Me Naiset
|
Linnea Lassila
Drinkki voi maistua kesähelteellä liiankin huolettomalta. Kuva: Shutterstock
Drinkki voi maistua kesähelteellä liiankin huolettomalta. Kuva: Shutterstock

Pari lasia skumppaa brunssilla, roseeviiniä piknikillä ja pari siideriä terassilla. Kesälomalla päiväsaikaan siemailusta voi tulla tapa. Onko se hyvä vai huono juttu?

Alkoholin käytössä on aina riskinsä, nauttipa sitä mihin aikaan päivästä tahansa. Womens Health Magazine listasi, millaisia riskejä tissuttelu voi tuoda lomapäiviisi.

Miinukset

Se voi tulla tavaksi
Kesäinen drinkki voi maistua raikkaalta ja harmittomalta. Ystävät, kaunis sää ja lomalaisen leppoisa mieli ovat pyhä kolminaisuus, joiden kylkiäisiksi alkoholi voi salakavalasti liimautua. Älä unohda, että alkoholi on alkoholi, vaikka mansikoin ja auringonsätein höystäisi.

Nestehukka uhkaa
Kesäkuumalla alkoholi voi aiheuttaa nestehukkaa ja jopa sydänvaivoja. Eli kun juot annoksen alkoholia, nauti perään lasillinen vettä. On myös suositeltavaa juoda miedompia juomia, kuten olutta tai vaikkapa sprtizeriä (puolet kivennäisvettä, puolet viiniä.) Huolehdi myös, ettet joisi tyhjään vatsaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juot liikaa
Päivisin voi juoda herkästi enemmän kuin baari-iltoina. Jos vietät esimerkiksi koko päivän festareilla, saatat huomaamattasi siemailla alkoholia koko päivän. Järkevintä on vetää alkoholiannoksille raja, jossa pitäydyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palat auringossa
Tutkimuksen mukaan riski sairastua melanoomaan kasvaa, mikäli juo enemmän kuin yhden annoksen päivässä. Lisäksi alkoholinhuuruisena ihon suojaaminen auringolta voi unohtua herkemmin.

Altistut onnettomuuksille
Poltat itsesi pallogrillin kanssa säätäessä ja pihviveitsi lipeää helpommin otteestasi. Alkoholin käyttö lisääntyy kesäjuhlinnan myötä ja samalla kasvaa myös onnettomuusriski. Jos tiedät, että kesäpäivääsi kuuluu drinkki tai pari, minimoi tapaturmariskit ja köllöttele vaikkapa piknikviltillä lähipuistossa.

Eipä enää paljon janota. Vastapainoksi mietimme myös päivähönöjen hyviä puolia.

Plussat

Se on mahdollista
Koskapa toimistotyöntekijä voisi nautiskella lasin valkkaria työpaikan lounasravintolassa? Lomailijan luksusta on helteessä hikoileva viinilasi kera raikkaan salaatin.

Ei jälkimaininkeja
Päivän skumppapiknikillä voi lopettaa ajoissa. On ihanaa vetäytyä ajoissa yöpuulle pitkän ja raskaan hellepäivän jälkeen. Pari margaritaa rikkaampi mieli tekee nukahtamisesta asteen helpompaa.

Nautintoa hyvän sään aikaan
Kirjaimellisesti. Kun aurinko paistaa, maistuu lasi kuohuvaakin kuplivammalta.

Lue lisää:

Tissuttelijan täyskäännös: "Kaikki ystäväni eivät kestäneet raitistumistani"

Ei varaa kesäreissuun? Näin feikkaat loman kotioloissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla