Drinkki voi maistua kesähelteellä liiankin huolettomalta. Kuva: Shutterstock
Drinkki voi maistua kesähelteellä liiankin huolettomalta. Kuva: Shutterstock

Pari lasia skumppaa brunssilla, roseeviiniä piknikillä ja pari siideriä terassilla. Kesälomalla päiväsaikaan siemailusta voi tulla tapa. Onko se hyvä vai huono juttu?

Alkoholin käytössä on aina riskinsä, nauttipa sitä mihin aikaan päivästä tahansa. Womens Health Magazine listasi, millaisia riskejä tissuttelu voi tuoda lomapäiviisi.

Miinukset

Se voi tulla tavaksi
Kesäinen drinkki voi maistua raikkaalta ja harmittomalta. Ystävät, kaunis sää ja lomalaisen leppoisa mieli ovat pyhä kolminaisuus, joiden kylkiäisiksi alkoholi voi salakavalasti liimautua. Älä unohda, että alkoholi on alkoholi, vaikka mansikoin ja auringonsätein höystäisi.

Nestehukka uhkaa
Kesäkuumalla alkoholi voi aiheuttaa nestehukkaa ja jopa sydänvaivoja. Eli kun juot annoksen alkoholia, nauti perään lasillinen vettä. On myös suositeltavaa juoda miedompia juomia, kuten olutta tai vaikkapa sprtizeriä (puolet kivennäisvettä, puolet viiniä.) Huolehdi myös, ettet joisi tyhjään vatsaan.

Juot liikaa
Päivisin voi juoda herkästi enemmän kuin baari-iltoina. Jos vietät esimerkiksi koko päivän festareilla, saatat huomaamattasi siemailla alkoholia koko päivän. Järkevintä on vetää alkoholiannoksille raja, jossa pitäydyt.

Palat auringossa
Tutkimuksen mukaan riski sairastua melanoomaan kasvaa, mikäli juo enemmän kuin yhden annoksen päivässä. Lisäksi alkoholinhuuruisena ihon suojaaminen auringolta voi unohtua herkemmin.

Altistut onnettomuuksille
Poltat itsesi pallogrillin kanssa säätäessä ja pihviveitsi lipeää helpommin otteestasi. Alkoholin käyttö lisääntyy kesäjuhlinnan myötä ja samalla kasvaa myös onnettomuusriski. Jos tiedät, että kesäpäivääsi kuuluu drinkki tai pari, minimoi tapaturmariskit ja köllöttele vaikkapa piknikviltillä lähipuistossa.

Eipä enää paljon janota. Vastapainoksi mietimme myös päivähönöjen hyviä puolia.

Plussat

Se on mahdollista
Koskapa toimistotyöntekijä voisi nautiskella lasin valkkaria työpaikan lounasravintolassa? Lomailijan luksusta on helteessä hikoileva viinilasi kera raikkaan salaatin.

Ei jälkimaininkeja
Päivän skumppapiknikillä voi lopettaa ajoissa. On ihanaa vetäytyä ajoissa yöpuulle pitkän ja raskaan hellepäivän jälkeen. Pari margaritaa rikkaampi mieli tekee nukahtamisesta asteen helpompaa.

Nautintoa hyvän sään aikaan
Kirjaimellisesti. Kun aurinko paistaa, maistuu lasi kuohuvaakin kuplivammalta.

Lue lisää:

Tissuttelijan täyskäännös: "Kaikki ystäväni eivät kestäneet raitistumistani"

Ei varaa kesäreissuun? Näin feikkaat loman kotioloissa

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.