkkaile ympäristöäsi. Opit paljon katsomalla. Saat tarjouksen, joka on liian hyvä ollakseen totta.


VESIMIES
Valitse tarkkaan, mihin käytät aikasi tänään. Kääri hihat ja ryhdy hommiin. Päättäväisyytesi vetää helposti muutkin imuunsa.


KALAT
Älä jää jumiin taisteluun, jota et voi voittaa. Hyväksy väistämättömät seikat. Mieti, mitkä vahvuutesi erottavat sinut kaikista muista.


OINAS
Kuuntele sydäntäsi päätöksissäsi. Puhkut määrätietoisuutta, mikä vie sinut pitkälle. Olet pysäyttämätön, jos tavoitteesi ovat sinulle selvät.


HÄRKÄ
Sinun ei tarvitse mukautua kaikkeen, mitä muut tekevät. Paikoillaan pysyminen voi toisinaan olla hyvä veto. Panosta vakauteen ja harmoniaan.


KAKSONEN
Raha-asioissa tapahtuu yllättävä käänne. Suunta on lupaava. Kysele kavereiden neuvoja ja käänny tarpeen vaatiessa ammattilaisen puoleen.


RAPU
Ole valmis kehittämään itseäsi. Uuden oppiminen laajentaa horisonttiasi ja tutustuttaa sinut uusiin ihmisiin. Päivä voi olla ystävyyden tai romanssin alku.


LEIJONA
Tartu rohkeasti tilaisuuteen, joka sinulle tarjoutuu. Ennakkoluulottomuus vie sinut seikkailuun tänään. Älä menetä hermojasi pikkujutun takia.


NEITSYT
Älä anna tunteiden vain patoutua. Ole valmis keskustelemaan ja neuvottelemaan. Moni kysymys löytää tänään vastauksensa.


VAAKA
Salaisuudet karkaavat tänään helposti turhan suuren yleisön korviin. Tee parhaasi suojellaksesi yksityisyyttäsi. Odottamattomat käänteet sekoittavat pakkaa.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tiistain Ensitreffit alttarilla jaksossa riidellään – taas. Siitä huolimatta yhden parin tulevaisuudessa pilkahtaa myös valoa. Varo juonipaljastuksia!

Kirjoitimme aikaisemmin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelman Johannan ja Markuksen suhteesta ei oikein ota selvää.

Aikaisemmissa jaksoissa heillä on vaikuttanut menevän ihan mukavasti, ja kumpikin on todella halunnut saada suhteen toimimaan. Silti matkaan on mahtunut myös vastoinkäymisiä, erityisesti siksi, että heidän tapansa kommunikoida ovat hyvin erilaiset.

Tämän viikon jaksossa erilaiset viestintätavat räiskähtävät jälleen esille. Tarkoitus on viettää mukavaa kesäpäivää veneretkellä, mutta jo aiemmin päivällä käyty pieni riita kasvaa retken loppumetreillä suureksi.

Seuraa klassista riitelydialogia.

– Niin mut mä en ymmärrä, kerro mulle syy, miksi sä halusit... Et se sua nyt alkoi mietityttään uudestaan, Johanna ihmettelee.

– Miksi tästä pitää nyt vääntää, en mä oo tätä vääntämässä enää yhtään mitään, Markus yrittää.

– Sähän alotit uudestaan! Johanna tulistuu.

– No enhän mä oo enää sanonut yhtään mitään, ei mua kiinnosta tää homma, Markus mutisee.

– Ei mua kiinnosta tommonen hiljaisuus! Johanna syyttää.

– Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen. Sit kun sua ei kiinnosta, niin tässä pitäis mennä sun mukaan joka asiassa, Markus tuskailee.

”Sua ei kiinnosta hiljaisuus. Sitten kun sä räyhäät, niin sua kiinnostaa räyhääminen.”

Lopulta Markus saa tarpeekseen riitelystä ja yrittää lähteä pois tilanteesta.

– Mä meen nyt jonnekin, ei tästä tule hevonv****a tästä hommasta.

– Miks näin typerästä asiasta lähtee tämmönen, mä en ymmärrä, Johanna jatkaa vielä.

– Älä minulta kysy, mä oon täs nyt yrittänyt ja yrittänyt, Markus sanoo.

– Aivan juu, sinä oot yrittänyt, Johanna toteaa kuivasti.

Seuraavaksi Markus turvautuu klassikkolausahdukseen:

– Älä nyt oo tommonen marttyyri.

– Itte sää, älä viitti hei, Johanna vastaa.

Videoklippi riidasta on katsottavissa MTV:n julkaisemassa ennakkojutussa.

Nyt käsi sydämelle. Kuulostaako tutulta? Tästähän parisuhderiidoissa lopulta on kyse. Jokin pieni asia saa kinan käyntiin, mutta todellisuudessa riidellään ihan jostain muusta: huomiosta, hyväksynnästä, rakkaudesta. Kumpikin haluaisi jo tehdä sovinnon, mutta kuitenkaan ei tee mieli antaa ihan kokonaan periksi.

Johanna ja Markus keskustelivat kommunikointitavoistaan edellisessä jaksossa psykologi Tony Dunderfeltin vastaanotolla. Riitojenkin keskellä molemmilla on vahva tahto saada suhde toimimaan. Kuukauden avioliiton jälkeen näyttää siltä, että yhteys alkaa löytyä.

– Kun se alku oli niin vaikea, en ikinä ajatellut, että me olisimme tässä tilanteessa. Että olen löytänyt tämmöisen systeemin kautta ihmisen, kenestä oikeasti välitän ja tykkään, niin onhan se aika hurjaa, Johanna sanoo jaksossa.